Ο πιο Έλληνας παίκτης είναι... Γερμανός!

Δυστυχώς για εμάς ο Σωκράτης δεν αξίζει σε αυτούς που διοικούν το ελληνικό ποδόσφαιρο, είτε επίσημα είτε στο παρασκήνιο

Γιατί ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος αποτελεί την καρδιά της Ελλάδας και είναι η πιο ηγετική μορφή στην Εθνική ποδοσφαίρου; Μα φυσικά γιατί δεν είναι διεφθαρμένος σε ποδοσφαιρικό επίπεδο. Και εδώ, γράφουμε μόνο σε τέτοιο επίπεδο.

Ανέκαθεν ήμουν της άποψης πως το ποδόσφαιρο είναι κοινωνικό φαινόμενο, σκαλισμένο από την πολιτική ζωή της ανθρωπότητας και του εκάστοτε τόπου. Εξελίσσεται μαζικά και τοπικά, απλώς με άλλους ρυθμούς.

Μια απλή ματιά στις διαφορές του ελληνικού ποδοσφαίρου με το γερμανικό θα μας πείσει ότι ο λόγος που ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος είναι ο πιο Έλληνας παίκτης ενώ στη συμπεριφορά του είναι Γερμανός. Ένας επαγγελματίας με όνειρο το ποδόσφαιρο που κάθε δεύτερη εβδομάδα τουλάχιστον παίζει μπροστά σε γήπεδο 55.000 διαρκείας, σε ομάδα που το 51% ανήκει στη λαϊκή της βάση και είναι διασφαλισμένο, προστατευμένο από εξαγορές

Αυτό ισχύει στη Γερμανία τουλάχιστον. Και στην ποδοσφαιρική ελίτ της Ευρώπης σε άλλο βαθμό. Το βάρος της ηγετικής φυσιογνωμίας μιας εθνικής ομάδας είναι τεράστιο, αφού σε αθλητικό επίπεδο εκπροσωπείς τους συμπατριώτες σου τη στιγμή που πατάς στο χορτάρι. Σε εμάς αξίζει ο Σωκράτης γιατί με τον έναν τρόπο ή με τον άλλον ξέρουμε πως κάναμε λάθη αλλά δεν τα διορθώνουμε «αυτοκτονώντας» χιλιάδες Έλληνες και ωθώντας τους στην εξαθλίωση.

Δυστυχώς για εμάς όμως, ο Σωκράτης -και ο κάθε Έλληνας που απομακρύνεται από αυτό που λέγεται ελληνικό ποδόσφαιρο- δεν αξίζει σε αυτούς που μεταχειρίζονται το ελληνικό ποδόσφαιρο για μικροεγκλήματα.

Διεφθαρμένοι άνθρωποι ενός περίεργου κοινωνικού και πολιτικού μορφώματος που λέγεται Ελλάδα και προσπαθεί να αναπνεύσει με κάθε τρόπο μα πάντα κάποιος της βάζει τάπα στον αναπνευστήρα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×