Πέντε χρόνια δεν έβλεπαν τίποτα!

Ο Γιάννης Πάλλας γράφει για την ιστορική απόφαση των ομάδων-μετόχων να απομακρύνουν τον Τζόρντι Μπερτομέου με... χρονοκαθυστέρηση από την θέση του CEO της Euroleague

Άνθρωποι που διαχειρίζονται εκατομμύρια ευρώ στις επιχειρήσεις τους, χρειάστηκαν μια πενταετία περίπου για να «πειστούν» για όσα τους έλεγε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

Τότε, κάποιοι τον κοίταζαν με... καχυποψία, ο Τζόρντι Μπερτομέου έριχνε πρόστιμα και οι διαιτητές «έσφαζαν» στο γόνατο τον Παναθηναϊκό!

Η ιστορική απόφαση όμως της 19ης Οκτωβρίου του 2021, που απομακρύνει στο τέλος της σεζόν τον CEO της Euroleague Τζόρντι Μπερτομέου μετά από 22 χρόνια, είναι το λιγότερο, ηθική δικαίωση στον μοναχικό αγώνα του μεγαλομετόχου της «πράσινης» ΚΑΕ.

Όλοι αυτοί που όταν τους έδειχνε το φεγγάρι, χασκογελούσαν και παρίσταναν πως έβλεπαν το δάχτυλο, οφείλουν να ζητήσουν μια συγνώμη. Στήριζαν τον Μπερτομέου γιατί τους βόλευε. Είτε για προσωπικό, είτε για οπαδικό όφελος.

Τώρα λοιπόν που ο Καταλανός παράγοντας απομακρύνεται ως αποτυχημένος, θα έχει ενδιαφέρον να αξιολογήσουν την θητεία του. Δεν μπορεί μέχρι πριν... πέντε μήνες να ήταν όλα καλά.

Εν κατακλείδι, ο Τζόρντι Μπερτομέου έκανε το λάθος, να πιστέψει ότι είναι πάνω από το άθλημα. Δεν υπηρετεί το άθλημα, αλλά το άθλημα τον υπηρετεί.

Πίστεψε ότι είναι άτρωτος, αλλά όπως έλεγε και ο Φρανσουά Μιτεράν «τα γεγονότα είναι ξερωκέφαλα» και η πραγματικότητα είναι αυτή που τον σώριασε από το θρόνο του...

 

Πέντε χρόνια δεν έβλεπαν τίποτα!
Πέντε χρόνια δεν έβλεπαν τίποτα!
Πέντε χρόνια δεν έβλεπαν τίποτα!
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×