Μπάμπεργκ-ΑΕΚ 71-67: «Έχει» Μπάμπεργκ και... πρόκριση στο ΟΑΚΑ!

Η ΑΕΚ ηττήθηκε από την Μπάμπεργκ στη Γερμανία αλλά μπορεί να ανατρέψει το -4 (71-67) στο ΟΑΚΑ και να προκριθεί στο Final 4 του BCL.

Δεν έκανε την καλύτερη δυνατή εμφάνιση αλλά θα μπορούσε να πάρει κάτι καλύτερο από το πρώτο ματς των προημιτελικών του Basketball Champions League με την ομάδα του Νίκου Ζήση (πανηγύρισε τη 12η συνεχόμενη νίκη της)! Κι αυτό σε ένα ματς που έκανε τραγικό ξεκίνημα, είχε σε κακή ημέρα τον MVP της στη διοργάνωση, Βινς Χάντερ σε κακό βράδυ, ενώ δεν μπόρεσε να σταματήσει την «αιμορραγία» που προκαλούσε μέσα στη ρακέτα ο Κλιφ Αλεξάντερ αλλά κι ο Όγκουστιν Ρούμπιτ.

Μέσα σε αυτά προσθέστε τον τραυματισμό του Γιόνας Ματσιούλις αλλά και την κακή διαιτησία. Οι Μανουέλ Ματζόνι (Ιταλία), Μάρτινς Κοζλόφσκις (Λετονία) και Γιανούζ Τσαλίκ (Πολωνία) απέδειξαν για ακόμη μια φορά ότι το επίπεδο της διαιτησίας στη διοργάνωση είναι χαμηλό.

Η εξέλιξη του αγώνα

Το τραγικό ξεκίνημα της ΑΕΚ δεν θα το περίμενε, ενδεχομένως, ούτε ο πιο απαισιόδοξος φίλος της! Οι «κιτρινόμαυροι» έμειναν δίχως πόντους για 8 λεπτά, στα οποία δεν μπόρεσε να σκοράρει στις 13 πρώτες επιθέσεις της! Έδειξε να επηρεάζεται από το κακό βράδυ στο οποίο ήταν ο Χάντερ (ξεκίνησε με 0/7 σουτ)…

Το πρώτο καλάθι της ΑΕΚ ήρθε 2’05’’ πριν το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου, με την ελληνική ομάδα να έχει ως εκείνο το σημείο 0/12 σουτ και 5 λάθη! Την ίδια, ώρα ο Αμερικανός ψηλός αδυνατούσε να σταματήσει τον Αλεξάντερ, ο οποίος σημείωσε 10 πόντους στο πρώτο ημίχρονο.

Το θετικό είναι ότι στο κακό διάστημα τους οι «κιτρινόμαυροι» ανταποκρίθηκαν στην άμυνα κι έτσι δεν επέτρεψαν στην Μπάμπεργκ να ξεφύγει περισσότερο μετά το αρχικό 8-0. Κάπως έτσι όταν οι Σάκοτα και Λαρεντζάκης ήρθαν από τον πάγκο, ξεκίνησε κι η αντεπίθεση. Ο captain της «Ένωσης» κι ο «Λάρι» είχαν μαζί 20 πόντους, την ώρα που ο Σαντ-Ρος έκανε τρομερή δουλειά πάνω στον Ταϊρίς Ράις, ο οποίος ολοκλήρωσε το πρώτο ημίχρονο, έχοντας 0/7 σουτ.

Η ΑΕΚ πήγε προηγούμενη στα αποδυτήρια, ενώ σε αντίθεση με το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε δυνατά μετά την ανάπαυλα. Σε αυτό βοήθησε και το γεγονός ότι ο Χάντερ θύμισε τον… πραγματικό Χάντερ, με αποτέλεσμα να προηγηθεί με 42-36! Σε εκείνο το σημείο, όμως, ο Αμερικανός ψηλός, ο οποίος μετρούσε τέσσερα σερί εύστοχα σουτ, αναγκάστηκε να πάει στον πάγκο, καθώς χρεώθηκε με το τρίτο του φάουλ.

Γενικά, οι διαιτητές τα έκαναν λίγο… μαντάρα, κάτι που επηρέασε τους παίκτες του Μπάνκι, οι οποίοι δεν μπορούσαν παράλληλα να βρουν λύση στη «ζημιά» που προκαλούσαν οι Αλεξάντερ και Ρούμπιτ μέσα στο «ζωγραφιστό». Οι πόντοι των δύο τελευταίων έδωσαν μομέντουμ στην Μπάμπεργκ τη χειρότερη δυνατή στιγμή για την ΑΕΚ. Οι γηπεδούχοι μέσα σε ένα λεπτό έκαναν σερί 6-0 κι ολοκλήρωσαν επιμέρους 16-6, με αποτέλεσμα το 51-52 (32’) να γίνει 67-58 (37’).

Για ακόμα μια φορά, όμως, οι «κιτρινόμαυροι» έβγαλαν αντίδραση! Με τον Σαντ-Ρος να είναι αμυντικός εξολοθρευτής και τον Θίοντορ να βγαίνει μπροστά στην επίθεση «ροκάνισε» τη διαφορά. Ο Αμερικανός γκαρντ σημείωσε πέντε σερί πόντους για το 69-65, ενώ έκανε το κλέψιμο για το 71-67, 5’’ πριν το φινάλε. Αν μάλιστα οι διαιτητές έδιναν και κάποια εξόφθαλμα φάουλ που έκαναν οι γηπεδούχοι, ίσως η ελληνική ομάδα να είχε επιστρέψει ακόμα περισσότερο…

Το σίγουρο είναι ότι η ΑΕΚ απέδειξε ότι «έχει» τόσο την Μπάμπεργκ, όσο και την πρόκριση στο Final 4 στον επαναληπτικό του ΟΑΚΑ στην ερχόμενη Τετάρτη.  

Τα δεκάλεπτα: 11-10, 28-30, 49-50, 71-67

Δείτε τα στατιστικά των δύο ομάδων στο gallery...

Μπάμπεργκ-ΑΕΚ 71-67: «Έχει» Μπάμπεργκ και... πρόκριση στο ΟΑΚΑ!
Μπάμπεργκ-ΑΕΚ 71-67: «Έχει» Μπάμπεργκ και... πρόκριση στο ΟΑΚΑ!
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×