Η καλύτερη απάντηση μέσα στην Τούμπα

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε και μαθηματικά και τον φετινό τίτλο στη Super League και το έκανε με τον καλύτερο και πιο πειστικό τρόπο. Εκεί που κανένας δεν ήθελε. Εκεί που έπρεπε να το κάνει. Στην Τούμπα.

Ο Ολυμπιακός είχε κατακτήσει ουσιαστικά την κούπα του Πρωταθλητή εδώ και πολλούς μήνες. Πριν ακόμα ολοκληρωθεί η κανονική διάρκεια και φυσικά πριν την έναρξη των play offs. Όμως, οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν μόνοι τους, διότι περί κατορθώματος πρόκειται, να χαλάσουν την εικόνα τους.

Όπως γίνεται σ’ αυτές τις περιπτώσεις, οι Πειραιώτες έδωσαν το δικαίωμα στους αντιπάλους τους να τους αμφισβητήσουν. Και πολύ περισσότερο το δικαίωμα αυτό το «πήρε» ο ΠΑΟΚ. Για την ακρίβεια, όλος ο Οργανισμός ΠΑΟΚ. Διότι πολλοί μίλησαν για σύστημα που ευνοεί τον Ολυμπιακό, τη στιγμή που ο «Δικέφαλος του Βορρά» έμενε ζωντανός με «ανάποδες» υποδείξεις του VAR, κρίσιμα πέναλτι, αλλά και γκολ στις καθυστερήσεις.

Μάλιστα, τα όσα έγιναν στους ημιτελικούς του Κυπέλλου Ελλάδας, όπου οι Θεσσαλονικείς πήραν την πρόκριση, χωρίς να την αξίζουν, βάσει αγωνιστικής εικόνας και μόνο, αύξησαν την αμφισβήτηση για τους Πειραιώτες. Όμως, ουδείς υπολόγισε την αντίδραση που δείχνει ένα πληγωμένο θηρίο. Ειδικά από την στιγμή που το εν λόγω «θηρίο» συνέχισε να δίνει δικαιώματα και να δέχεται συνεχόμενα χτυπήματα.

Έτσι, ο Ολυμπιακός πήγαινε στην Τούμπα και πολλοί θεωρούσαν πως δεν θα μπορούσε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Όπως συνέβη σε κάποιες περιπτώσεις μέσα στη σεζόν. Όμως, ο Πέδρο Μαρτίνς και οι ποδοσφαιριστές του μπόρεσαν να δώσουν την καλύτερη απάντηση που μπορούσαν. Εκεί που έπρεπε. Εκεί που «πόνεσε» περισσότερο.

Ίσως για πρώτη φορά στη φετινή σεζόν, οι Πρωταθλητές Ελλάδας έμειναν πίσω στο σκορ και μπόρεσαν να βγάλουν αντίδραση. Διότι ο ΠΑΟΚ μπορεί να σκόραρε στην πρώτη του επίσκεψη στα αντίπαλα καρέ, σ’ ένα ακόμα μπλακ άουτ της «ερυθρόλευκης» άμυνας, αλλά η συνέχεια άνηκε εξ ολοκλήρου στο «συγκρότημα» του Πειραιά. Σημαντικό βαθμό έπαιξαν και οι σωστές αλλαγές του Πέδρο Μαρτίνς στο ημίχρονο.

Ο Ολυμπιακός απέναντι στον ΠΑΟΚ έδειξε, έστω και για ένα μικρό μέρος του ντέρμπι, τις δυνατότητες που έχει. Προσωπικά θεωρώ πως ο Πέδρο Μαρτίνς και οι ποδοσφαιριστές έδειξαν πόσο πολύ έχουν αδικήσει τους εαυτούς τους. Είτε λόγω κακής προετοιμασίας παιχνιδιών, είτε λόγω κακής συμπεριφοράς κατά τη διάρκεια.

Το απόγευμα της Τετάρτης (04/05) οι «ερυθρόλευκοι» ΑΠΕΔΕΙΞΑΝ πως τη φετινή σεζόν δεν είχαν αντίπαλο στην Ελλάδα. Βέβαια, το ζητούμενο είναι αυτή η εικόνα να συνεχιστεί και στα επόμενα ματς. Τέσσερα παιχνίδια απομένουν, αλλά σε όλα ο Ολυμπιακός έχει κάτι να «απαντήσει». Στον Άρη για την πρώτη ήττα στη σεζόν, κόντρα σε Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ στο Φάληρο που θα αποτελέσουν το ζευγάρι του τελικού Κυπέλλου, αλλά και απέναντι στην ΑΕΚ στην αυλαία της φετινής σεζόν.

Αυτός είναι και ο λόγος που κανένας δεν πρέπει να «αδειάσει» από τώρα στο Ρέντη. Άλλωστε, πρόκειται για μόλις τέσσερα ματς. Ούτε ένας μήνας «δουλειάς». Για την «ουρά» του γαϊδάρου. Και μόλις «φαγωθεί» κι αυτή, τότε και μόνο τότε να ξεκινήσουν οι διακοπές. Για όλους. Γιατί ο Ολυμπιακός τις έχει ανάγκη. Εδώ και δύο χρόνια δεν έχει καταφέρει να ξεκουραστεί και το φετινό καλοκαίρι θα πρέπει να σημάνει την ολική επιστροφή. Τόσο σε επίπεδο σχεδιασμού, όσο και σε επίπεδο προετοιμασίας, μια και η νέα σεζόν ξεκινά με τα προκριματικά.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×