Το ρεκόρ της Ντόρτμουντ στους ομίλους του Champions League

Το γκολ του Ρόις, λίγο πριν από την ολοκλήρωση της αναμέτρησης στο Bernabeu, επέτρεψε στην Ντόρτμουντ να μείνει όρθια (2-2) και κυρίως της εξασφάλισε την πρώτη θέση στον έκτο όμιλο και τα προνόμια που έχει αυτή, στην κλήρωση της Δευτέρας.

Μία πρώτη θέση που συνδυάστηκε και με ένα σημαντικό ρεκόρ , αφού η ομάδα του Τόμας Τουχέλ, με τα δύο γκολ που πέτυχε στη Μαδρίτη έφτασε τα 21 και παρουσιάζει την κορυφαία επίθεση σε μία ενιαία φάση ομίλων στο Champions League. Ν

α σημειωθεί ότι μέχρι τώρα, μόνο τρεις ομάδες στην ιστορία της διοργάνωσης είχαν καταφέρει να πετύχουν 20 γκολ: 1998-1999: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, 2011-12: Μπαρτσελόνα και 2013-14: Ρεάλ Μαδρίτης. Σε αυτή την τελευταία, ο Κριστιάνο Ρονάλντο έσπασε το ρεκόρ περισσότερων γκολ από έναν παίκτη σε μια φάση των ομίλων του Champions League, φτάνοντας τα εννέα σε έξι αγωνιστικές.

Ο Καρίμ Μπενζεμά με δύο γκολ (28', 53') είχε διαμορφώσει διαφορά δύο γκολ, πριν ο Πιερ Εμερικ Ομπαμεγιάνκ μειώσει (60΄). Αγωνίστηκε σε όλη την διάρκεια του ματς ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος, που μάλιστα στο 71' δέχθηκε κίτρινη κάρτα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×