Ο παίκτης που λατρεύεις να... κράζεις!

Ο Πέτρος Μάνταλος παραμένει μοναδικός όσον αφορά στο παιχνίδι της ΑΕΚ κι όμως κι είναι αυτός που έχει ακούσει τα περισσότερα από κάθε άλλον στην ομάδα.

Αρχικά να ξεκινήσω ξεκαθαρίζοντας ότι κανείς δεν είναι στο απυρόβλητο, αλλά στην περίπτωση του αρχηγού το... κράξιμο τείνει να γίνει εμμονή για ορισμένους. Ο Μάνταλος είναι μοναδικός στο παιχνίδι της ΑΕΚ, είναι αυτός που μπορεί να κάνει... παιχνίδι και να αξιοποιήσει με τον καλύτερο τρόπο τους επιθετικούς της ομάδας του.

Αυτό φάνηκε και στο Αγρίνιο, εκεί όπου η «Ένωση» πέταξε στα... σκουπίδια ένα ημίχρονο, έχοντας μόλις μια τελική. Ουσιαστικά, η άμυνα του Παναιτωλικού δεν την ένιωσε καθόλου. Με την είσοδο του Μάνταλου, η εικόνα άλλαξε άρδην κι οι Ανσαριφάρντ και Ολιβέιρα ανέβασαν την απόδοση τους. Ειδικά ο Ιρανός στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους έμοιαζε με... άλλον παίκτη.

Επίσης, είναι εκείνος που κερδίζει κι εκτελεί το κόρνερ για το 1-0 και φυσικά ο σκόρερ του δεύτερου τέρματος που σφράγισε τη νίκη. Κι όλα αυτά σε ένα ματς που το «ΠΡΕΠΕΙ» ήταν μεγάλο, ειδικά μετά τον χαμένο τελικό και λίγες ημέρες πριν τον κρίσιμο ευρωπαϊκό αγώνα με τη Σεντ Γκάλεν.

Ο Μάνταλος είναι ένας από τους πιο ποιοτικούς Έλληνες παίκτες κι αυτό φυσικά δεν προκύπτει από ένα ματς στο Αγρίνιο αλλά από τη γενικότερη παρουσία του στον σύλλογο τα τελευταία έξι χρόνια. Κι αν τελικά η Αλ Νασρ δεν έκανε πίσω την τελευταία στιγμή, τότε η ομάδα θα δυσκολευόταν πολύ καλύψει το κενό του.

Δεν λέω σε καμία περίπτωση ότι δεν έχει κάνει κακές εμφανίσεις και μάλιστα σε σημαντικά ματς, αλλά από αυτό ως την ισοπέδωση υπάρχει τεράστια απόσταση. Εν κατακλείδι, θεωρώ ότι ο αρχηγός της ΑΕΚ αξίζει μεγαλύτερο σεβασμό κι η εμφάνιση του το Σάββατο είναι απλά η αφορμή που το αναφέρω. 

ΥΓ. Η αποθέωση που γνώρισε ο Παναγιώτης Τσιντώτας μετά το τέλος του αγώνα ήταν πέρα για πέρα δίκαιη. Ο 27άχρονος τερματοφύλακας δείχνει με το «καλημέρα» γιατί στην ΑΕΚ τον πιστεύουν και του έδωσαν γάντια βασικού.

ΥΓ. 2 Δεν ξέρω τι είχε στο μυαλό του ο Καρέρα αλλά σίγουρα το πείραμα της αρχικής ενδεκάδας ήταν αποτυχημένο. Η ΑΕΚ είχε μηδέν δημιουργία.

ΥΓ. 3 Ο Σταύρος Βασιλαντωνόπουλος έπαιξε σε μια νέα θέση, αλλά στο πρώτο μέρος ήταν ο καλύτερος της ομάδας. Σίγουρα αξίζει μια ευκαιρία τη φετινή σεζόν.

ΥΓ. 4 Ήταν η πρώτη εμφάνιση κι ενδεχομένως θα πρέπει να είμαστε επιεικείς αλλά με αυτό που είδαμε από τον Χνιντ, η ΑΕΚ πρέπει να πάρει ακόμα ένα καλό κεντρικό αμυντικό. Ο Τυνήσιος χρειάζεται πολλή δουλειά ακόμα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×