Κόπα Άφρικα: Ημιτελικοί «φωτιά» με Σενεγάλη-Τυνησία και Αλγερία-Νιγηρία

Δύο άκρως ενδιαφέρουσες ημιτελικές «μονομαχίες» θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε λίγο πριν το μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής. 

Η πρώτη έχει… άρωμα Ελλάδας, καθώς η Σενεγάλη του «ερυθρόλευκου» Παπέ Σισέ θα αντιμετωπίσει την Τυνησία του έτερου στόπερ του Ολυμπιακού, Γιασίν Μεριά, ενώ η «φορμαρισμένη» Αλγερία θα διασταυρώσει τα ξίφη της με την -πολλά υποσχόμενη- Νιγηρία.

Γκέρνοτ Ρορ vs Ντζαμέλ Μπελμάντι

Πρέπει να ομολογήσω ότι η εντυπωσιακή πορεία των παιχτών του Γκέρνοτ Ρορ στο Κόπα Άφρικα με είχε κάνει από πολύ νωρίς να πιστέψω ότι η εθνική ομάδα της Νιγηρίας θα ήταν μία από τις ομάδες που θα προκρινόντουσαν στους «4» της διοργάνωσης. Βλέπεις είχε προηγηθεί η νίκη επί του -παραδοσιακά- δυνατού Καμερούν στη φάση των «16» και ο αποκλεισμός της Νότιας Αφρικής με 2-1 στα προημιτελικά, χάρη στο γκολ του Τρόοστ-Έκονγκ στο 89', γεγονότα που με κάνουν να έχω ακόμα πολλές προσδοκίες από τους Νιγηριανούς.

Οι αποδόσεις, όμως, των ειδικών στοιχημάτων στο Πάμε Στοίχημα στα πρακτορεία του ΟΠΑΠ, δεν δίνουν -εύλογα- στη Νιγηρία το «εισιτήριο» για το μεγάλο τελικό, αφού η ομάδα του Οντιόν Ιγκαλό καλείται να αντιμετωπίσει την Αλγερία, η οποία από τα πρώτα ματς στο Κόπα Αμέρικα, θεωρείτο ως ένα από τα «φαβορί» της φετινής διοργάνωσης. Ωστόσο, κάθε ενδεχόμενο είναι ανοιχτό, αν αναλογιστεί κάποιος ότι οι ποδοσφαιριστές του Ντζαμέλ Μπελμάντι πήραν το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Κόπα Άφρικα... διά πυρός και σιδήρου, καθώς μετά το 1-1 με την Ακτή Ελεφαντοστού σε κανονική διάρκεια και παράταση, καρδιοχτύπησαν στη διαδικασία των πέναλτι, νικώντας τελικά με 4-3.

Αλιού Σισέ vs Αλέν Ζιρές

Εξίσου, ενδιαφέρουσα, όμως, θα είναι και η αναμέτρηση της Σενεγάλης με την Τυνησία, όπου οι δύο μπακ των Πειραιωτών να βρεθούν αντιμέτωποι διεκδικώντας μία θέση στο μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής. Με την ομάδα του τεχνικού Αλιού Σισέ να εκτιμάται, βάσει των αποδόσεων του Πάμε Στοίχημα στα πρακτορεία του ΟΠΑΠ, ότι θα είναι η μεγάλη νικήτρια της διοργάνωσης, οι παίχτες του Αλέν Ζιρές θα έχουν πολύ δύσκολο έργο στο γήπεδο της Αιγύπτου.

Αν και η Τυνησία κατάφερε να πάρει πολύ εύκολα την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής, επικρατώντας της Μαδαγασκάρης με 3-0, μετά από γκολ των Σασί στο 52', Μκσανί στο 60' και Σλίτι στις καθυστερήσεις, η Σενεγάλη φαίνεται πανέτοιμη να διεκδικήσει το εισιτήριο και να σηκώσει το πολυπόθητο κύπελλο, αν αναλογιστείς ότι κατόρθωσε να «σπάσει» το αήττητο που διατηρούσε το Μπενίν μέχρι τη φάση των «8».

Εξάλλου, οι Σενεγαλέζοι έχουν στο ρόστερ τους τον ποδοσφαιριστή της Λίβερπουλ, Σαντιό Μανέ, ο οποίος θεωρείται ως ο παίχτης που θα σημειώσει τα περισσότερα γκολ στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής, αφήνοντας πίσω τον Νιγηριανό, Οντιόν Ιγκαλό και τον Αλγερινό, Ριγιάντ Μαχρέζ, που τον ακολουθούν στις αποδόσεις κατά πόδας.

Ένα βήμα πριν το μεγάλο τελικό

Πόσα γκολ, όμως, θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε στον πρώτο και στον δεύτερο ημιτελικό του Κόπα Άφρικα; Ποιες θα είναι οι ομάδες που θα σκοράρουν στο πρώτο ημίχρονο και ποιο μπορεί να είναι το ακριβές σκορ των δύο αναμετρήσεων; Και, φυσικά, ποιες θα είναι οι ομάδες που θα προκριθούν στο μεγάλο τελικό και με ποιον τρόπο; Ανεξάρτητα από το πώς θα εξελιχθούν τελικά οι αγώνες Σενεγάλη-Τυνησία και Αλγερία-Νιγηρία, καθώς και το πως θα διαμορφωθούν τα αποτελέσματα στα εκατοντάδες ειδικά στοιχήματα του Πάμε Στοίχημα στα πρακτορεία του ΟΠΑΠ, το μόνο σίγουρο είναι ότι οι ημιτελικοί αγώνες της διοργάνωσης δεν θα αφήσουν κανένα λάτρη της στρογγυλής θεάς ασυγκίνητο λίγο πριν την ολοκλήρωση του 32ου Κυπέλλου Εθνών Αφρικής.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×