Το έκανε το triple double o Νικ

Ο Παναθηναϊκός.. κατάπιε την Εφές μέσα στο «σπίτι» της και ο Γιάννης Κουβόπουλος γράφει για την αδικία της στατιστικής προς τον παίκτη του «τριφυλλιού»

Το βράδυ της 5ης Νοεμβρίου του σωτηρίου έτους 2017 μια μεγάλη μερίδα οπαδών του Παναθηναϊκού τα είχαν βάψει… μαύρα. Και οι περισσότεροι εξ’ αυτών δικαίως. Βλέπετε, ο αποκλεισμός μέσα στο ΟΑΚΑ από την ΑΕΚ και το τελικό του Κυπέλλου (48 ώρες μετά την «αυτοκτονία» στην Βιτόρια) είχαν φέρει στο ΟΑΚΑ μια… αρνητική ενέργεια, μια αρνητική αύρα και δεν επέτρεπαν (παρά μόνο σε ελάχιστους) να ατενίζουν το μέλλον με αισιοδοξία. Και για να τα λέμε όλα αυτό δεν ήταν εύκολο, μιας και το πρόγραμμα που είχε μπροστά του ο Παναθηναϊκός ήταν… Γολγοθάς. Ολυμπιακός στο ΣΕΦ, Χίμκι στο ΟΑΚΑ και στα καπάκια Εφές στην Πόλη…

Όμως, ας σταθούμε στον ΤΕΡΑΣΤΙΟ Νικ Καλάθη και ακολούθως στα υπόλοιπα. Ο διεθνής γκαρντ του «τριφυλλιού» φλέρταρε για ένα ακόμα βράδυ με το triple double αλλά το… έχασε για μόλις 1 ριμπάουντ. 29 πόντοι, ατομικά ρεκόρ, 10 ασίστ, 9 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο, 42 βαθμοί στο σύστημα αξιολόγησης και 2 λάθη σε 36 λεπτά συμμετοχής. Και όσοι το καταλαβαίνουν το άθλημα, μπορούν εύκολα να καταλάβουν ότι το triple double το έκανε, αρκεί η στατιστική να ήταν λίγο πιο.. ψαγμένη. Λίγο πιο προχωρημένη. Όταν μιλάμε για ένα ματς όπου κρίθηκε στον πόντο, στην… τάπα και ο play maker των νικητών έχει κάνει όλα αυτά (που βαριέστε να διαβάζετε παντού και εμείς να γράφουμε ξανά και ξανά) και παράλληλα έχει μόλις 2 λάθη τότε… γίνετε εύκολα αντιληπτό πως ο παίκτης αυτό έκανε κάτι πάρα, πάρα πολύ καλό. Ή μάλλον έκανε πάρα πολλά καλά. Και φυσικά ουδείς πρέπει να λησμονεί την δουλειά του Καλάθη στην άμυνα. Μια δουλειά που δεν αποτυπώνεται στο φύλλο της στατιστικής.

Και αν σε αυτό συνυπολογίσουμε και την εξαιρετική του παρουσία στο αμυντικό κομμάτι, πάνω στον Σβεντ, 48 ώρες πριν τότε καταλαβαίνουμε την υπερπροσπάθεια που έχει καταβάλλει ο παίκτης και τις απίστευτες δυνατότητές τους. Και μέσα σε όλα αυτά θα πρέπει άπαντες να αντιληφθούν την τεράστια βελτίωση που έχει επιδείξει την φετινή σεζόν. Άλλος… παίκτης στο μακρινό σουτ, τρομακτικά βελτιωμένος στο παιχνίδι στο χαμηλό post και ένας παίκτης που είναι συνεχώς «διαβασμένος».

Πάμε και στα υπόλοιπα… Για ένα ακόμα ματς ο Νίκος Παππάς αποδείχθηκε και κομβικός και αναγκαίος. Σε κρίσιμα σημεία του αγώνα ο Έλληνας παίκτης ήταν εκεί και έκανε αυτό που έπρεπε. Το ίδιο και ο Ίαν Βουγιούκας. Όποτε ο Παναθηναϊκός τον χρειάστηκε ο Ίαν κράτησε όρθια την ομάδα του κάνοντας ένα εξαιρετικό παιχνίδι. Πάρα πολύ καλός και πάλι ο Αντετοκούνμπο σε διαρκή άνοδο Γκιστ και Σίνγκλετον.

ΥΓ1: Το πόσο πιστεύουν οι συμπαίκτες του στον Καλάθη φάνηκε στις τελευταίες επιθέσεις που όταν η μπάλα «έκαιγε» παίκτες όπως ο Ρίβερς, ή ο Σίνγκλετον, ή ο Γκιστ έψαχναν να βρουν τον Καλάθη. Και δικαιώθηκαν. Και τους δικαίωσε.
ΥΓ2: Τρία στα τρία σε λιγότερο από μία εβδομάδα και συνεχίζει…
ΥΓ3: Η… κατάρα του διπλού φαίνεται να… απομακρύνεται από τον ουρανό του ΟΑΚΑ
ΥΓ4: Τώρα είναι όλα στα χέρια του. Στα επόμενα 5 παιχνίδια της Euroleague οι «πράσινοι» έχουν 4 εντός έδρας.
ΥΓ5: Παίκτης των 5.000.000 ευρώ ο Καλάθης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×