Μετάλλαξη Όμικρον: Πέντε τα κρούσματα στην Ελλάδα - Φόβοι για διασπορά και επικράτησή της

Πέντε είναι τα κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον που εντοπίζονται στη χώρα μας, με τα 4 εξ αυτών να έχουν καταγραφεί στην Κρήτη, ενώ ένα βρέθηκε και στην Αττική.

Δύο άνδρες και τρεις γυναίκες ηλικίας 25 - 41 ετών είναι τα κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον στην Ελλάδα που φαίνεται να εξαπλώνεται στην Ευρώπη με ταχείς ρυθμούς.

Τα 5 κρούσματα έχουν εντοπιστεί στις ΠΕ Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Χανίων, και Λασιθίου, ενώ τα 4 εξ αυτών εισαγόμενα και συνδέονται με πρόσφατο ταξίδι στο εξωτερικό (2 από Ν. Αφρική και 2 από Γαλλία). Το άλλο είναι στενή επαφή επιβεβαιωμένου εισαγόμενου κρούσματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι 5 ήταν πλήρως εμβολιασμένοι, ενώ τα συμπτώματά τους ήταν ήπια και ολιγοήμερης διάρκειας. Αν και όλοι έχουν απομονωθεί και οι επαφές τους έχουν ιχνηλατηθεί, οι ειδικοί συνιστούν ιδιαίτερη προσοχή, καθώς η μετάλλαξη μπορεί εύκολα να επικρατήσει στη χώρα μας, και προς το παρόν δεν υπάρχουν αρκετά δεδομένα για την επικινδυνότητά της.

«Καμπανάκι» κινδύνου χτύπησε ο Καθηγητής Παθολογίας-Υπέρτασης και Διευθυντής τη Γ’ Πανεπιστημιακής Κλινικής του ΑΠΘ στο ΓΝΘ Παπαγεωργίου, Βασίλης Κώτσης, μιλώντας στο grtimes για τη μετάλλαξη.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×