Be a Fitness Pro: Πες «αντίο» στο περιττό βάρος με την Whole 30 Diet

H Whole 30 Diet είναι το νέο fitness trend που σου υπόσχεται την καλύτερη καλοκαιρινή εκδοχή του εαυτού σου, ενώ συγχρόνως σου απαγορεύει την επαφή με τη ζάχαρη, τα δημητριακά, τα γαλακτοκομικά, τα όσπρια και δυστυχώς το αλκοόλ.

Δύσκολα τα πράγματα φίλε μου. Δε θέλω όμως ηττοπάθειες. Οι ίδιοι οι δημιουργοί της δίαιτας ισχυρίζονται πως θα σου αλλάξει τη ζωή και όχι, δεν έχει να κάνει με την απουσία του αλκοόλ από αυτή.  

Χρειάζονται 30 μέρες και ένα αυστηρό πρόγραμμα διατροφής για να αποτοξινωθεί ο οργανισμός και να αποκτήσεις νέες συνήθειες στο φαγητό. Με άλλα λόγια θα μηδενίσεις το κοντέρ και θα μάθεις να τρως από την αρχή. Ναι, η Whole 30 Diet είναι πιο σκληρή και από την καρδιά της πρώην σου. Αν αποφασίσεις κατά τη διάρκειά της να παραβείς τους κανόνες, θα το πληρώσεις ακριβά, επιστρέφοντας πίσω στην πρώτη μέρα που άρχισες.

Φτου κι απ΄ την αρχή δηλαδή. Όσοι κατάφεραν να αντεπεξέλθουν και να τα φέρουν εις πέρας, τονίζουν πως η διαδικασία καλυτέρευσε την πέψη τους, ανέβασε τα επίπεδα της ενέργειας, ενώ συγχρόνως έχασαν περιττό βάρος.

Αν μετά από όλα τα παραπάνω νιώθεις κάπως περιορισμένος στις επιλογές σου, δεν είναι η ιδέα σου. Είσαι. Ακριβώς για αυτό παρακάτω θα βρεις μία λίστα με όσα μπορείς να φας κατά τη διάρκεια αυτών των 30 ημερών.  

1.       Κρέας

Το κρέας στη συγκεκριμένη δίαιτα είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της διατροφής σου. Από εκεί θα λαμβάνεις όση πρωτεΐνη χρειάζεσαι. Μιλάμε πάντα για μοσχάρι, χοιρινό, κοτόπουλο και οτιδήποτε μη επεξεργασμένο. Όχι μπέικον, ούτε chicken nuggets.  

2.       Ψάρι

Η πόρτα που θα χτυπήσεις όταν θα είσαι έτοιμος να σκάσεις από το πολύ κρέας. Σε αυτή την κατηγορία ευτυχώς επιτρέπονται όλα. Αν είσαι γκουρμεδιάρης προτίμησε σολομό, σαρδέλες και ρέγγα.  

3.       Αυγά 

Θα τα μαγειρέψεις με κάθε δυνατό τρόπο. Έχεις τριάντα μέρες μπροστά σου να εφεύρεις και νέες δικές σου συνταγές.  

4.       Λαχανικά – Φρούτα

Είτε βραστά, είτε ψητά, είτε ωμά τουλάχιστον με τα λαχανικά στη λίστα, υπάρχουν πολλές επιλογές με λίγες θερμίδες. Αν και οι δημιουργοί της δίαιτας δεν αποκλείουν τα φρούτα, ωστόσο δεν τα συγκαταλέγουν κιόλας. Πάντως, τα φρούτα εμπεριέχουν βιταμίνες, μέταλλα, αντιοξειδωτικά και ίνες που είναι απαραίτητα για τον οργανισμό ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες. 

5.       Καφές 

Χωρίς αφρόγαλα, ζάχαρη ή σαντιγί, φυσικά. Ο καφές εκτός από το να σε κάνει κάθε πρωί καλύτερο άνθρωπο, περιέχει αντιοξειδωτικά που μειώνουν τον κίνδυνο για διαβήτη, πέτρες στα νεφρά και ορισμένους τύπους καρκίνου.  

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×