SMS 13033: Οι κωδικοί για τις μετακινήσεις - Τι ισχύει στις περιοχές που είναι στο «βαθύ κόκκινο»

Τα νέα μέτρα περιορισμού κατά του κορωνοϊού ισχύουν σε ολόκληρη τη χώρα έως τις 16 Μαρτίου.

Πλέον στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου «βαθύ κόκκινο» βρίσκονται η Περιφέρεια Αττικής, καθώς και οι Περιφερειακές Ενότητες: Φωκίδας, Αχαΐας, Αρκαδίας, Θεσσαλονίκης, Λευκάδας (εκτός από το Μεγανήσι), Φθιώτιδας, Αργολίδας, Κορινθίας, Θεσπρωτίας, Άρτας, Σάμου, Βοιωτίας, Χίου, Αιτωλοακαρνανίας, Ρόδου, Ηρακλείου και Ευβοίας (εκτός από τη Σκύρο). Επίσης, στο συγκεκριμένο επίπεδο κατατάσσεται και ο Δήμος Καλυμνίων, αλλά και ο Δήμος Ανωγείων Ρεθύμνης.

Αναστέλλεται η ένταξη της Λάρισας στην κατηγορία πολύ αυξημένου επιδημιολογικού κινδύνου «βαθύ κόκκινο», προκειμένου να διευκολυνθεί η διαχείριση του ισχυρού σεισμού στην Ελασσόνα.

Τα Σαββατοκύριακα η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ισχύει από τις 19.00 και όχι από τις 18.00. Έτσι, τα σούπερ μάρκετ, αντί για τις 17.00 θα κλείνουν στις 18.30, προκειμένου εργαζόμενοι και πελάτες να επιστρέψουν στα σπίτια τους πριν από την έναρξη της απαγόρευσης κυκλοφορίας, ενώ θα ανοίγουν στις 7.00.

Υπενθυμίζεται ότι στον κωδικό 2, που αφορά μετάβαση σε κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ κλπ) η μετακίνηση θα πραγματοποιείται είτε εντός του δήμου είτε σε απόσταση έως δύο χιλιομέτρων από τον τόπο κατοικίας. Όμως ορισμένα χωριά μπορεί να είναι μακριά από σούπερ μάρκετ, για αυτό ο κατά τόπους αστυνομικός που γνωρίζει την περιοχή δεν θα φέρει αντίρρηση.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×