Μια ΑΕΚ, τόσο... όσο

Η ΑΕΚ πραγματοποίησε στο πρώτο ημίχρονο την «ιδανική» εμφάνιση, για ένα παιχνίδι όπως ήταν αυτό κόντρα στον ΟΦΗ κι έκανε στο ρελαντί ακόμα ένα βήμα προς το Champions League.

Με το πρόγραμμα να πηγαίνει Τετάρτη-Κυριακή και την ΑΕΚ να προέρχεται από «δύο» διπλά στη Θεσσαλονίκη, αυτό που επιθυμούσε ο Μάσιμο Καρέρα ήταν η ομάδα του να πάρει χωρίς μπελάδες τη νίκη κόντρα στον αδιάφορο αλλά πολύ επικίνδυνο ΟΦΗ.

Ο Ιταλός ευτύχησε να δει τους παίκτες του να κάνουν την κατάλληλη στιγμή το πιο ουσιαστικό ημίχρονο τους, ήταν σχεδόν κυνικοί και σε δύο τελικές σκόραραν ισάριθμα γκολ. Δεν έπαιξαν μπαλάρα, δεν έκαναν αξιοσημείωτη εμφάνιση, αλλά πήραν αυτό που ήθελαν με τη μικρότερη δυνατή προσπάθεια. Πράγμα άκρως απαραίτητο, σε αυτό το χρονικό σημείο των πλέι οφ.

Μετά από ένα ματς που σκόραρε 4 τέρματα κι έχασε ένα... τσουβάλι ευκαιρίες κόντρα στον Άρη, η ΑΕΚ φρόντισε να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες της στα πρώτα 45 λεπτά κι έτσι δεν χρειάστηκε να σκεφτεί καν το ενδεχόμενο να μπει σε μπελάδες.

Το πόσο σημαντικό ήταν αυτό που έκανε η «Ένωση» φάνηκε στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου όταν ο ΟΦΗ ανέβηκε και πήγε να απειλήσει, μέχρι να κάνει ο Καρέρα το απαραίτητο «φρεσκάρισμα» με τις αλλαγές του. Έχοντας, όμως, το 2-0 δεν αγχώθηκε στο ελάχιστο. 

Από εκεί και πέρα, είδαμε την ΑΕΚ του «Κλ. Βικελίδης». Μια... σπάταλη ομάδα, η οποία δημιουργούσε τελικές αλλά δεν έβαζε την μπάλα στα δίχτυα. Αυτό που μετράει στο τέλος της ημέρας, βέβαια, είναι η ουσία που είναι φυσικά η νίκη. Όπως επίσης κι ότι παίρνει αυτό που αξίζει...

ΥΓ. Το γκολ του Ολιβέιρα ήταν πολύ όμορφο, ακόμα πιο όμορφη, όμως, ήταν η κίνηση του μετά την επίτευξη του. Ο παίκτης με το μεγαλύτερο συμβόλαιο στην ομάδα δεν ξέχασε τον μικρό από την Κ19. Αν δεν είναι αυτό οικογένεια, τότε ποιο είναι... 

ΥΓ. 2 Νομίζω συμφωνούμε όλοι ότι ο Λιβάγια θα πρέπει να εκτελεί όλα τα στημένα.

ΥΓ. 3 Όλα καλά, αν έβαζε κι ο Αραούχο ένα γκολ στο δεύτερο ημίχρονο θα ήταν ακόμα καλύτερα. Τον χρειάζεται «ζεστό» η ΑΕΚ στην τελική ευθεία της σεζόν.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×