Breathless!!!

Με κομμένη την ανάσα για 90 και κάτι λεπτά (καλά που υπήρχε και η ανάπαυλα για να αντέξουμε) είδαμε πόσο όμορφο μπορεί να είναι το ποδόσφαιρο όπως το αγαπάμε ή αν θέλετε, όπως ομάδες σαν την Μπαρτσελόνα και την Αρσεναλ μας μαθαίνουν να το αγαπάμε...

Η Αρσεναλ μπήκε πιό δυνατά (και με Νασρί στην ενδεκάδα) βοηθούμενη κι από την εκπληκτική ατμόσφαιρα στις εξέδρες και με τον Τίο Γουόλκοτ αναμενόμενα δραστήριο δημιούργησε από νωρίς καταστάσεις και μιά καλή ευκαιρία με τον Φαν Πέρσι που νικήθηκε από τον Βαλδές. Αμέσως στην κόντρα η Μπαρτσελόνα και ο Σονγκ σταματάει με πρόθεση τον Μέσι παίρνοντας κάρτα από νωρίς στο ματς(και μπόλικο ρίσκο αφού είχε και οδηγία να «ακολουθεί» τον Τσάβι ...) αλλά σταματώντας την αντεπίθεση. Αυτή δεν είναι η αφελής Αρσεναλ!

Ομως η Μπάρτσα παίρνει τα ηνία, χάνει το τετ-α-τετ ο Μέσι(λίγο άουτ) και οι εξέδρες μοιάζουν σα να παίζει Αγγλία-Βραζιλία στο Γουέμπλεϊ (κάποιοι καταλαβαίνουν...). Παρεμπιπτόντως η παρακολούθηση του ματς από διεθνές δίκτυο είναι ανεκτίμητο -από πολλές απόψεις- «αβαντάζ» για τα αυτάκια μας, ειδικά σε τόσο σπουδαία παιχνίδια.

Και το γκολ έρχεται. Σε ένα χρονικό διάστημα που οι Καταλανοί ήταν καλύτεροι και οι Λονδρέζοι αρκέστηκαν σε μερικά πανέμορφα αλλά όχι ουσιώδη τριγωνάκια, ο Μέσι «έβγαλε» ιδιοφυή μπαλιά στον Βίγια που πέρασε ψύχραιμα την μπάλα κάτω από τα πόδια του Τσέσνι. Απλό(;) και 0-1.

Ακολούθησε εκνευρισμός στους γηπεδούχους , μιά ευκαιρία του Φαν Πέρσι που συχνά πυκνά ξέφευγε από Πικέ/Αμπιντάλ(και προειδοποίησε για δεύτερη φορά...) και το ημίχρονο τελείωσε με ένα ακυρωθέν γκολ του Μέσι (ίσως να έπρεπε να μετρήσει, δύσκολη φάση) και την Αρσεναλ να μοιάζει πιό φρέσκια από δυνάμεις στο τελευταίο πεντάλεπτο.

Στο ημίχρονο ,εκτός από ανάσες για το καταιγιστικού ρυθμού ματς που προηγήθηκε ,πήραμε και τα στατιστικά  που δείχνουν πόσο σημαντικός είναι ο Τσάβι( δεν «χάνει στεκιά»), την δουλειά που κάνει απόψε ο Γουίλσιρ (θεωρείται στην Αγγλία ο πιό ολοκληρωμένος μοντέρνος νέος χαφ), τα 10 φάουλ της Αρσεναλ( δεν το συνηθίζει...) και τα 0 (μηδέν) κόρνερ και για τις δύο ομάδες...

Χωρίς αλλαγές στο δεύτερο σαρανταπεντάλεπτο αλλά και χωρίς ρυθμό κάτι που μάλλον βολεύει την Μπάρτσα. Ο Πικέ παίρνει κάρτα και θα λείψει στο ματς του Καμπ Νού (όπως και πέρυσι, σημαντική απώλεια αλλά θα έχει γυρίσει ο Πουγιόλ), η Αρσεναλ «ξοδεύει» αρκετά στημένα χωρίς να δημιουργήσει ευκαιρία, ενώ λίγο μετά κερδίζει και η Μπαρτσελόνα το πρώτο της κόρνερ! Οχι καλά σημάδια στο ματς, αλλά μετά τη νηνεμία ακολουθεί η μπόρα.

Ο Μέσι χάνει μιά ευκαιρία( ο Τσέσνι είναι ανέλπιστα σοβαρός και ήρεμος παρά την απειρία του), ακολουθούν οι σημαντικές για την εξέλιξη του αλλαγές στο 69’ (ο Αρσάβιν αντί του Σονγκ που έχει και κάρτα- επιθετική αλλαγή, και ο Κεϊτά αντί του Βίγια-αμυντική ,η Μπάρτσα αλλάζει και το σύστημά της...), ένα πεντάλεπτο που οι μπλαουγκράνα κυκλοφορούν την μπάλα με την Αρσεναλ να ψάχνεται και να ανεβαίνει επικίνδυνα ψηλά για να μαρκάρει αλλά δεν την «πληρώνει», το έξτρα ρίσκο του Βενγκέρ που βγάζει τον Γουόλκοτ και βάζει τον Μπέντνερ (παίζοντας καθαρό 4-4-2 στο εξής) και λίγο μετά έρχεται (όχι η μπόρα) η ...έκρηξη....

Ο Φαν Πέρσι ξεφεύγει ξανά ,έχει όμως βγεί πολύ πλάγια, οπλίζει πάντως και εκτελεί σχεδόν από την γραμμή του άουτ(!) «τρυπώντας» τον Βαλδές (που φταίει) στην κλειστή του γωνία. 1-1 στο 78’ και σείεται το γήπεδο!

Η Μπαρτσελόνα μοιάζει να πήρε αυτό που άξιζε με την παθητικότητα που αντιμετώπισε το ματς στο δεύτερο ημίχρονο. Μόνο που θα την «πληρώσει» τελικά ακριβά, αφού πέντε λεπτά αργότερα θα φύγει ο Νασρί ξεφεύγοντας από την παγίδα του οφσάιντ, θα βγεί όμως πολύ πλάγια κι εκεί η άμυνα της Μπάρτσα με 4 αμυντικούς θα του δώσει χρόνο και απόσταση. Ο Γάλλος θα «φανταστεί» και θα σχεδιάσει την φάση για τον Αρσάβιν με πάσα-κομπιούτερ και ο Ρώσος θα σουτάρει με την μία και ιδανικά. Ο Βαλδές το τρώει όρθιος, απίστευτη εξέλιξη και 2-1!!!

Λίγο μετά ο Βαλδές( εντάξει, δεν έφταιγε στο δεύτερο, η άμυνα κάνει λάθος στο ξεκίνημα που αφήνει τον Νασρί) πιάνει ένα σούτ του Μπέντνερ σε μιά επανάληψη της φάσης του 1-1 στην κλειστή του γωνία και ακολουθεί αυτό που περιμένουν όλοι.

Η Μπαρτσελόνα τα δίνει όλα για ένα χρυσό γκολ, το έχει πετύχει πέρυσι με τον Ινιέστα στο Λονδίνο/Στάμφορντ Μπριτζ, όμως τα τελειώματα του Αλβες και του Μέσι δεν είναι καλά και ο Τσέσνι κρατάει καλά (και σίγουρα δεν θα κοιμηθεί απόψε...).

Ο κόσμος τραγουδάει “we ‘ve got Cesc Fabregas” (γνωστό το φλερτ των Καταλανών με το πρώην δικό τους παιδί), τα μόλις δύο λεπτά καθυστερήσεων τελειώνουν και η Αρσεναλ του περιχαρή Βενγκέρ τα κατάφερε!!!!

Η Μπάρτσα άλλαξε 600 περίπου πάσες, η Αρσεναλ 300 περίπου, η κατοχή ήταν 35-65, είχες την αίσθηση πως οι πρωταθλητές Ισπανίας ήταν ανώτεροι των αγγλικών «κανονιών» αλλά τελικά...Αυτή είναι η μπάλα, κύριοι, ραντεβού με μπόλικη συζήτηση στο onsports, ως το ματς-ρεβάνς της Βαρκελόνης.

Αργεί είπατε;

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×