Τα πιο περίεργα γήπεδα στον κόσμο (pics)

Όταν οι αρχιτέκτονες γηπέδων έχουν μέσα τους κάτι από... Πικάσο

Εντάξει, στην Ελλάδα ζούμε και τα περισσότερα γήπεδά μας δεν τα λες και... μοντέρνα. Από πού να αρχίσω και πού να τελειώσω. Το ότι δεν έχουμε τα γήπεδα τόσο σύγχρονα όσο το Ολντ Τράφορντ, τόσο «κλουβιά» όσο το Καμπ Νόου ή... διαστημικά όπως το Γκελζενκίρχεν της Σάλκε δεν σημαίνει ότι οι ομάδες δεν είχαν όλη την καλή διάθεση να φτιάξουν κάτι καλό για το κοινό τους.

Βέβαια αν έπαιρναν παράδειγμα από ορισμένα από τα παρακάτω γήπεδα ενδεχομένως να μην τα... κράζαμε και τόσο πολύ. Διότι όπως θα δεις, υπάρχουν και αλλού στάδια που αντί για κερκίδα έχουν... βράχο - για σας το λέμε, Αθηναϊκέ, Εθνικέ Αστέρα και Καλλιθέα - αλλά χορταίνει το μάτι μας όταν τα κοιτάμε. Είτε λόγω τα κατασκευής, είτε λόγω γεωγραφικής θέσης, αυτά τα «στολίδια» έχουν τη δική τους γοητεία.

Απόλαυσέ τα στην gallery του OnSports.gr.

 

MMABATHO STADIUM - Νότιος Αφρική Χωρητικότητα: 59,000 Ομάδα: North West University Τι το ιδιαίτερο έχει: Δεν χρειάζεται να πω πολλά, η εικόνα τα λέει όλα από μόνη της. Βγάζουμε το καπέλο στον αρχιτέκτονα. Μπορεί το γήπεδο να μοιάζει με αντίκα, και οι περισσότερες εξέδρες του να μην έχουν καν θέσεις, ωστόσο έτσι όπως είναι φτιαγμένες αποδεικνύουν ότι ένα γήπεδο μπορεί να είναι εντυπωσιακό ακόμα και αν δεν έχει κάτι σύγχρονο.
SVANGASKARD - Νήσοι Φερόε Χωρητικότητα: 6,642 Ομάδα: Εθνική ομάδα Νήσων Φερόε, b68 Toftir Τι το ιδιαίτερο έχει: Όχι δεν πρόκειται για το γήπεδο που η Εθνική μας έφυγε με σκυμμένο κεφάλι πριν δυο χρόνια. Ένα χαριτωμένο γηπεδάκι σε χωριό που ζήτημα να έχει 900 κατοίκους που θυμίζει άνετα τις αλάνες που μαζευόσουν με τα φιλαράκια τα καλοκαίρια, και όποιος έριχνε τη μπάλα άουτ... βούταγε. Η θάλασσα βλέπεις είναι λίγα εκατοστά πίσω από το τέρμα!
OTTMAR HITZFELD GSPON ARENA - Ελβετία Χωρητικότητα: Όσοι χωράνε στο... γκαζόν Ομάδα: FC Gspon Τι το ιδιαίτερο έχει: Απλά και μόνο ότι είναι χτισμένο σε γκρεμό των Άλπεων, στα 2 χιλιόμετρα ύψους είναι αρκετό για να το κάνουν ξεχωριστό. Αν πάντως θες να κερδίσεις την οικοδέσποινα FC Gspon, θα πρέπει να είσαι μαθημένος σε τέτοιες συνθήκες. Μην περιμένεις να έχει πολύ οξυγόνο εκεί πάνω.
COCODRLOS SPORTS PARK - Βενεζουέλα Χωρητικότητα: 3,000 Ομάδα: Caracas FC Τι το ιδιαίτερο έχει: Στην πρώτη σου βόλτα στην εξωτική Βενεζουέλα, μην ξεχάσεις καθώς θα είσαι στην Εθνική Οδό στο ύψος του Καράκας να κοιτάξεις δεξιά. Κάπου εκεί, μέσα στους πρόποδες θα δεις κάτι σκουριασμένες εξέδρες και λίγο γκαζόν. Όχι, δεν είναι κάποια πελώρια αντίκα. Όσο περίεργο και αν σου φαίνεται αυτό είναι το γήπεδο της Caracas FC! Μόνο τρέχα να προλάβεις γιατί από την πολλή σκουριά το βλέπουμε να… σαπίζει.
ESTADIO HERNANDO SILES - Βολιβία Χωρητικότητα: 41,143 Ομάδα: Εθνική Βολιβίας, Club Bolivar, The Strongest Τι το ιδιαίτερο έχει: Αν το «Ottmar Hitzfeld» είναι στο μεγαλύτερο υψόμετρο της Ευρώπης στα 2 χιλιόμετρα, τι να πει και αυτό που αγγίζει τα... 3,600! Ο αέρας είναι τόσο λεπτός που είναι αδύνατον να φωνάξεις υπέρ της ομάδας σου. Το χειρότερο βέβαια είναι να το επισκέπτεσαι ως αντίπαλος. Άντε να κερδίσεις τους οικοδεσπότες εδώ μέσα.
ECO-STADIUM JANGUITO MALUCELLI- Βραζιλία Χωρητικότητα: 6,000 Ομάδα: - Τι το ιδιαίτερο έχει: Πρασινάδα. Ναι μάλιστα, περισσότερη ακόμα και από τη Λεωφόρο. Και το καλύτερο, είναι φυσική. Για να καταλάβεις το γήπεδο δεν είναι χτισμένο με τσιμέντο, καθώς η εξέδρα του είναι πλαγιά βουνού με θέσεις καρφιτσωμένες πάνω στο γκαζόν! Αναμφίβολα ένα από τα πιο απλά και εντυπωσιακά γήπεδα που έχουν ή θα φτιαχτούν ποτέ.
ESTADIO MUNICIPAL DE BRAGA - Πορτογαλία Χωρητικότητα: 30,268 Ομάδα: Μπράγκα Τι το ιδιαίτερο έχει: Βράχο. Αυτό έχει. Όμως είναι εντυπωσιακό. Το «Λατομείο» όπως είναι γνωστό το γήπεδο αντικατοπτρίζει την μεγάλη προσπάθεια των παικτών της ομάδας μέσα στο τερέν. Κρίμα που έφυγε από τον Ολυμπιακό ο Σαλίνο, θα τον ρωτούσαμε τη γνώμη του καθώς έπαιξε εκεί για τρία χρόνια πριν έρθει στην Ελλάδα.
IGRALIŠTE BATARIJA - Κροατία Χωρητικότητα: 1,000 Ομάδα: HNK Trogir Τι το ιδιαίτερο έχει: Μάλλον είδαν ότι δεν έχουν πολλούς φιλάθλους και σκαρφίστηκαν έναν έξυπνο τρόπο για να τους παρακολουθήσουν. Πώς γκένεν αυτό; Χτίζοντας το γήπεδο ανάμεσα σε δύο από τα πλέον διάσημα τουριστικά θέρετρα της πόλης. Στο ένα πέταλο βρίσκεται ο ιερός ναός του Αγίου Μάρκου και στο άλλο το κάστρο Kamerlengo! Μην απορείς αν οι αγώνες γίνονται την ώρα που τα επισκέπτονται οι τουρίστες.
THE FLOAT @ MARINA BAY - Σιγκαπούρη Χωρητικότητα: 30,000 Ομάδα: - Τι το ιδιαίτερο έχει: Νταξ, μη γελιόμαστε. Οι τύποι πήραν μια αποβάθρα, της έβαλαν γκαζόν, έστησαν και εξέδρες στη στεριά και το ονόμασαν γήπεδο. Ένα μέρος που περισσότερο θες να το κοιτάς παρά να παίζεις. Μια κατηγορία μόνο του σε όλο τον κόσμο. Στα αξιοσημείωτα ότι τα ball boys θα είναι από την ακαδημία πόλο και όχι του ποδοσφαίρου, ενώ η φανατική θύρα είναι ψαράδες που έριξαν παραγάδι στο πέταλο και βλέπουν αγώνα για να περάσει η ώρα!
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×