Αυτή είναι η μεγαλύτερη παγίδα όταν τζογάρουμε και πώς θα την αποφύγουμε

Παγίδες, στον τζόγο, υπάρχουν πολλές, η μεγαλύτερη όμως από όλες είναι μία – όπως θα έλεγε και το αντίστοιχο σλόγκαν μιας παλιάς διαφήμισης. 

Οι τζογαδόροι το ξέρουν πολύ καλά πως ο δρόμος του στοιχήματος και του πονταρίσματος δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα, αλλά πιθανότατα με αγκάθια – ακόμα κι όταν παίζει κάποιος στο NetBet Sport πρέπει να έχει τα μάτια του 14 για να μην χάσει το πολυτιμότερό του εφόδιο: Την υπομονή του. Αυτή την παγίδα, να παρασυρθείς ενώ παίζεις τυχερά παιχνίδια και να χάσεις την υπομονή σου, είτε ενώ κερδίζεις είτε ενώ χάνεις, πρέπει να την αποφύγεις πάσει θυσία, αν θέλεις πραγματικά να διασκεδάσεις τζογάροντας. Όσο για το πώς είναι δυνατόν να παίζεις ένα παιχνίδι με ένταση, που σου ανεβάζει την αδρεναλίνη στα ύψη και που, πολλές φορές, σε κάνει να θέλεις να ζητωκραυγάσεις με τον τρόπο  όταν είσαι στην κερκίδα της ομάδας σου, υπάρχει τρόπος και οι λέξεις κλειδιά είναι ο αυτοέλεγχος και η ψυχολογία.

Υπομονή, η μεγαλύτερη αρετή του τζογαδόρου

Ένας τζογαδόρος, που παίζει «συστηματικά» και όχι «στη χάση και στη φέξη», γνωρίζει πολύ καλά πως είναι μέρες που έχει τύχη και… διαβαίνει και άλλες που «δεν τον πάει» με τίποτα. Είτε στη μία κατάσταση, είτε στην άλλη, παρόλο που μοιάζουν διαμετρικά αντίθετες μεταξύ τους, υπάρχει ένας κοινός τρόπος αντιμετώπισης, που δεν είναι άλλος από την υπομονή. Άλλοι το λένε στρατηγική, άλλοι μπορεί να το πουν και… «κατάσταση ζεν», το θέμα είναι ό,τι χαρτί ή ζάρι ή slot σου έρχεται να μην χάνεις την ψυχραιμία σου, να μην παρασύρεσαι σε παρορμητικές κινήσεις αλλά να βάζεις μπροστά την υπομονή σου, ώστε να παραμείνεις στο παιχνίδι αρχικά και κατά δεύτερον να το διασκεδάσεις – να ικανοποιήσεις δηλαδή τον κατεξοχήν στόχο σου.

Προσοχή, όμως: Υπομονή δεν σημαίνει απάθεια. Συμμετέχεις στο παιχνίδι και διασκεδάσεις, κερδίζοντας ή χάνοντας – σε κάθε περίπτωση «το ζεις». Δεν είναι δυνατόν άλλωστε να κερδίζεις έναν δύσκολο κι απρόβλεπτο γύρο όπου – πράγματι, πολύ υπομονετικά – περίμενες το «καλό φύλλο» κι όταν το φύλλο αυτό έρχεται εσύ να μην πανηγυρίζεις που τους έστειλες όλους «κουβά»!

Πώς θα κρατήσεις την υπομονή σου όταν τζογάρεις

Η μεγαλύτερη παγίδα για εσένα λοιπόν, τον τζογαδόρο που απολαμβάνει το παιχνίδι, είναι να χάσει την υπομονή του και να παρασυρθεί σε επιπόλαιες και βεβιασμένες κινήσεις που θα τον βγάλουν νοκ άουτ πολύ πιο γρήγορα από όσο υπολόγιζε, χαλώντας όλη τη διασκέδαση. Είναι γεγονός πως ακόμα και ο πιο υπομονετικός άνθρωπος στον κόσμο, την χάνει την υπομονή του και όντως αυτό μπορεί να συμβεί στον καθένα. Κατά τα άλλα, υπάρχουν τρόποι να εξασκηθείς και να παραμείνεις όσο υπομονετικός χρειάζεται για να ευχαριστηθείς και το παιχνίδι αυτό καθαυτό και ολόκληρη τη φάση.

Αρχικά, με το να είσαι προετοιμασμένος. Βεβαίως, εδώ βοηθάει και η εμπειρία, διότι αλλιώς αντιμετωπίζεις τις καταστάσεις την πρώτη φορά που χρειάζεται και αλλιώς όταν έχεις περάσει παρόμοιες εμπειρίες κι έχεις γράψει τα σχετικά χιλιόμετρα. Αλλά και άπειρος να είσαι ως παίκτης, μπορείς να προετοιμαστείς πολύ καλά, αρκεί να μελετήσεις το παιχνίδι και τους κανόνες του και γενικά να διαβάσεις τι έχει γραφτεί γι’ αυτό.

Στη συνέχεια βοηθάει το να μπαίνεις στο παιχνίδι έχοντας συγκεκριμένους στόχους. Αλλιώς αντιμετωπίζεις μία κατάσταση όταν γνωρίζεις πως είσαι «εντός» στόχων κι αλλιώς όταν τους έχεις χάσει εντελώς – πόσω μάλλον, αν δεν τους είχες εξαρχής. Το να θέτεις στόχους, συνήθως πάει πακέτο με το να θέτεις και όρια για να τους πετύχεις, κάτι επίσης πολύ βοηθητικό στο να ξέρεις ανά πάσα στιγμή πού βρίσκεσαι και αν το «έχεις χάσει» - και το παιχνίδι και το μυαλό σου!

Τέλος, πολύ σπουδαίο ρόλο παίζει και το να παίζεις με στρατηγική: Έχοντας έναν συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού στο μυαλό σου εξαρχής, μπορείς να ανταπεξέλθεις ψυχραιμότερα και άρα ευκολότερα σε κάθε έκπληξη και απρόοπτο που θα παρουσιαστεί. Ένα γενικό πλάνο, με αρχή, μέση και τέλος και κυρίως με μεθοδολογία, μπορεί να σε κρατήσει στο παιχνίδι στις πολύ δύσκολες στιγμές, εκεί που πιστεύεις πως τα έχασες όλα και πως δεν υπάρχει γυρισμός – και τα παρατάς. Για ποιο λόγο τα παρατάς; Διότι έχασες την υπομονή σου! Όσον αφορά στη στρατηγική του τζογαδόρου, πρέπει να σημειώσουμε πως, εκτός από την υπομονή, βοηθάει και στη διατήρηση του ελέγχου, ώστε να παίζεις και να διασκεδάζεις, χωρίς να ανησυχείς πως η κατάσταση φεύγει από τα χέρια σου.

Σε κάθε περίπτωση, αυτό που πρέπει να σου μείνει είναι πως το τζογάρισμα είναι μια διασκέδαση και ως τέτοια πρέπει να την αντιμετωπίζεις. Παίζεις για να περάσεις καλά, όπως κάνεις στο NetBet και όχι για να… νευριάσεις και να εκτονωθείς μέσω μιας κατάστασης που σε φέρνει στα όριά σου. Η αδρεναλίνη είναι για να σε γεμίζει ευφορία και συγκίνηση, να σε γεμίζει με όρεξη για… το επόμενο παιχνίδι!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×