Οι αντίπαλοι της ΑΕΚ στο Basketball Champions League (photos)

Το Onsports.gr παρουσιάζει τους αντιπάλους της ΑΕΚ στη φάση των ομίλων του Basketball Champions League της σεζόν 2020/21.

Η κληρωτίδα δεν χαμογέλασε στην «Ένωση», η οποία βρέθηκε σε έναν ιδιαίτερα απαιτητικό όμιλο, όπου θα κληθεί να αντιμετωπίσει παραδοσιακές δυνάμεις, οι οποίες επιστρέφουν... διψασμένες για διάκριση. Φορτιτούντο, Μπιλμπάο, Μπάμπεργκ...

Επίσης, υπάρχουν κι ομάδες που θέλουν να εξελιχθούν σε ανερχόμενες δυνάμεις, όπως είναι η Χάποελ Χολόν του Στέφανου Δέδα. Η ομάδα του Ισραήλ, άλλωστε, έδωσε πέρσι την ευκαιρία στον Μάρκους Φόστερ να κάνει μια εξαιρετική σεζόν και να κερδίσει συμβόλαιο στον Παναθηναϊκό.

Γενικότερα, οι «κιτρινόμαυροι» καλούνται να δείξουν το καλό τους πρόσωπο για να μην μπουν σε μπελάδες, σε μια σεζόν που έτσι κι αλλιώς αναμένεται να είναι η πιο ανταγωνιστική στην ιστορία της διοργάνωσεις.

Πάρτε, μέσω του gallery, μια... γεύση από τις ομάδες που θα κληθεί να αντιμετωπίσει τη «Ένωση»...

Οι αντίπαλοι της ΑΕΚ στο Basketball Champions League (photos)
ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ: Η πρώην ομάδα του Νίκου Ζήση θα βρεθεί και πάλι στο δρόμο της ΑΕΚ, όπως είχε συμβεί και τη σεζόν του 2018/19. Τότε ένα καλάθι του Ταϊρίς Ράις στο ΟΑΚΑ είχε επιτρέψει στη γερμανική ομάδα να αποκλείσει στα προημιτελικά τους κιτρινόμαυρους και να φτάσει ως το Final-4. Τη σεζόν που ολοκληρώθηκε αποκλείστηκε στη φάση των ομίλων!
ΧΑΠΟΕΛ ΧΟΛΟΝ: Οι «τίγρεις» προσπαθούν να εξελιχθούν σε ανερχόμενη δύναμη του μπάσκετ στο Ισραήλ. Τη σεζόν 2017/18 κατέκτησαν το Κύπελλο κι έφτασαν ως τον τελικό του πρωταθλήματος, ενώ την επόμενη σεζόν τερμάτισαν στην τρίτη θέση. Φέτος προκρίθηκαν στα πλέι οφ, αλλά στο BCL έμειναν εκτός στη φάση των ομίλων. Ο Στέφανος Δέδας δεν επέστρεψε για την επανέναρξη αλλά αναμένεται να είναι τη νέα σεζόν στην τεχνική ηγεσία της ομάδας.
ΚΑΡΣΙΓΙΑΚΑ: Μετά από δύο σεζόν στο FIBA Europe Cup, η τουρκική ομάδα επιστρέφει στο BCL, έχοντας υψηλές προσδοκίες. Η αλήθεια είναι ότι μετά το πρωτάθλημα του 2015 υπήρξε πτωτική πορεία λόγω των οικονομικών θεμάτων που αντιμετώπισε, αλλά πλέον στοχεύει σε ένα... restart.
ΜΠΙΛΜΠΑΟ: Μετά από δύο δύσκολα χρόνια επιστρέφει στην Ευρώπη! Οι Βάσκοι που έχουν παίξει και στην Ευρωλίγκα, τη σεζόν 2018/19 έπαιξαν στην Α2 της Ισπανίας αλλά πλέον έχουν επιστρέψει δριμύτεροι. Μάλιστα, στόχος τους είναι να πρωταγωνιστήσουν στο BCL.
ΣΟΛΕ: Ομάδα που έχει βγάλει ορισμένους από τους σπουδαιότερους Γάλλους παίκτες (βλ. Μπιλμπά, Ριγκοντό, Γκομπέρ, Ντε Κολό, Σεραφέν, Ζελαμπάλ). Άλλωστε ξεχωρίζει για τα τμήματα υποδομών της, στα οποία στηρίζεται για την αναγέννηση της. Η επιστροφή του Ερμάν Κουντέρ στην τεχνική ηγεσία (μετά από εφτά χρόνια) τη βοήθησε φέτος να βρεθεί στις πρώτες θέσεις και να λάβει μέρος στο Leaders Cup.
ΦΟΡΤΙΤΟΥΝΤΟ: Τι να πει κανείς για τη θρυλική ομάδα της Μπολόνια! Όσο μεγάλη ιστορία έχει τόσα προβλήματα αντιμετώπισε τα προηγούμενα χρόνια, φτάνοντας ως τη διάλυση! To 2019 επέστρεψε μετά από 10 χρόνια στη Lega Basket και πλέον προετοιμάζεται για την επιστροφή της και στην Ευρώπη.
Όσον αφορά στις ομάδες που θα διεκδικούν το τελευταία εισιτήριο μέσω των προκριματικών, χωρίς αμφιβολία το μεγάλο φαβορί είναι η Νεπτούνας, η οποία μετράει συνεχόμενες συμμετοχές από τότε που ξεκίνησε η διοργάνωση. Αξιοσημείωτη είναι κι η συμμετοχή των Λόντον Λάιονς, η οποία θα είναι η πρώτη εκπρόσωπος του Λονδίνου σε ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά τους Λόντον Τάουερς τη σεζόν 2000/01.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×