Basketball Champions League: Δια χειρός Πάντερ το σήκωσε η Βίρτους Μπολόνια (photos)

Με κορυφαίο τον πρώην παίκτη της ΑΕΚ Κέβιν Πάντερ η Βίρτους Μπολόνια επικράτησε με 73-61 της Τενερίφης και κατέκτησε στην Αμβέρσα στο Basketball Champions League

Με θρίαμβο της Βίρτους Μπολόνια ολοκληρώθηκε το φάιναλ-φορ του Basketball Champions League, που φιλοξενήθηκε στην Αμβέρσα. Η ιταλική ομάδα επιβλήθηκε στον τελικό 73-61 της Τενερίφης και πανηγύρισε τον πέμπτο διεθνή της τίτλο, μετά από δύο τρόπαια στη Euroleague, ένα Κύπελλο Κυπελλούχων κι ένα EuroChallenge. Πρωταγωνιστής του αγώνα ήταν ο Κέβιν Πάντερ (26 πόντοι με 5/5 τρίποντα και 9/9 βολές), ο οποίος κατέκτησε για δεύτερη σερί χρονιά την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της FIBA, καθώς πέρυσι ήταν μέλος της ΑΕΚ που πήρε το τρόπαιο στο ΟΑΚΑ.

Η Βίρτους «έχτισε» τη νίκη της πάνω στο εξαιρετικό ξεκίνημα και το 13-2 του πρώτου τετραλέπτου, που διαμορφώθηκε με τρία τρίποντα του Πάντερ. Από κει κι έπειτα, οι Ισπανοί προσπαθούσαν να μειώσουν, με «όπλο» την κυριαρχία τους κάτω από τα καλάθια (44-32 τα ριμπάουντ, με 24 επιθετικά για την Τενερίφη!), αλλά ήταν τρομερά άστοχοι στα τρίποντα (5/37) και δεν μπόρεσαν ποτέ να φτάσουν σε απόσταση βολής. Η διαφορά έφτασε ως τους 18 πόντους (42-24 στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου με... τετράποντο του Πάντερ) και μόνο στο τέλος η Τενερίφη πλησίασε σε 65-59, όμως ο Μάριο Τσάλμερς σκόραρε στην αμέσως επόμενη επίθεση (1΄13΄΄ πριν τη λήξη) και «καθάρισε» οριστικά τον τελικό.

Basketball Champions League: Δια χειρός Πάντερ το σήκωσε η Βίρτους Μπολόνια (photos)
Basketball Champions League: Δια χειρός Πάντερ το σήκωσε η Βίρτους Μπολόνια (photos)
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×