Ποδοσφαιρικοί κανόνες 2020!

Όσο δυνατότερος είσαι επικοινωνιακά τόσο ευκολότερα το χέρι γίνεται πόδι, το πόδι μπάλα και η μπάλα πέτρα…

Ελλάδα 2020. Ποδοσφαιρικά μαθαίνουμε πραγματάκια. Σε επίπεδο κανόνων. Τι είναι πέναλτι, πότε υπάρχει αποβολή κτλ. Κοινός παρονομαστής όλων αυτών ο Παναθηναϊκός. Βλέπετε έχει γίνει το… κοινωνικό πειραματόζωο όσων έχουν δύναμη. Γιατί δυστυχώς το «τριφύλλι» σε επίπεδο δυναμικής για να επηρεάσει καταστάσεις προκειμένου να έχει το αυτονόητο, άστα να πάνε και να μη γυρίσουν. Όσα χρόνια και να περάσουν δε συνηθίζεται όλο αυτό. Το λέμε επειδή πάντα μας έρχεται στο μυαλό το «απ’ το καλοκαίρι του 1996 δε συνηθίσαμε;».

Δεν καταλαβαίνουμε επίσης γιατί θεωρούν όλοι τόσο κακό να πουν το αυτονόητο: Ναι μωρέ, έδωσε ένα πέναλτι που δεν υπάρχει ήταν λάθος. Λες και μόλις υπάρξει μια τέτοια παραδοχή, θα αφαιρεθεί το σήμα της ομάδας, θα απαγορευτούν τα χρώματά της και πάει λέγοντας. Εξαιρούμε τον ΟΣΦΠ απ’ αυτή τη διαδικασία βέβαια, επειδή κάθε μέρα θα έπρεπε να παραδέχεται, δε θα του έφτανε ο βιολογικός χρόνος που έχει ο κάθε άνθρωπος σε αυτή τη γη.

Μπαίνουν μπροστά οι επικοινωνιακοί μηχανισμοί, βαφτίζουν το κρέας ψάρι και η… νηστεία συνεχίζεται. Το χειρότερο δεν είναι πως έγινε ένα λάθος που μπορεί να κοστίζει μια πρόκριση ή μια νίκη σε ντέρμπι κτλ. Το χειρότερο είναι το πώς το δικαιολογούν μετά. Με χαζές ανακαλύψεις, με τηλεοπτικές κριτικές που κάνουν όσους τις παρακολουθούν να αλλάζουν χρώμα από ντροπή. Δεν είναι βλάκες, ξέρουν τι ισχύει. Γι’ αυτό και δε φοβούνται να… ξεβρακωθούν προκειμένου να αλλάξουν την αλήθεια. Ή έτσι νομίζουν τέλος πάντων. Σου λέει «σαχλαμάρες θα πούμε, άρα ας είναι χοντροκομμένες δεν πειράζει».

Διαβάστε περισσότερα στο Leoforos.gr

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×