Αποτελέσματα Εκλογών 2019: Οι σταυροί των υποψηφίων από τον χώρο του αθλητισμού (photos)

Εκλογές 2019: Οι άνθρωποι του αθλητισμού ζήτησαν την ψήφο σας, κάποιοι εξ αυτών την πήραν και εκλέχθηκαν πανηγυρικά και κάποιοι άλλοι θα περιμένουν την… επόμενη εκλογική ευκαιρία.

Δυο 24ωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες, το OnSports είχε παρουσιάσει αρκετούς από τους εκπροσώπους της αθλητικής ζωής του τόπου οι οποίοι μπήκαν στον… πολιτικό στίβο. Στις Ευρωεκλογές, στις περιφερειακές και στις δημοτικές εκλογές 2019, εκατοντάδες εκπρόσωποι του ελληνικού αθλητικού κόσμου, μπήκαν στη διαδικασία να πολιτευτούν και να διεκδικήσουν την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων.

Εν ενεργεία αθλητές, προπονητές και παράγοντες συλλόγων αλλά και βετεράνοι αθλητές και παράγοντες, ήταν αυτοί που βρέθηκαν στα ψηφοδέλτια ανάμεσα στους δεκάδες χιλιάδες Έλληνες που πολιτεύτηκαν και αυτή τη φορά, με διαφορετικούς συνδυασμούς, ζητώντας την ψήφο των πολιτών. Κάποιοι εξ αυτών εκλέχθηκαν πανηγυρικά, κάποιοι άλλοι… οριακά έχασαν μια θέση Ευρωβουλευτή, περιφερειακού ή δημοτικού συμβούλου και κάποιοι, πιθανόν διακατεχόμενοι από το αθλητικό ιδεώδες, πήραν μέρος για τη… χαρά της συμμετοχής.

Όπως έγινε πριν τις εκλογές, λοιπόν, έτσι και τώρα που οι κάλπες έχουν κλείσει ήδη εδώ και ένα 24ωρο, το OnSports άρχισε να ψάχνει τα αποτελέσματα, τους σταυρούς προτίμησης και το ποιοι κατάφεραν να εκλεχθούν και ποιοι όχι. Στο photostory που ακολουθεί, κάποιοι εκ των εκπροσώπων του αθλητισμού που κατάφεραν να εκλεγούν και κάποιοι που δεν τα κατάφεραν, με βάση τους σταυρούς προτίμησης…

Ποιοι κατάφεραν να εκλεγούν και ποιοι όχι από τον κόσμο του αθλητισμού;
Ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Ταε-Κβο-Ντο, Αλέξανδρος Νικολαΐδης μένει εκτός Ευρωβουλής με 31.655 σταυρούς με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Με την ίδια παράταξη, εκλέγεται ο Πέτρος Κόκκαλης με 70.435 σταυρούς.
Ο Θοδωρής Ζαγοράκης έμεινε εκτός Ευρωβουλής, έχοντας 78.801 σταυρούς με τη Νέα Δημοκρατία.
Η Σοφία Σακοράφα οδεύει προς την Ευρωβουλή με 18.934 σταυρούς με τον συνδυασμό ΜΕΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη.
Εκλέγεται στον Δήμο Αθηναίων με τον Κώστα Μπακογιάννη ο άλλοτε αντιπρόεδρος του Παναθηναϊκού ΑΟ, Νίκος Μακρόπουλος, με 2.327 σταυρούς.
Με τον ίδιο συνδυασμό, εκλέγεται και ο Γιούρκας Σεϊταρίδης που έχει πάρει ως τώρα 2.603 σταυρούς.
Πρώτος σε σταυρούς στον Πειραιά με τον συνδυασμό του Γιάννη Μώραλη, ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός είχε 13.190 ψήφους.
Με τον ίδιο συνδυασμό εκλέγεται και ο Αντώνης Νικοπολίδης που είχε 1.176 σταυρούς.
Η διεθνής πολίστρια, Φιλιώ Μανωλιουδάκη, στον ίδιο συνδυασμό πήρε 523 σταυρούς και μένει εκτός.
Ομοίως και ο τερματοφύλακας χάντμπολ του Ολυμπιακού, Κώστας Τσιλιμπάρης, που είχε μόλις 115 σταυρούς.
Καταποντίστηκε στον Δήμο Αμαρουσίου ο Βασίλης Κωνσταντίνου, άλλοτε τερματοφύλακας και πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Παρότι είναι πρώτος ο συνδυασμός Αμπατζόγλου με τον οποίο κατέβηκε, πήρε μόλις 216 σταυρούς.
Εκτός της Περιφέρειας έμεινε και ο άλλοτε παίκτης και προπονητής του Παναθηναϊκού, Τότης Φυλακούρης, που πήρε 3.184 στον κεντρικό τομέα της Αττικής.
Πρώτος σε σταυρούς στον Δήμο Γλυφάδας με τον Παπανικολάου, ο Περικλής Δροκοφίκης που είχε την εμπιστοσύνη 2.921 συμπολιτών του!
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×