Ή αυτός ή το μπάσκετ!

Η Ευρωλίγκα του Μπερτομέου, αυτού του απόλυτα αποτυχημένου παραγοντίσκου, είναι πια και με τη βούλα η πιο «βρώμικη» διοργάνωση στην Ευρώπη.

Το φώναξαν στην Αθήνα, το φώναξαν στην Μπασκόνια, το φώναξαν στη Μόσχα… Η σπίθα έχει γίνει πυρκαγιά. Και η ψιχάλα, ροχάλα. Όσο κι αν τιμωρήσει ο Ισπανός τον Παναθηναϊκό και τον Γιαννακόπουλο, η διοργάνωση από την οποία πλουτίζει εδώ και 18 χρόνια μετράει αντίστροφα. Για την ακρίβεια είναι ο μόνος που μπορεί πραγματικά να τη σώσει: Φεύγοντας. Σε κάθε άλλη περίπτωση θα την πάρει μαζί του. Με αυτόν στο τιμόνι, όλη η Ευρώπη πια φωνάζει ότι η Ευρωλίγκα βρωμάει…

Από τους 4 προημιτελικούς, οι τρεις έχουν προκαλέσει όχι συζητήσεις αλλά αγανάκτηση. Κι ακόμη και αν ο Μπερτομέου επιχειρεί με τεχνάσματα να μετατρέψει αυτή την κόντρα σε προσωπική με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, ξέρει και ο ίδιος ότι το ψέμα έχει κοντά ποδάρια. Καμία προσωπική κόντρα δεν υπάρχει. Η κόντρα είναι πια θεσμική. Και αφορά στο μπάσκετ. Το δίλλημα δεν είναι Μπερτομέου ή Γιαννακόπουλος; Μπερτομέου ή Παναθηναϊκός; Είναι Μπερτομέου ή το μπάσκετ;

Από την προσπάθεια του να διαλύσει τα Εθνικά Πρωταθλήματα, να ξεφτιλίσει το θεσμό των Εθνικών Ομάδων, μέχρι τη σημαδεμένη τράπουλα της Ευρωλίγκας (του), ο Ισπανός καταστρέφει το μπάσκετ. Κι αν το ότι η διοργάνωση του παρά τις αιματηρές οικονομικές θυσίες των 11 μεγαλομετόχων, κάθε χρόνο γίνεται ολοένα και ο φτωχότερος συγγενής της αντίστοιχης του ποδοσφαίρου, καλύπτεται από διάφορα τρικ, η ζημιά που προκαλεί αυτός ο ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΣ στο άθλημα δεν μπορεί να γίνει άλλο ανεκτή.

Ειδικά όταν ακόμη και ένα βήμα πριν το FINAL 4, τη βιτρίνα δηλαδή του μαγαζιού του, ο κόσμος του μπάσκετ κρατάει την ανάσα του για να μην τον πάρει η μπόχα. Το ευρωπαϊκό μπάσκετ, το μπάσκετ, οφείλει να αποφασίσει σήμερα, τώρα, χθες... Και να τελειώσει τον πλέον αποτυχημένο παράγοντα στην Ιστορία του.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×