Φωτιά στην Εύβοια: Χωριά κυκλωμένα από τη φωτιά - «Η Ιστιαία περιμένει να ζήσει το ολοκαύτωμά της»

Φωτιά στην Εύβοια: Εφιαλτικό ήταν το βράδυ στην περιοχή, με σπίτια να καίγονται και εκατοντάδες ανθρώπους να εγκαταλείπουν τα χωριά τους.

Δραματική είναι η κατάσταση για ακόμα μία ημέρα στην Εύβοια, η οποία συνεχίζει να πλήττεται από τον πύρινο κλοιό που κατακαίει δεκάδες οικισμούς από τις 3 Αυγούστου.

Οι αναζωπυρώσεις είναι συνεχείς, ενώ πριν λίγα λεπτά ο δήμαρχος Ιστιαίας, Γιάννης Κοντζιάς έκανε δραματική έκκληση -μέσω του ΣΚΑΪ- να πάνε όλες οι δυνάμεις εκεί γιατί καταστρέφονται τα πάντα

«Είναι η χειρότερη μέρα. Ο δήμος Ιστιαίας περιμένει να ζήσει το ολοκαύτωμά του. Είμαστε μόνοι μας», τόνισε και επεσήμανε πως είναι η πέμπτη μέρα που εκλιπαρεί για εναέρια μέσα.

Όπως είπε είναι στο μέτωπο των Γουβών και δεν επιχειρεί ακόμα (ώρα 7.00π.μ.) κανένα εναέριο μέσο. «Το μόνο που έχουμε είναι τα μηνύματα του 112. Ούτε ένα πυροσβεστικό όχημα καν χωριό για κάθε χωριό που εκκενώνεται», είπε χαρακτηριστικά.

Ανέφερε πως ο κόσμος πάει εκεί που έχει κανονίσει η αυτοδιοίκηση να μεταφερθεί με ασφάλεια και πως δεν θρηνούμε θύματα γιατί οι κάτοικοι έχουν εμπειρία στις φωτιές και πρόσθεσε πως το μέτωπο κινείται προς Ιστιαία. 

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×