Χορτοφαγική διατροφή: Πότε αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού

Το να είναι κάποιος vegan θα μπορούσε να αυξήσει τον κίνδυνο καρκίνου, προειδοποιεί νέα μελέτη.

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες που ακολουθούσαν ανθυγιεινή vegan διατροφή, είχαν έως και 20% περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν καρκίνο του μαστού, σε σύγκριση με εκείνες που ακολουθούσαν ένα πιο υγιεινό μοντέλο διατροφής.

Ειδικότερα, όσες ήταν μεν vegan αλλά έτρωγαν τακτικά τροφές όπως πατατάκια, αναψυκτικά και λευκό ρύζι, κινδύνευαν περισσότερο από καρκίνο συγκριτικά με όσες ακολουθούσαν μια υγιεινή χορτοφαγική διατροφή, πλούσια σε φρέσκα φρούτα και λαχανικά, όσπρια, δημητριακά και φυτικά έλαια, οι οποίες είχαν 14% χαμηλότερο κίνδυνο.

Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×