«Μπαμπά αυτό που ζούμε είναι σαν το 21»;

«Μπαμπά αυτό θα το λέμε στην ιστορία μας στο σχολείο»; «Μπαμπά αυτό που ζούμε είναι σαν το 21;» Αυτές οι φράσεις έφταναν στα αυτιά μου καθώς περπατούσα στο Σύνταγμα χθες.

Άρθρο της Μαριάννας Γεωργαντή

Αδιαμφισβήτητα χθες ζήσαμε μια ιστορική στιγμή. Μπορεί ο στόχος να μην πετύχει, μπορεί να έχει υπάρξει ήδη συμφωνία για την ονομασία, σίγουρα όμως κανείς δεν γέλασε, κανείς δεν αδιαφόρησε. Ένα ηχηρό μήνυμα έκανε τον γύρω του κόσμου.

Μας λένε τεμπέληδες, εγωιστές, σχολιάζουν αρνητικά τα όσα πράττουμε μα πλέον όλοι κατάλαβαν πως οι Έλληνες στα δύσκολα είναι ανίκητοι. Γίνονται ένα. Και οι νέοι (όχι όλοι) δεν σκορπούν τα λεφτά του μπαμπά στις καφετέριες, δεν γυρνούν την πλάτη στο μέλλον έχοντας βολευτεί, χθες ήταν εκεί και φώναζαν.

Στέκονταν μέσα στο πλήθος, δίπλα σε κόσμο που έχασαν τους παππούδες τους για να είμαστε εμείς σήμερα ελεύθεροι, δίπλα σε μικρά παιδιά που διαβάζουν για τον Μέγα Αλέξανδρο στο σχολείο, κοντά σε ανθρώπους που κρατούσαν αγκαλιά την ελληνική σημαία.

Κάποιοι χλεύασαν τους πολίτες, τα μέσα αδιαφόρησαν για την Θεσσαλονίκη (ντρέπομαι που το λέω καθώς είμαι εν δύναμη δημοσιογράφος) αλλά η Κρήτη, η Ρόδος, οι Έλληνες του εξωτερικού, όλοι που σεβόμαστε και αγαπάμε το χώμα που πατάμε χθες «ουρλιάζαμε ».

Είναι γνωστό πως εάν θες να καταστρέψεις έναν λαό, «πολεμάς» την ιστορία του. Ορισμένοι είπαν «και που βγήκατε, τι έγινε» Όχι, να μένουμε απαθείς, που την Κωνσταντινούπολη πρέπει παγκοσμίως να την λέμε Istanbul, που δεν αναγνωρίζουν τον Μέγα Αλέξανδρο σαν Έλληνα. Αυτά είναι για να τρελαίνεσαι όταν τα ακούς.

«Σιγά» λένε. Το παίζουν προοδευτικοί, «πολίτες του κόσμου». Εάν ερχόταν ο Σκοπιανός σπίτι σου και σου «αμφισβητούσε» την μητέρα τι θα έλεγες; Γιατί για εμάς η Ελλάδα μας είναι η μητέρα μας!

Κοιμήσου Ελλάδα μου, ήρθε η ώρα να σε φροντίσουν τα παιδιά σου, οι Έλληνες, γιατί οι άλλοι για μένα είναι ξένοι!!!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×