Eurovision: Tο BBC αποθέωσε την Μαρίνα Σάττι και το «Ζάρι»

Εγκωμιαστικά σχόλια για τη συμμετοχή της Ελλάδας στην Eurovision, με την Μαρίνα Σάττι και το τραγούδι «ZARI».

Αποθεωτικά ήταν τα σχόλια του BBC για το «Ζάρι» της Μαρίνας Σάττι, με το οποίο θα συμμετάσχει η Ελλάδα στη φετινή Eurovision.

Γνωστό για τις «αιχμηρές» του κριτικές, το BBC δημοσίευσε έναν κατάλογο με τη λίστα των συμμετοχών και αναφέρθηκε στο ελληνικό τραγούδι.

Συγκεκριμένα, ο ειδικός του BBC σε θέματα μουσικής, Μαρκ Σάβατζ, το κατατάσσει στη λίστα με τα «Τραγούδια Ethnomusical fusion», όπως τα χαρακτηρίζει.

«Υπάρχει μια αναζωογονητική τάση φέτος, καθώς κάποιες χώρες χρησιμοποιούν αρχαίες μουσικές παραδόσεις για έμπνευση – παράγοντας για πολλά από τα αγαπημένα μου τραγούδια όσον αφορά στη σύνθεση. Η κορυφαία τιμή πηγαίνει στην Ελληνίδα τραγουδίστρια Μαρίνα Σάττι, της οποίας το avant-garde κολάζ ήχου Zari αναμιγνύει παραδοσιακές ελληνικές μελωδίες με τύμπανα, ρυθμούς reggaeton, σπασμένα φωνητικά και ένα σόλο σε μια αρχαία περσική πίπα που ονομάζεται ζουρνάς. "Θα το κάνω με τον δικό μου τρόπο", δηλώνει, στον πιο δεικτικό στίχο της χρονιάς», γράφει ο Μαρκ Σάβατζ.

Απόψε ο 1ος ημιτελικός με την Κύπρο

Η «καρδιά» του 68ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision χτυπάει στο Μάλμε της Σουηδίας, και η ΕΡΤ, σε απευθείας σύνδεση με τη σκηνή του Μalmö Arena μεταδίδει απόψε στις 22:00 (ώρα Ελλάδας) τον Α' ημιτελικό.

Τους δύο ημιτελικούς (7 και 9 Μαΐου) και τον τελικό (11 Μαΐου) θα μεταδώσει η ΕΡΤ1 και το Δεύτερο Πρόγραμμα του ραδιοφώνου της ΕΡΤ.

O Θανάσης Αλευράς και o Ζερόμ Καλούτα θα σχολιάσουν τους δύο ημιτελικούς και τον μεγάλο τελικό της Eurovision.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×