Τέτοια… αγάπη να λείπει!

Ο Νίκος Συρίγος γράφει για την την ποινή-ξεκαθάρισμα λογαριασμών και τους μπαχαλάκηδες που δεν πρέπει να ξαναπατήσουν όπου αγωνίζεται ο Παναθηναϊκός.

Δεν γουστάρω καθόλου την τακτική της Ευρωλίγκα. Διαχρονικά. Όχι τώρα, με αφορμή την τιμωρία του Παναθηναϊκού στο παρά ένα της αναμέτρησης με τη Φενέρ. Κι αυτό αποδεικνύεται με ένα κλικ στα παλιότερα σχόλια μου. Αυτό για να εξηγηθώ από νωρίς και να μην αρχίσουν να λένε οι διάφοροι…

Προφανώς και το timing της ποινής είναι λάθος. Λάθος για τη διοργάνωση, λάθος για το μπάσκετ, λάθος γενικά. Όπως είναι λάθος και άλλα πράγματα στο βασίλειο του Μπερτομέου. Από τις διαβολοβδομάδες και το καλεντάρι μέχρι τα χρήματα που (δεν) παίρνουν οι ομάδες, τη συνειδητή στοχοποίηση των Εθνικών Ομάδων και των Εθνικών Πρωταθλημάτων κλπ... Αλλά αυτά εν καιρώ… Θα τα μαζέψουμε όλα, ΟΛΑ ΟΜΩΣ και θα τα γράψουμε όπως πρέπει.

Αλλά θαρρώ πως όποιος επιχειρήσει να φέρει αυτό σε πρώτο πλάνο, δηλαδή τα τερτίπια της Ευρωλίγκα και μια ποινή που μοιάζει με… ξεκαθάρισμα λογαριασμών, θα κάνει μεγαλύτερο κακό στον Παναθηναϊκό… Και ο Παναθηναϊκός έπαθε ζημιά. Μια ακόμη. Με τους θύτες να είναι συγκεκριμένοι.

Καμία Ευρωλίγκα δεν θα μπορούσε να κλείσει τις πόρτες αν αυτοί που μπήκαν -πιθανότατα μάλιστα με ντου- μέσα στο γήπεδο στο ματς με τον Ολυμπιακό, δεν συνέχιζαν το… έργο τους, ανάβοντας 79 (!!!) καπνογόνα! Είναι οι ίδιοι που μέρες πριν το ματς, όπως και πριν από κάθε κρίσιμο ματς, η ΚΑΕ τους απευθύνει έκκληση για να προστατεύσουν την ομάδα. Την ομάδα που λένε ότι αγαπούν...

Κι ας την πληγώνουν με κάθε τρόπο. Μέχρι πρότινος αποτελώντας τους βασικούς υπαίτιους για τα πρόστιμα και την οικονομική αιμορραγία λόγω παραβατικών συμπεριφορών. Σε Ευρώπη και σε Ελλάδα. Τώρα για το γεγονός ότι η ομάδα θα δώσει τη μάχη με τη Φενέρ, με κλειστές πόρτες! 70-100 (;) ανεγκέφαλοι αποφάσισαν πως χιλιάδες Παναθηναϊκοί, απλός κόσμος, οικογένειες με παιδιά, άνθρωποι που έχουν ταξιδέψει από την άλλη άκρη της γης, δεν θα μπουν στο γήπεδο… Οι πολλοί, οι υγιώς σκεπτόμενοι, θα τιμωρηθούν δηλαδή για κάτι που δεν έκαναν! Θα πληρώσουν για τα «μπάχαλα» των λίγων! Ο πιτσιρίκος που περιμένει πως και πως το ματς της αγαπημένης του ομάδας, για να νιώσει περήφανος που είναι Παναθηναϊκός, τιμωρήθηκε χωρίς καν να ξέρει το γιατί! Κι όλα αυτά στο όνομα της… αγάπης για τον Παναθηναϊκό!

Τέτοια αγάπη να λείπει… Ναι, να λείπει! Κι επειδή όταν το τριφύλλι έβγαλε την τελευταία ανακοίνωση για τους «μπαχαλάκηδες», κάποιοι πήγαν να ψελλίσουν κάτι, μετά και την ανακοίνωση της ποινής, φαντάζομαι ότι το όποιο παραμύθι τελειώνει. ΟΛΟΙ πρέπει να συνταχθούν στο πλευρό όσων προσπαθούν να μπει ένα τέλος στην ασυδοσία. Τέλος στα ντου, τέλος στους τραμπουκισμούς και τέλος στο «ξέρεις ποιος είμαι εγώ ρε» που εσχάτως πάει να γίνει καθεστώς στο ΟΑΚΑ. Όποιος και αν είσαι δεν θα μπεις πάνω από τον Παναθηναϊκό. Κανείς δεν είναι πάνω από τον Παναθηναϊκό. Κανείς.

Στο φινάλε όταν αυτόν, τον έναν, τον μόνο που παλεύει για να κρατήσει ψηλά το τριφύλλι αντί να τον στηρίζετε με κάθε τρόπο, του βάζετε και τρικλοποδιές, όχι μόνο δεν έχετε θέση στο γήπεδο αλλά προκαλείτε και άλλες σκέψεις… Εκτός και αν είναι εύκολο να ξεχάσεις ότι πέρα από το μπάσκετ και τον Ερασιτέχνη, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, είναι αυτός που προσπαθεί να γίνει πραγματικότητα ο Βοτανικός και η αναγέννηση ολόκληρου Παναθηναϊκού… Αυτόν δεν σέβεστε… Αυτόν.

Για να τελειώνουμε: Στο λεξικό η λέξη κάθαρση ακολουθεί την αυτοκάθαρση. Και στη ζωή το ίδιο συμβαίνει. Θα συμβεί. Ο κόσμος να χαλάσει. Ή εν προκειμένω να… φτιάξει. Γιατί αρκετά χάλασε.
Μια παράδοση στα Καρπάθια Όρη, έλεγε ότι ο δράκουλας για να μπει στο σπίτι σου, πρέπει να τον καλέσεις. Τον «δράκουλα» λοιπόν που μπήκε και έκλεισε το σπίτι του Παναθηναϊκού για απόψε, όχι απλά τον κάλεσαν αλλά του άνοιξαν την πόρτα και του έστρωσαν χαλί κάποιοι που θέλουν να λέγονται Παναθηναϊκοί… Και όχι, προφανώς δεν είναι η «Θύρα 13» το πρόβλημα και η πηγή όλων των δεινών του Παναθηναϊκού. Κάποιοι όμως που στο όνομα της, μετατρέπουν τα γήπεδα σε χώρους ασυδοσίας και μπαχαλοποίησης πρέπει να μην ξαναπατήσουν ποτέ όπου αγωνίζεται ο Παναθηναϊκός. Τόσο απλά.

Υγ. Το μπάσκετ δεν θα γίνει ποδόσφαιρο. Ούτε τώρα.
Υγ2. Είναι μέχρι να ξενερώσεις. Μετά όλα είναι απλά.
Yγ3. Όταν θα τελειώσω μαζί σου, θα έχουμε περισσότερα βίντεο και ηχητικά «είπα-ξείπα» και από τον πρόεδρο του Εδεσσαϊκού.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×