Μήπως να ντρέπεται ο Άγγελος, που λέει «με τη βοήθεια της Παναγίας»;

Ο Νίκος Συρίγος γράφει για το «τσουνάμι» που δέχτηκε ο Άγγελος Αναστασιάδης, όχι όμως για το αν είναι καλός προπονητής, αλλά για την επιμονή του να ζητά τη βοήθεια της Παναγίας.

Δεν είναι τωρινό το φαινόμενο. Γίνεται συστηματικά, χρόνια τώρα. Αλλά σε λίγο πέρα από το ότι θα ξεχάσουμε αυτά που ξέραμε, θα φοβόμαστε κιόλας να πούμε ότι είμαστε Χριστιανοί Ορθόδοξοι. Ώπα. Βαστάτε παλικάρια… Από την ώρα που ο έγινε γνωστό ότι ο Άγγελος Αναστασιάδης θα αναλάβει την Εθνικής Ελλάδος, έχουμε διαβάσει καμιά 600αριά χιλιάδες φορές για το γεγονός ότι ο Έλληνας κόουτς, επειδή είναι βαθιά θρησκευόμενος, επικαλείται τη βοήθεια της Παναγίας.

Μέχρι και… ανακοίνωση έβγαλαν κάποιοι για αυτό το θέμα. Κι είναι τόσο σφοδρή η κριτική στον Άγγελο για αυτό το γεγονός που σε κάνει και αναρωτιέσαι μήπως εν τέλει πρέπει να ντρέπεται κιόλας που πιστεύει στη βοήθεια της Παναγίας, που είναι Χριστιανός Ορθόδοξος, που κάνει τον Σταυρό του;

 

 

Κι όλα αυτά σε μία χώρα που κόσμος σκίζει τα ρούχα του για να μην έρθουν σε δύσκολη θέση, οι μουσουλμάνοι και κάνουν διαδηλώσεις για να φτιαχτεί τζαμί ή ξέρω’γω να μην λέμε το «Πάτερ Ημών» το πρωί στα σχολεία για να μην νιώθουν άσχημα τα παιδάκια που πιστεύουν σε έναν άλλο Θεό… Άξαφνα δεν ασχολούμαστε με το αν ο Αναστασιάδης είναι καλός ή κακός προπονητής, αν έκανε ή δεν έκανε για τον πάγκο της Εθνικής και έχουμε φαγωθεί με το αν ελπίζει στη βοήθεια της Παναγίας και του Χριστού…

Ακούστε, για να τελειώνουμε: Ότι και αν κάνετε, οι άνθρωποι που μένουν σε αυτή τη γωνιά του πλανήτη, έχουν βαθιά ριζωμένες μέσα τους κάποιες αξίες. Τόσο βαθιά που με τέτοιες «επιθέσεις» στον Άγγελο και στον κάθε Άγγελο, θα μας συσπειρώνετε όλους δίπλα του. Ακόμη και αν χάσουμε από τα… Νησιά Φερόες.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×