Κορωνοϊός: Επιβεβλημένη η αύξηση των πιστώσεων του προϋπολογισμού λέει το Δημοσιονομικό Συμβούλιο

Επιβεβλημένη χαρακτηρίζει το Ελληνικό Δημοσιονομικό Συμβούλιο τη λογιστική διευθέτηση του προϋπολογισμού 2020 με αύξηση των σχετικών πιστώσεων, στην οποία προέβη σήμερα η κυβέρνηση με την κατάθεση σχετικής τροπολογίας στη Βουλή.

Σε γνώμη που εξέδωσε το Ελληνικό Δημοσιονομικό Συμβούλιο για την αναγκαιότητα κατάθεσης συμπληρωματικού προϋπολογισμού αναφέρει τα εξής:

«Η ραγδαία εξάπλωση της πανδημίας COVID-19 έχει προκαλέσει πρωτόγνωρα προβλήματα, με ιδιαίτερα δυσμενείς επιπτώσεις στα οικονομικά μεγέθη, χωρίς να είναι δυνατή, ακόμη, η ακριβής πρόβλεψη της έκτασής τους.

Τα μέτρα αναστολής της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας για τον περιορισμό της πανδημίας έχουν επιτείνει την πίεση στην ελληνική οικονομία. Σε αυτό το πλαίσιο, ο κρατικός προϋπολογισμός 2020 δεν μπορεί να εκτελεστεί, όπως ψηφίστηκε τον Δεκέμβριο του 2019.

Για την άμβλυνση των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας είναι αναγκαία η δημοσιονομική επέκταση, η οποία για να πραγματοποιηθεί είναι τυπικά επιβεβλημένη η λογιστική διευθέτηση του προϋπολογισμού με αύξηση των σχετικών πιστώσεων.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×