Το μπάσκετ που θέλουμε

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ δείχνει σε κάθε παιχνίδι πόσο μπροστά βρίσκεται, σε μία εποχή όπου το προϊόν πλήττεται ανεπανόρθωτα

«Έχω ζήσει πολλές εμπειρίες εδώ. Έναν τελικό Κυπέλλου με μικρά παιδιά, ένα παιχνίδι Κυπέλλου να μη βγαίνει η ομάδα στο δεύτερο ημίχρονο, ένα παιχνίδι Πρωταθλήματος να μην κατεβαίνει η αντίπαλη ομάδα και ένα παιχνίδι σε άδειο γήπεδο. Περιμένω το επόμενο παιχνίδι να έχει μόνο γυναίκες 25-40 ετών».

Αν δεν σας θυμίζουν κάτι τα παραπάνω, είναι τα λόγια του Ρικ Πιτίνο μετά το παιχνίδι του Παναθηναϊκού στο Περιστέρι. Και είναι η τραγική αλήθεια για την κατάντια του προϊόντος, ή έστω ενός μέρους του, που λέγεται «ελληνικό μπάσκετ».

Μία πικρή γεύση που γίνεται ακόμα πιο έντονη και μία διαπίστωση που γίνεται ακόμα πιο βαρύνουσα αν αναλογιστούμε πόσο μεγάλη εμβέλεια έχει ο άνθρωπος που την έκανε. Ένας μύθος του παγκόσμιου μπάσκετ, στην κορυφαία βιομηχανία του αθλήματος, ένας άνθρωπος που στο πέρασμά του από την Ελλάδα, όσο κι αν αυτό κρατήσει, έχει προλάβει να δει όσα δεν είδε στα 40 χρόνια που προπονούσε ως σήμερα.

Αυτή είναι η μία πλευρά

Αν βάλεις την παλάμη του χεριού στο ένα σου μάτι, μπορείς να δεις το ποτήρι μισογεμάτο και να διαπιστώσεις την αισιόδοξη πλευρά της ασπρόμαυρης αλήθειας. Γιατί, ελληνικό μπάσκετ, δεν είναι μόνο άδεια γήπεδα, επεισόδια, αγώνες που διακόπτονται στο ημίχρονο, αγώνες που δεν ξεκινάνε, ΑΣΕΑΔ, μείον 6, ενστάσεις και αντεγκλήσεις.

Εκτός κι αν αφήσουμε όλα αυτά, πέρα από το να μας χαλούν την αισθητική, να διαμορφώνουν συνειδήσεις και εξ’ ολοκλήρου απαξιωτικές γνώμες για το προϊόν μας.

Η άλλη, η αισιόδοξη, η υγιής πλευρά, είναι αυτή που βλέπουμε από την ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ το τελευταίο διάστημα, σπέρνοντας τους καρπούς της και ανοίγοντας τα «φύλλα» της για να αγκαλιάσει όλο και περισσότερο κόσμο, περισσότερα παιδιά, περισσότερες κοινωνικές ομάδες στο άθλημα, στο γήπεδο, σε παρκέ και εξέδρα.

Με τη δημιουργία τμήματος μπάσκετ για τα παιδιά που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού, με τον ορισμό τιμής εισιτηρίου το 1 ευρώ για τα παιδιά (στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ) ώστε να γεμίσει το ΟΑΚΑ νεανικά χαμόγελα, με αγώνες επίδειξης των κοριτσιών της Ακαδημίας στο ημίχρονο και άλλες τέτοιες ομορφιές.

Τέτοιες ωραίες, αθώες, αμόλυντες εικόνες, που γεμίσουν αισιοδοξία το άθλημα, αποπνέουν υγεία στο ΟΑΚΑ και δίνουν στο προϊόν το προφίλ που και ο Ρικ Πιτίνο αλλά και κάθε Έλληνας φίλαθλος θέλει να βλέπει.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×