Έμαθε να «μάχεται», πρέπει να μάθει να κερδίζει!

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ δεν κατάφερε να πάρει το ματς απέναντι στην Εφές και ο Γιάννης Κουβόπουλος γράφει για αυτούς που έπαιξαν γι αυτούς που δεν έπαιξαν και για αυτά που έρχονται

Ένα ακόμα παιχνίδι που ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να κάνει την υπέρβαση αλλά δεν τα κατάφερε. Ένα ακόμα παιχνίδι που ο Παναθηναϊκός πάλεψε μέχρι την τελευταία φάση της αναμέτρησης για να πετύχει τον στόχο του. Όμως, όπως και στον προηγούμενο αγώνα απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας δεν κατάφερε να πετύχει τον στόχο του. Και ο χθεσινός αγώνας, κόντρα στην Εφές, έχει πολλές αναγνώσεις. 
 
Η πρώτη ανάγνωση
 
Ο Παναθηναϊκός πρέπει άμεσα να ξεκινήσει να... νικάει. Ναι. Ο Γιώργος Βόβορας έχει καταφέρει σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα (ενώ την ίδια στιγμή έχει να αντιμετωπίσει και να διαχειριστεί πάρα πολλά προβλήματα) να «χτίσει» μια ομάδα η οποία "μάχεται" την κάθε φάση. «Μάχεται »την κάθε μπάλα, την κάθε κατοχή. Την κάθε άμυνα. Όμως αυτό δεν φτάνει. Πρέπει να αρχίζουν να έρχονται και τα αποτελέσματα. Γιατί οι "πράσινοι" είναι τώρα στο 2-4 και την άλλη εβδομάδα πάνε στην Ισπανία όπου έχουν δύο παιχνίδια back to back με Μπασκόνια και Βαλένθια. Και ο... απολογισμός κάλλιστα μπορεί να γίνει χειρότερος. 
 
Η δεύτερη ανάγνωση
 
Όμως (και αυτή είναι η δεύτερη ανάγνωση) κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει το γεγονός πως ενα ροστερ σαν του Παναθηναϊκού (και αυτό το τονίζουμε γιατί και η Εφές είχε σοβαρές ελλείψεις, αλλά έχει τέτοια ποιότητα και τέτοιο βάθος που δεν φάνηκαν όσο του "τριφυλλιού") κατάφερε να μείνει μέσα στο ματς μέχρι τέλους. Σαφώς και δεν είναι παράσημο. Σαφώς και δεν φτάνει. Αλλά είναι η αλήθεια. 
 
Χωρίς τον Νεμάνια Νέντοβιτς, χωρίς τον Ζακ Όγκαστ, με τον Μπεν Μπέντιλ (με ελάχιστες προπονήσεις) και με τον Σέλβιν Μακ να βρίσκεται ελάχιστες ημέρες στην Ελλάδα ο Παναθηναϊκός δείχνει ότι μπορεί να κάνει την υπέρβαση. Του Παναθηναϊκού του έχει κοστίσει πάρα πολύ το γεγονός πως δεν έχει καταφέρει να βρει τον "άσο" που θα στεριώσει στο ΟΑΚΑ, στην μετά... Καλάθη εποχή. 
 
Η «πρώτη» του Μακ και η έλλειψη βενζίνης
 
Ο Μακ στο πρώτο ματς του με τον Παναθηναϊκό έδειξε τα στοιχεία που οι «πράσινοι» χρειάζονται. Εμπειρία, ωριμότητα, νηφαλιότητα, δημιουργία και φυσικά εκτελεστική ικανότητα. Ο Μακ ήταν πρώτος σκόρερ με πολύ καλά στατιστικά, με σωστό "διάβασμα" του παιχνιδιού και χωρίς... ακρότητες στις προσπάθειές του. Βέβαια, με ένα παιχνίδι δεν μπορούμε να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα αλλά σίγουρα είναι μια καλή αρχή. 
 
Οι απουσίες του Παναθηναϊκού φάνηκαν στο δεύτερο ημίχρονο. Εκεί όπου οι "πράσινοι" έμειναν από... βενζίνη. Τόσο από φυσικής καταστάσεως, όσο και από πνευματικής. Ο Μίσιτς έκανε σμπαράλια την άμυνα του Παναθηναϊκού, τόσο γιατί είναι παικτάρα, όσο και γιατί οι "πράσινοι" δεν είχαν το "καθαρό" μυαλό του πρώτου ημιχρόνου.
 
Τίποτα δεν είναι αδύνατο
 
Πλέον τα πράγματα είναι απλά. Ο Παναθηναϊκός την Δευτέρα το πρωί αναχωρεί για την Ισπανία για τα δύο κολλητά παιχνίδια και ψάχνει τουλάχιστον ένα διπλό. Όσο δύσκολη και αν ακούγεται η αποστολή του, τίποτα δεν αποκλείεται. 
 
ΥΓ: Για την διαιτησία θα μπορούσαμε να πούμε πολλά. Πάρα πολλά. Ήταν ξεκάθαρο πως είχαν μια συγκεκριμένη κατεύθυνση. Ειδικά στις κρίσιμες φάσεις. ΕΙδικά στις αμφιλεγόμενες. Ήταν λες και ο αγώνας γινόταν στην Τουρκία.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×