Ο Ρομαό, ο Οφόε, ο Φορτούνης και η πρόκριση

Ο Ολυμπιακός κέρδισε με 2-1 την Ριέκα και έκανε το πρώτο βήμα για να επιστρέψει στους ομίλους του Champions League.

Η ομάδα του Μπέσνικ Χάσι έμεινε πίσω στο σκορ από ένα υπέροχο γκολ, όμως στο δεύτερο ημίχρονο κατάφερε να βρει τις λύσεις προκειμένου να «ξεκλειδώσει» την καλά οργανωμένη άμυνα των Κροατών και τελικά έφυγε από το Φάληρο νικητής, χάρη σε ένα γκολ του Ρομαό στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Ενός Ρομαό που φέτος δείχνει τα αγωνιστικά του προσόντα και σίγουρα συγκαταλέγεται στους κορυφαίους του ρόστερ, αφού τα κάνει όλα και συμφέρει. Ο αμυντικός μέσος από το Κονγκό υπό τις οδηγίες του Χάσι έχει αγωνιστεί ως αμυντικό χαφ που είναι και η κανονική του θέση, έχει πάρει θέση στο κέντρο της άμυνας στον πρώτο αγώνα με την Παρτιζάν και στον πρώτο αγώνα με την Ριέκα, ενώ χθες έβαλε και το γκολ της νίκης, ανακτώντας για την ομάδα του το προβάδισμα για την πρόκριση.

Κάνει «γεμάτες» εμφανίσεις ο Ρομαό και δίκαια έχει κερδίσει τη φανέλα του βασικού στο σπίτι του. Πέραν του Κονγκολέζου όμως θα πρέπει να γίνει ξεχωριστή μνεία στον Οτζίτζα Οφόε. Ο μέσος του Ολυμπιακού δικαιώνει τον Χάσι για την επιμονή του να τον φέρει στο λιμάνι, αφού και χθες ήταν ένας από τους καλύτερους του γηπέδου. Έτρεχε ασταμάτητα, μοίραζε σωστά το παιχνίδι, πάσαρε με ακρίβεια και γενικά ξεχώριζε μέσα στον αγωνιστικό χώρο με την ποιότητά του.

Ο αγώνας όμως γύρισε με την είσοδο του Κώστα Φορτούνη.  Ο Έλληνας μέσος μπήκε ως αλλαγή στο 65’ και χρειάστηκε μόλις ένα άγγιγμα του στην μπάλα προκειμένου ο Οφόε να δεχθεί μια εξαιρετική ασίστ και να ισοφαρίσει. Ο Φορτούνης έδωσε νέα επιθετική πνοή στην ομάδα του η οποία χθες αν είχε ένα σέντερ φορ περιοχής, ίσως να μην χρειαζόταν τη «λύτρωση» στο 93’, αλλά να είχε κάνει από πιο νωρίς τη… δουλειά.

Το τελικό 2-1 σαφώς και δε δίνει ακόμα την πρόκριση στον Ολυμπιακό. Όμως, ο τρόπος με τον οποίον το παιχνίδι «γύρισε τούμπα» καταδεικνύει τη διαφορά δυναμικότητας των δύο αντιπάλων. Αν ο Ολυμπιακός εμφανιστεί πιο σοβαρός στον επαναληπτικό, θα περάσει.

Αν υποτιμήσει όμως την Ριέκα, θα έχει προβλήματα. Φάνηκε ξεκάθαρα από το πρώτο παιχνίδι, αφού οι Κροάτες είναι μια ομάδα με καλό στήσιμο και προσανατολισμό στο παιχνίδι της.

Την απάντηση θα την ξέρουμε σε έξι μέρες…

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×