ΣΕΦάτος στην Νέα Σμύρνη

Ο Παναθηναϊκός έπαιξε κόντρα στον Πανιώνιο λες και έπαιζε κόντρα στον Ολυμπιακό και ο Γιάννης Κουβόπουλος γράφει για μια άλλη ομάδα και την ένταση που δείχνει να διακατέχει τον Γιάννη Σφαιρόπουλο

Ο Ολυμπιακός τον… έφτιαξε για τα καλά. Στην κρίσιμη στιγμή τον έκανε πιο δυνατό. Και αυτό μένει να αποδειχθεί και στην συνέχεια η οποία θα είναι ακόμα πιο δύσκολη. Παρασκευή ΣΕΦ, Κυριακή στην Νέα Σμύρνη, Τρίτη στο ΟΑΚΑ με Χίμκι, Πέμπτη με την Εφές στην Πόλη και την Κυριακή στην Χαλκίδα για την αναμέτρηση με την Κύμη. Αυτό δεν είναι πρόγραμμα είναι… κατοστάρι.  Αλλά είπαμε. Να ναι καλά ο Ολυμπιακός. Οι «πράσινοι» μετά την ξεκάθαρη, δικαιότατη και… κατά κράτος επικράτησή τους μέσα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας πήραν ζωή και… ψυχολογία. Κάτι που φάνηκε και σήμερα το απόγευμα στο κλειστό της οδού Αρτάκης στην Νέα Σμύρνη.

Ακόμα και παίκτες που δεν πάτησαν το παρκέ του ΣΕΦ έδειξαν να έχουν βρει ψυχολογία και πατήματα. Ο Παναθηναϊκός συνέχισε από εκεί που το άφησε στο ΣΕΦ, από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Σοβαρότητα και συγκέντρωση και στα 40 λεπτά. Και την ίδια στιγμή και σε ατομικό επίπεδο τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά. Ο Ντένμον μοιάζει να πιστεύει και πάλι στον εαυτό του και να βγάζει όλο και περισσότερα πράγματα στο παιχνίδι του, ενώ το ίδιο συμβαίνει και στην περίπτωση του Ζακ Όγκαστ. Ο ομογενής σέντερ του «τριφυλλιού»… πατάει στην ταχύτητά του και δίνει λύσεις στον Παναθηναϊκό.

Την ίδια ώρα προσθέστε και τις εμφανίσεις του Θανάση Αντετοκούνμπο. Όποτε παίζει. Και αυτό δεν είμαι μομφή προς τον Τσάβι Πασκουάλ αλλά είναι κάτι που πρέπει να αντιληφθούν άπαντες. Ο Θανάσης δεν είναι για όλα τα παιχνίδια. Είναι, προς το παρόν, για ματς που έχουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Να δώσει πνοή και πίεση στην άμυνα, να δώσει λύσεις στο ανοιχτό γήπεδο να…. βασανίσει την πλάτη των αμυντικών και να βρει παιχνίδι πάνω από την στεφάνη. Κάθε φορά που ο Πασκουάλ έχει επιλέξει να τον ρίξει στο ματς ή να μην τον ρίξει έχει δικαιωθεί…

Πλέον ο Παναθηναϊκός οφείλει να ξεχάσει τελείως και τον Ολυμπιακό και τον Πανιώνιο. Με μόλις μία προπόνηση καλείται να προετοιμαστεί για το πολύ δύσκολο ματς του ΟΑΚΑ με την Χίμκι του Γιώργου Μπαρτζώκα και σαν να μην του έφτανε αυτό την Τετάρτη «πετάει» για Πόλη και το ματς της Πέμπτης με την Εφές. Με μία μόλις (και πάλι) προπόνηση.

Με το δύο στα δύο από την Παρασκευή τα λέμε… αλλιώς!

ΥΓ: Χρυσάφι μπορεί να αποδειχθεί η ξεκούραση του Σίνγκλετον!
ΥΓ1: Το ξέσπασμα του Γιάννη Σφαιρόπουλου απέναντι σε μια άκρως τεκμηριωμένη ερώτηση δημοσιογράφου «λέει» πολλά. Ο τεχνικός του Ολυμπιακού είναι σε δύσκολη θέση μετά τα άσχημα αποτελέσματα της ομάδας του και τις κάκιστες εμφανίσεις. Όμως το θέμα του Έλληνα προπονητή είναι περισσότερο προσωπικό παρά ομαδικό. Μετά την αποθέωση… Τόμιτς στο ΣΕΦ, δείχνει να μην μπορεί να διαχειριστεί τις καταστάσεις και την πίεση. «Διακρίνω μία ένταση.
ΥΓ2: «Ο Ολυμπιακός είναι μέσα σε όλους τους στόχους» επαναλάμβανε σε άκρως επιθετικό τόνο, θέλοντας να τονίσει τον αποκλεισμό του Παναθηναϊκού από το Κύπελλο Ελλάδας. Α) Πανηγυρίζει δηλαδή με ξένα… κόλλυβα. Β) Πόσα χρόνια είχε να βρίσκεται και στους τρεις στόχους ο Ολυμπιακός; Γ) Η ομάδα δεν κέρδισε τα ματς που έπρεπε. Έχασε δύο φορές από τον Παναθηναϊκό στην έδρα του και έχασε και από την Μπαρτσελόνα πετυχαίνοντας τον εκπληκτικό αριθμό πόντων, 51.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×