Ετσι θέλει να «χτυπήσει» την ΑΕΚ ο Μπόλονι

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει στο Οnsports.gr, για το σχέδιο Μπόλονι με στόχο να κερδίσει ο Παναθηναϊκός την ΑΕΚ κόντρα στους αριθμούς.

Το ντέρμπι της Κυριακής με την ΑΕΚ είναι στο μυαλό του Μπόλονι μέρες τώρα. Το θέλει πολύ. Ξέρει ότι με μία νίκη θα κερδίσει πολύ χρόνο, θα δώσει χαρά στον κόσμο και θα γυρίσει το κλίμα στην ομάδα. Ο προπονητής του Παναθηναϊκού έχει μελετήσει πολύ την ΑΕΚ σε όλα της τα παιχνίδια, την έχει παρακολουθήσει και το επόμενο διήμερο θα ενημερώσει τους παίκτες.

Ο Μπόλονι ξέρει ότι τα δυνατά σημεία της ΑΕΚ είναι:

*Η επίθεση: Εχει μεγάλη ευχέρεια στο σκοράρισμα και μόνο σέ ένα παιχνίδι η ΑΕΚ δεν έχει σκοράρει. Σε αυτό με τον Ατρόμητο, όταν και έχασε με 1-0. Στο τελευταίο διάστημα σκοράρει με ευκολία, όπως το 4-1 με την ΑΕΛ στην Ριζούπολη και το 1-2 στην Τρίπολη με τον Αστέρα, όπου θα μπορούσε να βάλει και άλλα γκολ.

*Η ατομική ποιότητα των παικτών της: Ο Ασναριφάρντ, ο Λιβάϊα, ο Τάνκοβιτς, ο Μάνταλος, έχει δει ο Μπόλονι, ότι έχουν δημιουργήσει μία τετράδα -φωτιά, που εύκολα βρίσκει το γκολ. Με μία ενέργεια και με ανάπτυξη κυρίως από τα άκρα.

*Το επιθετικό transition: Ο Μπόλονι έχει δει επίσης, ότι η ΑΕΚ είναι φωτιά στο επιθετικό transition. Οι μεσοεπιθετικοί της είναι και γρήγοροι και έχουν πολύ καλή τεχνική και αν βρουν χώρο σε «σκότωσαν» και το έχουν κάνει πολλές φορές φέτος.

ΟΙ ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ

Ο Μπόλονι έχει δει, όμως και τις αδυναμίες της ΑΕΚ, που είναι χτυπητές:

*Η άμυνα: Δέχεται με ευκολία το γκολ και αυτό είναι ένα θέμα , που προσπαθεί να το λύσει ο Καρέρα, αλλά δεν μπορεί. Οι συνεχείς αλλαγές προσώπων στο κέντρο και στα άκρα της άμυνας, δεν βοηθούν και η ΑΕΚ είναι μία ομάδα, που μπορείς να της κάνεις φάσεις, να της βάλεις γκολ. Εξάλλου αυτό φαίνεται σε όλα τα τελευταία παιχνίδια. Η ΑΕΚ κερδίζει, αλλά συχνά δέχεται γκολ.

*Πρόβλημα στον αέρα: Η ΑΕΚ έχει πρόβλημα, όταν η μπάλα φθάνει στην περιοχή της στον αέρα. Ετσι δέχθηκε την ισοφάριση από τον ΠΑΟΚ στο 89, όταν οι αμυντικοί της δεν ανέκοψαν την πορεία της μπάλας από την σέντρα του Μπίσεσβαρ και ο Μουργκ σκόραρε, έτσι δέχθηκε και την ισοφάριση από τον Αστέρα Τρίπολης με κεφαλιά του Μπαράλες μετά από σέντρα, που έγινε από αριστερά.

ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΙΞΕΙ

Ο Μπόλονι θέλει σαν… τρελός τη νίκη σε αυτό το παιχνίδι. Ξέρει, ότι από μία τέτοια νίκη στο ΟΑΚΑ με 3-2 επί της ΑΕΚ πέρυσι, γύρισε το… χαρτί και η ομάδα πήγε καλά στη συνέχεια. Το πλάνο του το έχει έτοιμο. Είναι ένας προπονητής, που ούτε τακτική αλλάζει εύκολα, ούτε πρόσωπα. Εχει βρει βασικό κορμό και τον εμπιστεύεται.

Το 4-4-2 θα είναι και πάλι η τακτική, που θα ακολουθήσει με τους Μακέντα, Καρλίτος στην επίθεση να προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν τα αμυντικά κενά της ΑΕΚ και τον Βιγιαφάνιες να είναι τύποις αριστερό χαφ, αλλά ουσιαστικά θα παίζει στον άξονα με στόχο την κάθετη πάσα στην πλάτη της ευάλωτης άμυνας της ΑΕΚ. Εξάλλου από την πλευρά του Βιγιαφάνιες, είτε ο Βασιλαντωνόπουλος παίξει, είτε άλλος μπακ δεν είναι επιθετικοί μπακ.

Ο Μπόλονι επίσης δεν καίγεται να έχει την κατοχή η ομάδα του. Κάτι, που ισχύει και για τον Καρέρα από την άλλη πλευρά. Η εντολή είναι να πρεσάρει η ομάδα με στόχο να κλέψουν την μπάλα και με μία, δύο πάσες να βρεθούν σε φάση για γκολ. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού θα ψάχνουν την πάσα στην πλάτη της άμυνας της ΑΕΚ με στόχο να φύγει η κάποιος από τους δύο επιθετικούς, ή ο Χατζηγιοβάνης.

Ακόμα, όσον αφορά την αμυντική λειτουργία του Παναθηναϊκού ο Μπόλονι θέλει να μην δοθεί η δυνατότητα στους παίκτες της ΑΕΚ να βρουν χώρο στο επιθετικό transition. Οι γραμμές του Παναθηναϊκού θα είναι κοντά με στόχο να μην αφήνουν χώρο στον αντίπαλο, όταν η ομάδα χάνει την μπάλα.

ΤΑ ΣΤΗΜΕΝΑ ΚΑΙ Η ΕΝΔΕΚΑΔΑ

Οσον αφορά τις στημένες φάσεις ο Μπόλονι δουλεύει πολύ καιρό και έχει πάρει γκολ, όπως αυτό του Καρλίτος με την Λαμία, αλλά και του Καρλίτος με τον Βόλο(στην εξέλιξη στημένης φάσης). Από την άλλη ξέρει, ότι και τα στημένα της ΑΕΚ είναι επικίνδυνα με τον Μάνταλο να έχει καλά χτυπήματα.

Για την ενδεκάδα δεν υπάρχουν ερωτηματικά παρά μόνο αν τελικά παίξει ο Αλεξανδρόπουλος αντί του Κουρμπέλη , όπως φαίνεται. Οι άλλοι θα είναι οι: Διούδης, Σάντσες, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Ζαγαρίτης, Μαουρίσιο, Χατζηγιοβάνης, Βιγιαφάνιες, Καρλίτος, Μακέντα.

Ο Μπόλονι θέλει πολύ η ομάδα να κάνει ένα παιχνίδι σαν το δεύτερο ημίχρονο κόντρα στον Ολυμπιακό και πιστεύει, ότι αν αυτό γίνει ο Παναθηναϊκός θα κερδίσει στο ΟΑΚΑ την ΑΕΚ και θα πάρει το πρώτο του φετινό ντέρμπι. Κόντρα στους αριθμούς, που είναι υπέρ της ΑΕΚ σε σχέση με τον Παναθηναϊκό τη φετινή περίοδο, αλλά και την παράδοση, που είναι σε βάρος των «πρασίνων».

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×