Μίλαν Γκούροβιτς: Ένας θρύλος των παρκέ επιστρέφει σπίτι του! (video)

Το Περιστέρι θα τιμήσει τον θρυλικό Σέρβο φόργουορντ και το μικροσκόπιο του Onsports.gr εστιάζει στην σπουδαία καριέρα του!

Σε μια εξαιρετική κίνηση, η διοίκηση του Περιστερίου θα τιμήσει στο παιχνίδι με τον Χολαργό για την 3η αγωνιστική της Basket League, τον Μίλαν Γκούροβιτς για την προσφορά του στην ομάδα των δυτικών προαστίων. Άλλωστε δεν μιλάμε για έναν τύπο τυχαίο στο ελληνικό (και όχι μόνο) μπάσκετ.

Και ένας τέτοιος παίκτης έχει και ξεχωριστό βίντεο.

 

 

 

Ποιος είναι όμως ο Μίλαν Γκούροβιτς;

Ο Σέρβος ήρθε στην Ελλάδα για το Περιστέρι, το 1993 σε ηλικία μόλις 17 ετών, με το επώνυμο… Μαλατράς, σε μια εποχή που οι ελληνοποιήσεις γινόντουσαν… για το τίποτα!

Μαζί με τον έτερο Σέρβο, Μάρκο Γιάριτς έκαναν όργια στο «Ανδρέας Παπανδρέου» με αποκορύφωμα τη σεζόν 1997-1998, την οποία και τελείωσε με 17,3 πόντους μ.ο.! Στο Περιστέρι για δυο χρόνια, δούλεψε υπό τις οδηγίες του Ντράγκαν Σάκοτα, βελτιώνοντας σε μεγάλο βαθμό το παιχνίδι του!

Το άστρο του ανέτειλε γρήγορα και σύντομα βρέθηκε στην Μπαρτσελόνα (1998), βοηθώντας τους «μπλαουγκράνα» να φτάσουν στην κατάκτηση του πρωταθλήματος αλλά και του κυπέλλου Κόρατς το 1999.

 

 

Το 2000 και ενώ βρισκόταν στην προεπιλογή της Γιουγκοσλαβίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίντνεϊ, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς τον άφησε εκτός τελικής 12άδας με αποτέλεσμα ο Γκούροβιτς να του το κρατάει… μανιάτικο. Το αποτέλεσμα; Το 2001 ο Ζοτς του ζητάει να έρθει στον Παναθηναϊκό αλλά αυτός πηγαίνει τελικά στην ΑΕΚ στην οποία ωστόσο δεν στέριωσε όπως στο Περιστέρι.

Φυσικά κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει το highlight της καριέρας του Σέρβου «μπομπέρ». Ήταν η 5η Σεπτεμβρίου του 2002, όταν στον προημιτελικό του Μουντομπάσκετ της Ιντιανάπολις, η Γιουγκοσλαβία έβρισκε μπροστά της την πανίσχυρη ομάδα των ΗΠΑ (με παίκτες όπως ο Ρέτζι Μίλερ, ο Μπεν Γουάλας, ο Ζερμέιν Ο' Νιλ και ο Πολ Πιρς).

Εκεί ο Γκούροβιτς αγωνιζόμενος για 33 λεπτά… διέλυσε κάθε σύστημα των Αμερικανών και με 15 πόντους (4/6 τρίποντα) οδήγησε τους «πλάβι» στους «4» (81-78), όπου στη συνέχεια κατέκτησαν και την κορυφή του κόσμου στον μεγάλο τελικό με την Αργεντινή!

 

 

Η μετά-Μουντομπάσκετ εποχή, βρήκε τον Γκούροβιτς να αλλάζει αρκετές ομάδες (Μάλαγα, Μπανταλόνα, Παρτίζαν, Ερυθρό Αστέρα και Γαλατάσαραϊ), χωρίς ωστόσο να καταφέρει ποτέ το μεγάλο του όνειρο και να βρεθεί στο ΝΒΑ. Τον Σεπτέμβριο του 2002 δοκιμάστηκε από τους Μπόστον Σέλτικς, ωστόσο δεν έμελλε να περάσει τελικά στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού!

Αφού αποσύρθηκε από την ενεργό δράση, το 2010, ακολούθησε τον δρόμο της προπονητικής, σε ομάδες της πατρίδας του. Ένας πραγματικός θρύλος με τεράστια προσφορά στο ευρωπαϊκό μπάσκετ!

 

 

 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×