Πρωταθλητές από τον Μάρτιο λόγω κορονοϊού!

Ο κορονοϊός έχει φέρει πρωτόγνωρες καταστάσεις στη ζωή μας και φυσικά το μπάσκετ δεν αποτελεί εξαίρεση, όπου σε ορισμένες χώρες έφερε πρωταθλητή από τον Μάρτιο!

Την αρχή έκανε η Λιθουανία, όταν στις 13 Μαρτίου ανακοίνωσε ότι την οριστική διακοπή του πρωταθλήματος, ανακηρύσσοντας πρωταθλήτρια τη Ζαλγκίρις.

Στη συνέχεια ακολούθησαν κι άλλα πρωταθλήματα, με το τελευταίο να είναι αυτό της Πολωνίας Η PLK ανακοίνωσε την Τετάρτη (18/3) το οριστικό «λουκέτο», με τη Ζιέλονα Γκόρα να κερδίζει τον τίτλο.

Από εκεί και πέρα, υπάρχουν χώρες που έχουν βάλει οριστικό «λουκέτο» αλλά δεν έχουν ανακοινώσει ή δεν σκοπεύουν να στέψουν πρωταθλητή. Στη δεύτερη κατηγορία βρίσκεται η Ελβετία...

Μολονότι γίνεται κυρίως λόγος για μικρότερα πρωταθλήματα, δεν παύει να είναι ένα σημαντικό δείγμα για την κατεύθυνση, στην οποία οδεύει όλη η κατάσταση. Άλλωστε, πάνω απ' όλα προέχει η δημόσια υγεία, με τον αθλητισμό να είναι σε δεύτερη μοίρα...

Το Onsports.gr παρουσιάζει τους... πρόωρους πρωταθλητές που προέκυψαν λόγω κορονοϊού αλλά και στις υπόλοιπες χώρες που σταμάτησαν οριστικά οι αγώνες...

Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία): Η πρώτη χώρα που προχώρησε στη συγκεκριμένη κίνηση ήταν η Λιθουανία, η οποία στις 13 Μαρτίου έβαλε οριστικό «λουκέτο» στη σεζόν, ανακηρύσσοντας τη Ζαλγκίρις πρωταθλήτρια για 33η φορά στην ιστορία της και 10η συνεχόμενη.
Ντνίπρο (Ουκρανία): Τα χνάρια της Λιθουανίας ακολούθησε σχεδόν αμέσως κι η Ουκρανία, η οποία με τη σειρά της πραγματοποίησε πρόωρη στέψη. Η Ντνίπρο, έστω και με αυτό τον ανορθόδοξο τρόπο κέρδισε για δεύτερη φορά τον τίτλο, με την πρώτη να είναι τη σεζόν 2015/16
Οστάνδη (Βέλγιο): Στο Βέλγιο οι ομάδες πρόλαβαν να παίξουν μόλις 17 αγώνες μέχρι να έρθει η οριστική διακοπή. Ο τίτλος πήγε στην Οστάνδη, η οποία έφτασε τα 21 πρωταθλήματα στην ιστορία της.
Ζιέλονα Γκόρα (Πολωνία): Η Πολωνία έγινε η τελευταία χώρα που αποφάσισε να βάλει «λουκέτο» στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, με την Ζιέλονα Γκόρα να ανακηρύσσεται πρωταθλήτρια για πέμπτη φορά. Επίσης, πάρθηκε η απόφαση να μην υποβιβαστεί κάποια ομάδα.
Ιγκοκέα (Βοσνία): Πρόωρο πρωταθλητή έχουμε και στη Βοσνία... Η Ιγκοκέα, η οποία ήταν στην κορυφή μέχρι την οριστική διακοπή, έφτασε τα εφτά πρωταθλήματα στην ιστορία της.
Μπέλφαστ Σταρ (Β. Ιρλανδία): Σίγουρα οι περισσότεροι μπορεί να μην γνωρίζεται καν ότι η Βόρεια Ιρλανδία έχει μπάσκετ... Όπως και να έχει ανακήρυξε κι αυτή πρωταθλήτρια και μάλιστα με έναν ιδιαίτερο τρόπο. Συγκεκριμένα, στην κορυφή ήταν οι Τρέιλι Ουόριορς, οι οποίοι, όμως, έπρεπε να τιμωρηθούν λόγω αντικανονικής συμμετοχής ενός παίκτη. Με τη σύμφωνη γνώμη τους, λοιπόν, το πρωτάθλημα πήγε στη δεύτερη Μπέλφαστ Σταρ.
Ελβετία: Η Εκτελεστική Επιτροπή του μπάσκετ στη χώρα αποφάσισε την οριστική διακοπή αλλά και να μην δοθεί ο τίτλος σε κάποια ομάδα. Επίσης, γνωστοποιήθηκε ότι τη θέση που δικαιούται η χώρα στο Basket Champions League της ερχόμενης σεζόν θα την πάρει η Φρίμπουρκ, η οποία κατέκτησε το Κύπελλο.
Κύπρος – Τσεχία – Δανία: Όπως έχουν γνωστοποιήσει οι υπεύθυνοι στις τρεις αυτές χώρες, στο εκάστοτε πρωτάθλημα μπαίνει οριστικό «λουκέτο» και τις επόμενες ημέρες θα αποφασιστεί που θα καταλήξει ο τίτλος.
Ουγγαρία: Η ομοσπονδία μπάσκετ της Ουγγαρίας έκανε γνωστό ότι ολοκληρώθηκαν όλες οι διοργανώσεις και καμία ομάδα δεν θα προβιβαστεί ή υποβιβαστεί. Μάλιστα, η MKOSZ παρότρυνε τις ομάδες να έρθουν σε συμφωνία με τους παίκτες για πρόωρη λύση της συνεργασίας τους. Από εκεί και πέρα, τέλος στη σεζόν έχει μπει επίσημα στην Ισλανδία, την Εσθονία, τη Λετονία και τη Νορβηγία.
BONUS: Ελλάδα: Να θυμίσουμε ότι στη χώρα μας ο ΕΣΑΚΕ έχει ανακοινώσει αναβολή ως τις 30 Μαρτίου αλλά με δεδομένο ότι θα τραβήξει κι άλλο, όλα τα σενάρια είναι πιθανά για την Basket League.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×