Το αλλάζει ο Μπόλονι!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για τον Λάζλο Μπόλονι, που οδηγείται στην απόφαση να παίξει με έναν φορ στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, τον Μακέντα στην κορυφή και τακτική 4-3-3.

Αυτή είναι ίσως η πρώτη φορά, που θα δούμε τον Λάζλο Μπόλονι να αφήνει στην άκρη το 4-4-2, η 4-4-1-1 με στόχο να έχει καλύτερη ισορροπία στη μεσαία γραμμή και να είναι και πιο γεμάτος στα άκρα.

Οι τελευταίες δοκιμές του Μπόλονι και κυρίως η δοκιμή της Παρασκευής, για την οποία ενημερωθήκατε από το onsports.gr δείχνουν, ότι αυτή την φορά ο προπονητής του Παναθηναϊκού το παίρνει απόφαση και δεν μπλοφάρει, όπως πριν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Πάμε να δούμε τώρα ποιες αλλαγές θα δούμε στην αυριανή ενδεκάδα-αν δεν υπάρξει κάποιο απρόοπτο στην τελευταία σημερινή προπόνηση.

Στην επίθεση φορ θα είναι ο Μακέντα με τον Καρλίτος να μένει στον πάγκο και να μπαίνει στην διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου, για να δώσει λύσεις επιθετικές αν χρειαστεί.

Ενισχυμένο κέντρο. Η μία σκέψη του Μπόλονι και δοκιμή , που έκανε είναι το τρίο Κουρμπέλη, Αλεξανδρόπουλου, Μαουρίσιο, που φαίνεται πως έχει τις μεγαλύτερες πιθανότητες για το αυριανό ντέρμπι. 

Στην επίθεση θα παίξει φορ ο Μακέντα και στα δύο άκρα θα είναι ο Βιγιαφάνιες και ο Αϊτόρ. με τον Χατζηγιοβάνη να διεκδικεί τη θέση του Ισπανού.

Για την αμυντική τετράδα οι Σάντσες, Σένκεφελντ, Ζαγαρίτης φαίνονται σίγουροι, και ο Βέλεθ φαίνεται να έχει περισσότερες πιθανότητες να παίξει έναντι του Πούγγουρα. Ο Διούδης κάτω από τα δοκάρια.

Η τακτική από το 4-4-2, πάει στο 4-3-3,  αφού ο Βιγιαφάνιες ξεκινώντας από αριστερά θα παίζει πιο κοντά στον Μακέντα . Ο Αργεντίνος θα έχει έναν πιο ελεύθερο ρόλο, όπως του αρέσει και το είδαμε να το κάνει στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα με τον Παναιτωλικό, αν και η θέση του ήταν αριστερό χαφ.

Είναι φανερό στα τελευταία παιχνίδια, ότι το δίδυμο Καρλίτος, Μακέντα δεν αποδίδει και ο Μπόλονι ξέρει, ότι η δύναμη της ΑΕΚ είναι στα χαφ , για αυτό και αποφασίζει, την αλλαγή της τακτικής, κάτι που φαίνεται απόλυτα λογικό. Τώρα το αν θα αποδώσει στο γήπεδο θα το δούμε. Ο στόχος θα είναι το γκολ , που θα αιφνιδιάσει την ΑΕΚ και θα της επιβαρύνει την ψυχολογία, μετά και την βαριά ήττα από την Μπράγκα. Και φυσικά ο Μπόλονι θέλει να είναι κοντά οι γραμμές, ώστε να μην δώσει δικαιώματα για γκολ στην ΑΕΚ και να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα , ελέγχοντας το επιθετικό transition της ΑΕΚ.

*Μακάρι να πέσω έξω , αλλά πολύ φοβάμαι, ότι μετά το ματς με την ΑΕΚ θα μιλάμε για την διαιτησία με τον Βόσνιο, που θα παίξει. Ελπίζω να πέσω έξω…..

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×