Ας αρχίσουν οι… ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ έκανε τον Ολυμπιακό αντίπαλο ενός… ημιχρόνου και ο Γιάννης Κουβόπουλος γράφει για τις πολλαπλές νίκες του «τριφυλλιού» σε έναν μόνο αγώνα

Και τώρα… κωλοτούμπες. Το εθνικός σπορ αρκετού κόσμου. Κυρίως εκείνων που στον αγώνα με την Ζαλγκίρις… διαολόστελναν τον Πασκουάλ και τους παίκτες και απόψε έκαναν ουρά στα αποδυτήρια του «τριφυλλιού» για μια φωτογραφία. Έτσι είμαστε σαν λαός. Των άκρων. Αλλά η αλήθεια είναι ότι αυτό που συμβαίνει με συγκεκριμένη μερίδα οπαδών του Παναθηναϊκού… παραπάει.

Ο Παναθηναϊκός απόψε πήρε μια σπουδαία νίκη. Και όχι μόνο επειδή είναι επί του «αιωνίου» αντιπάλου, ή επειδή του έβαλε πάνω από τον Ολυμπιακό και αρχίζει και «χτίζει» ένα σερί νικών στην Ευρωλίγκα. Η νίκη επί του Ολυμπιακού είναι τεράστια γιατί έγινε με τον τρόπο που έγινε… Και εξηγούμαστε.

Ο Παναθηναϊκός στο πρώτο ημίχρονο του πρώτου «αιώνιου» ντέρμπι της σεζόν ήταν… ανύπαρκτος. Κάτι περισσότερο από ανύπαρκτός. Δεν είχε πλάνο στην επίθεσή του, είχε μόλις 2 ασίστ και δέχθηκε 48 πόντους. Πράγμα… ανεπίτρεπτο για μια ομάδα που θέλει να προστατεύσει την έδρα της. Στο δεύτερο ημίχρονο όμως όλα άλλαξαν. Και αυτή είναι η δεύτερη νίκη. Οι «πράσινοι» μπόρεσαν να αφήσουν πίσω τους τον κακό τους εαυτό. Το «κλείδωσαν» στα αποδυτήρια και βρήκαν τον τρόπο πρώτα να… επιστρέψουν νοητικά και ακολούθως αγωνιστικά.

Πάμε στην τρίτη νίκη. Ο Τσάβι Πασκουάλ έριξε από την αρχή του ημιχρόνου στην «μάχη» τον Θανάση Αντετοκούνμπο ο οποίος ήταν ο παίκτης που έκρινε το τελικό αποτέλεσμα. Όχι. Δεν είναι υπερβολικό. Είναι αλήθεια. Ο Έλληνας παίκτης θύμισε κάτι από τον… αδελφό του, αφού έκανε τα πάντα. Έβγαλε ενέργεια, σκόραρε, εξαφάνισε τον Σπανούλη (εντός και εκτός εισαγωγικών) και παράλληλα σήκωσε το ΟΑΚΑ στο… πόδι.
Τέταρτη νίκη. Ο Παναθηναϊκός απέδειξε ότι ο Λούκας Λεκαβίτσιους δεν είναι παίκτης μόνο για να ξεκουράζει τον Καλάθη. Ο Λιθουανός ήταν συγκλονιστικός. Ήταν φανταστικός. «Σκότωσε» τον Ολυμπιακό, πίεσε αφόρητα στην άμυνα, κουβάλησε με ασφάλεια την μπάλα και «διάβασε» άψογα.

Πέμπτη νίκη. Η επιστροφή του Τζειμς Γκιστ. Πριν από το ματς λέγαμε ότι ο Λάσμε ανεβαίνει και ο Γκιστ είναι σε… κακό φεγγάρι. Τελικά ο Γκιστ στην τέταρτη περίοδο θύμισε τον παλιό καλό του εαυτό και συνέβαλλε τα μέγιστα στο να.. γυρίσει ο διακόπτης και για τον ίδιο και για την ομάδα του.
Έκτη νίκη. Η παρουσία του κόσμου. Η διοίκηση της ομάδας είχε ανακοινώσει το sold out από την προηγούμενη Δευτέρα και η ατμόσφαιρα απόψε ήταν… μοναδική. Το γήπεδο κατάμεστο, ο παλμός εξαιρετικός ακόμα και όταν ο Παναθηναϊκός ήταν πίσω… Ακόμα και όταν ο Παναθηναϊκός ήταν άθλιος… Μάγκες…

ΥΓ1: Τεράστιο RESPECT στον Ντέιβιντ Μπλατ. Δεν περιμένουμε να αποδείξει αν είναι ή δεν είναι κορυφαίος προπονητής. Αυτό το ξέρουμε. Αλλά στην συνέντευξη Τύπου του αγώνα απλά απέδειξε με τον πιο απλό τρόπο γιατί είναι μία εκ των κορυφαίων προσωπικοτήτων του αθλητισμού στην Ευρώπη. Και μετά από άσχημη ήττα.

ΥΓ2: Το να ασχοληθούμε με τον Γιώργο Μπόγρη ίσως να μην είναι το καλύτερο, αλλά πρέπει να το κάνουμε… Καλό το πάθος, καλή η θέληση για την νίκη, αλλά κάποιος πρέπει να του μιλήσει. Τα ειρωνικά χειροκροτήματα στον κόσμο, αλλά και οι έξαλλοι πανηγυρισμοί πάνω στις διαφημιστικές πινακίδες στο 10-12 είναι αστεία…

ΥΓ3: Ο Βαγγέλης Μάντζαρης με το συμβόλαιο του εκατομμυρίου είχε μόλις 2 λεπτά συμμετοχή.

ΥΓ4: Ο Παναθηναϊκός πήρε 20 επιθετικά ριμπάουντ… Ποιος το ήθελε περισσότερο;

ΥΓ5: Οι 26 πόντοι του Πρίντεζη θα πρέπει να προβληματίσουν… Ο Παπαπέτρου έπαιξε καλύτερη άμυνα στο «4» και από τον Μήτογλου και από τον Τόμας.

ΥΓ6: Και μιας και ο λόγος για τον Παπαπέτρου… Οι αντιδράσεις του στις άμυνές του και στα καλάθια του μαρτύρησαν πολλά.

ΥΓ7: Σε αντίθεση με τον Πρίντεζη οι 17 του Τίμα δεν προβληματίζουν… Το έκανε και δεν θα το ξανακάνει…

ΥΓ8: Ο Παναθηναϊκός τελείωσε τον αγώνα με 10 ασίστ, ενώ έχει μέσο όρο 19 και πέτυχε 93 πόντους… Αυτό είναι το ταλέντο που υποτίθεται ΔΕΝ έχουν οι παίκτες του Παναθηναϊκού.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×