Η Ρεάλ,τα ιστορικά γκολ και οι … Ελβετοί (videos+photos)

Κόντρα σε Ελβετούς κατάφερε η Ρεάλ Μαδρίτης να σκοράρει δύο ιστορικής σημασίας γκολ στην υπέρλαμπρη ευρωπαϊκή της ιστορία.

Από χθες το βράδυ ο Καρίμ Μπενζεμά με το γκολ του που σφράγισε το θριαμβευτικό 5-1 εντός έδρας επί της Βασιλείας για τη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ έγραψε το όνομα του ως ο σκόρερ του 1000ου τέρματος της «βασίλισσας» στα ευρωπαϊκά κύπελλα.


Το λογαριασμό για τους «μερέγχες» άνοιξε το βράδυ της 8ης Οκτωβρίου του 1955 στην παρθενική τους συμμετοχή σε διοργάνωση της «Γηραιάς Ηπείρου» μία θρυλική μορφή τους. Ο Μιγκέλ Μουνιόζ ήταν αυτός που τους έδωσε το προβάδισμα στο 74ο λεπτό της αναμέτρησης με μία άλλη εκπρόσωπο της συγκεκριμένης κεντροευρωπαϊκής χώρας, της Σερβέτ στο νικηφόρο τους 2-0 στο «Στάντ Ντε Σαρμιγιέ» για τον 1ο γύρο του τότε Κυπέλλου Πρωταθλητριών Ευρώπης. Ο Ισπανός διεθνής άσος ήταν μέλος της θριαμβεύτριας ομάδας της Ρεάλ στην εν λόγω διοργάνωση της τρεις πρώτες σεζόν της και την οδήγησε αργότερα στην 5η κατάκτηση του τροπαίου στην πρώτη του σεζόν ως προπονητής το 1960.


Τέσσερα χρόνια αργότερα μία μυθική μορφή της Ρεάλ και συμπαίκτης του Μουνιόζ ο υπέρτατος Αλφρέδο Ντι Στέφανο πέτυχε το 100ο κόντρα στην αιώνια αντίπαλο Μπαρτσελόνα.

Και ένας άλλο γίγαντας και επίσης αλησμόνητος συμπαίκτης των δύο προαναφερθέντων Φέρεντς Πούσκας σημείωσε το 200ο στο σαρωτικό 5-0 επί της Φέγενορντ τη σεζόν 1965-66.


Ένας Δανός ο Χένινγκ Γιένσεν ήταν εκείνος που πέτυχε το 300ο γκολ της Ρεάλ στο 7-0 εκτός έδρας επί της Νίεντερορν από το Λουξεμβούργο τον Σεπτέμβριο του 1978 επίσης για το Πρωταθλητριών.

 


Ακολούθησαν δύο Ισπανοί. Ο νεαρός Σεμπαστιάν Λοσάδα ήταν αυτός που ανέβασε την επίδοση στα 400 γκολ το 1990 κόντρα στην Τιρόλο ενώ ο Γκούτι πέτυχετο 500ο μ’ αντίπαλο την Σπόρτινγκ Λισσαβόνας στις 25 Οκτωβρίου του 2000 στον προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ.


Τρία χρόνια μετά (26 Νοεμβρίου του 2003) ο Ντέιβιντ Μπέκαμ πέτυχε το 600ο ανοίγοντας το σκορ στο εκτός έδρας 2-1 επί της Μαρσέιγ για τους ομίλους της ίδιας διοργάνωσης.


Ένας άλλος σπουδαίος λεγεωνάριος ο Αργεντινός Γκονθάλο Ιγκουαΐν σημείωσε το 700ο στο ισόπαλο 2-2 κόντρα στη Μίλαν στις 3 Νοεμβρίου 2010.


Ένα χρόνο περά μία ημέρα μετά (2/11/2011) ο Κριστιάνο Ρονάλντο πέτυχε το 800ο τέρμα των Μαδριλένων στην Ευρώπη κόντρα στη Λιόν.


Ο Πορτογάλος σούπερ –σταρ στις 10 Δεκεμβρίου 2013 έβαλε για μία ακόμα φορά το όνομα του στη λίστα των ιστορικών σκόρερ της Ρεάλ για το 900ο της στο νικηφόρο 2-0 εκτός έδρας επί της Κοπεγχάγης.


Για να έρθει η χιλιάδα των γκολ από τον Γάλλο παρτενέρ του στη γραμμή πυρός της «βασίλισσας» στη χθεσινή πεντάρα επί της Βασιλείας.

 

{youtube}i5MJy5mAwXU{/youtube}

{youtube}EACVZ5Ils0I{/youtube}

{youtube}6ZWAbeHBQyU{/youtube}

{youtube}HLwDTKOE7Pc{/youtube}

{youtube}eaQxROz2he0{/youtube}

 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×