Έπαιξε με την «φωτιά» και τον… έκαψαν

Ο Γιάννης Κουβόπουλος γράφει για ένα ματς που θύμισε πολύ έντονα Euroleague από… άλλες εποχές και έναν Παναθηναϊκό που βάζει… τρικλοποδιές στον εαυτό του

Αν καθόσουν με νορμάλ σφυγμούς σε έναν καναπέ και παρακολουθούσες την αναμέτρηση του ΟΑΚΑ, μάλλον θα νόμιζες ότι πρόκειται για έναν αγώνα της περασμένης περιόδου. Τότε που ο Παναθηναϊκός θύμιζε μια ομάδα που ήταν γεμάτη από μαζοχιστικές τάσεις, τότε που οι «πράσινοι» δεν έβαζαν βολή ούτε με… αίτηση, τότε που ο Παναθηναϊκός ήταν ικανός να χάσει ένα παιχνίδι μέσα από τα χέρια του με οποιονδήποτε τρόπο. Και αυτό έγινε και απόψε…

Βέβαια, η αλήθεια είναι ότι ο αγώνας είχε έντονη την μυρωδιά της περσινής σεζόν και για έναν ακόμα πολύ σημαντικό λόγο. Την διαιτησία. Θέλετε δεν θέλετε οι τρεις διαιτητές της αναμέτρησης στην τέταρτη περίοδο και στο έξτρα πεντάλεπτο έκαναν ότι μπορούσαν για να βγάλουν τους παίκτες του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους από την δύσκολη θέση. Και τα κατάφεραν. Με τον Σάρας βεβαίως να μην λέει κουβέντα για την ταμπακέρα στην συνέντευξη Τύπου. Σε αντίθεση με την περσινή σεζόν, όταν μετά το buzzer beater του Καλάθη είχε σηκώσει την σημαία της… Επανάστασης για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία. Σαφώς και θα είναι λάθος για τον Πασκουάλ και τους παίκτες να εστιάσουν στα κακώς κείμενα της διαιτησίας και όχι τα δικά τους (που ήταν πολλά), αλλά η απόδοση αυτή των τριών δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη.

Όσο για το αγωνιστικό και τα κακώς κείμενα του Παναθηναϊκού; Τα πράγματα είναι πολύ απλά και φαίνονται από το ξεκίνημα. Όσο ο Παναθηναϊκός δεν έχει τον αρχηγό του σε καλό βράδυ θα… ισορροπεί με άγνωστες συνέπειες. Ο Καλάθης αποδεικνύεται κάτι περισσότερο από ένα απλό βαρόμετρο για τους «πράσινους» και το παιχνίδι με την Ζαλγκίρις μοιάζει ως το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα. Ο Καλάθης ήταν κάκιστος στο πρώτο μέρος, σε όλους τους τομείς και όταν αποφάσισε να πάρει στοιχειωδώς μπροστά, το «τριφύλλι» επέστρεψε.

Πάντως για να τα λέμε όλα… Είναι κρίμα κι άδικο να κάνεις τέτοια υπερπροσπάθεια να επιστρέψεις και στην τελευταία φάση που παίρνεις την νίκη να χάνεις τρία ριμπάουντ. Όχι ένα, όχι δύο, αλλά… τρία. Επίσης με 16/28 βολές στο ΟΑΚΑ δεν υπάρχει περίπτωση σε άλλο παιχνίδια να διεκδικήσεις την νίκη. Θα έχεις χάσει από το ημίχρονο. Σε ένα ακόμα ματς ο Παναθηναϊκός «πιστός» στο ποσοστό του από το τρίποντο, 31%.

ΥΓ: Απόψε θα εκτεθούν ακόμα περισσότερο όλοι εκείνοι που παίζουν… βελάκια με τα μούτρα του Πασκουάλ. Αλλά και θα εκτεθούν ακόμα περισσότερο, μιας και ο τεχνικός του Παναθηναϊκού δεν είναι ο υπεύθυνος της ήττας… Αλλά έχουμε να ακούσουμε και να διαβάσουμε πολλά.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×