«Χάνε», πάλευε, τρέχα, σκάσε

«Άλλο χάνω, άλλο περπατάω, άλλο τρέχω, άλλο παλεύω», ο Δημήτρης Κοντός γράφει για τον δεύτερο τελικό που δεν μπήκε ποτέ ο Παναθηναϊκός κι απαντά σε αυτούς που πήγαν να βγάλουν όλα τους τα κόμπλεξ

Ο Παναθηναϊκός έχασε πέρα για πέρα δίκαια στο ΣΕΦ και έτσι ο Ολυμπιακός έφερε στο 1-1 τη σειρά των τελικών. Βέβαια, το «χάνω» από το «χάνω» έχει τεράστια διαφορά. Σαφώς και επιτρέπεται να χάνεις στον αθλητισμό, δεν επιτρέπεται όμως να πηγαίνεις σε μια μάχη και να μην μπαίνεις ποτέ στο πνεύμα της. Δεν ήταν εικόνα αυτή. Δεν είχε καμία σχέση με αυτό που πρέπει να βγει στο παρκέ για να επιτευχθεί ο στόχος. Ο δεύτερος τελικός είχε εκ διαμέτρου αντίθετη πορεία για τους αιώνιους. Στον μεν Παναθηναϊκό δεν βγήκε τίποτε, στον δε Ολυμπιακό και από τα αποδυτήρια να την πετούσαν τη μπάλα αυτή θα κατέληγε στο καλάθι. 70% στα τρίποντα στο πρώτο δεκάλεπτο 13/25 στο σύνολο του αγώνα. Φυσικά, εδώ έρχεται και η αμυντική ευθύνη των παικτών του Φραγκίσκου Αλβέρτη που ήταν πάντα ένα βήμα πίσω από τον αντίπαλο κάνοντας τις περιστροφές σε αργή κίνηση.

Αν και δεν πρέπει να κάνουμε διαχωρισμούς σε μια ομάδα, θα πρέπει η θέληση και το πάθος του Διαμαντίδη να αποτελέσει οδηγό και για τους άλλους. Σαφώς και υπήρξαν εξαιρέσεις (Μαυροκεφαλίδης, Γιάνκοβιτς), ωστόσο, αυτό δεν φτάνει ούτε για «ζήτω». Ο Φράγκι θα πρέπει να τρίξει τα δόντια και να εξηγήσει τι επιτρέπεται και τι όχι, φορώντας αυτή τη φανέλα.

Η Πέμπτη δεν είναι μακριά και η ανασύνταξη έχει ξεκινήσει. Ο Παναθηναϊκός κρατά την τύχη στα χέρια του και πρέπει να συνεχίσει να κρατά τα γκέμια στη σειρά. Με νίκη κάνει άλμα προς το Πρωτάθλημα και η κουβέντα συνεχίζεται μετά απο αυτό.

Πριν προχωρήσουμε σ' ένα άλλο θέμα θα σταθούμε στην απουσία του Τζέιμς Γκιστ. Ο Αμερικάνος παίζει πάντα στην άμυνα για δύο. Καλύπτει όλες τις τρύπες και τις αλλαγές. Το πόσο σημαντικός είναι στη συνοχή φαίνεται σε όσα παιχνίδια απουσίασε. Πολύ σημαντικό γρανάζι που καλύπτει αδυναμίες συμπαικτών του.

Αυτά για τον δεύτερο τελικό που βρήκε δίκαιο νικητή τον Ολυμπιακό. Επαναλαμβάνουμε ΔΙΚΑΙΟ.

Αυτό, ωστόσο, δεν αναιρεί το δικαίωμα που πήραν ορισμένοι να κάνουν ...πάρτυ. Μάτια έχουμε και βλέπουμε και ξεκαθαρίζουμε στους τρεις που σφύριξαν. Με τον Παναθηναϊκό δεν παίζει κανείς. Όταν η διαφορά είναι στους 15 και στους 20 και απλά θα μειωθεί δεν κάνεις τα πάντα να την πας στους 30 με τεχνικές ποινές και προκλητικές αποφάσεις.

Όταν στο ΟΑΚΑ σε κάθε υβριστικό οι ρέφερι έκαναν συστάσεις και στο ΣΕΦ Δημήτρης Γιαννακόπουλος και Δημήτρης Διαμαντίδης άκουγαν τα χειρότερα και δεν έπρατταν το παραμικρό, είναι θέμα. Αν δεν ακούτε καλά να πάτε σε ΩΡΛ. Θα βοηθήσει. Σεβαστείτε τον Παναθηναϊκό και τους ανθρώπους του. Σεβαστείτε τον Διαμαντίδη και την οικογένεια του που έχει μπει στο ...κάδρο του μίσους. Κάντε το χρέος σας (όπως έκαναν οι διαιτητές στο ΟΑΚΑ).

Επίσης, κάποια στιγμή θα πρέπει να σταματήσει το σόου με τις φωνές και τις διαμαρτυρίες του Γιώργου Μπαρτζώκα. Τελειωμένο ματς στους 20 πόντους και ωρύεται ατιμώρητος. Δεν θα του πούμε εμείς τι να κάνει, αλλά έχουμε κάθε δικαίωμα να κρίνουμε αυτή την εικόνα. Ειδικότερα, όταν δεν τιμωρείται, εν αντιθέσει με τον Ματσιούλις που μόλις μίλησε (είχε και δίκιο) δέχθηκε την τιμωρία.

ΥΓ: Την Πέμπτη όλοι για το 2-1 και μετά έχουμε χρόνο για όλα τα υπόλοιπα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×