Πολλαπλή σκλήρυνση: Η τροφή που περιορίζει τη φλεγμονή και καθυστερεί τα συμπτώματα

Μια διατροφή πλούσια σε φυτικές ίνες και κόμμι γκουάρ, ένα κοινό πρόσθετο που εμφανίζεται σε όλο και περισσότερες ετικέτες τροφίμων τα τελευταία χρόνια, περιορίζει τη φλεγμονή και καθυστερεί την εμφάνιση των συμπτωμάτων της σκλήρυνσης κατά πλάκας.

«Η ταχεία αύξηση των αυτοάνοσων και φλεγμονωδών διαταραχών στις βιομηχανικές χώρες τις τελευταίες δεκαετίες, δείχνει ότι οι διατροφικές επιλογές είναι ένας περιβαλλοντικός παράγοντας που συμβάλλει στη συχνότητα της εμφάνισής τους», δήλωσε η Δρ. Lisa Osborne, ανώτερη ερευνήτρια στη μελέτη και επίκουρη καθηγήτρια στο Τμήμα Μικροβιολογίας και Ανοσολογίας του Πανεπιστημίου της Βρετανικής Κολομβίας.

Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×