ΑΕΚ-Βίντι 1-1: Στα «αστέρια» με... θρίλερ!

Η ΑΕΚ πήρε αγχωτική πρόκριση στους ομίλους του Champions League καθώς αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με την Βίντι στον επαναληπτικό του ΟΑΚΑ.

Οι «κιτρινόμαυροι» έχοντας προίκα το 2-1 της Ουγγαρίας πέρασαν δύσκολες στιγμές ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο μέχρι να σφραγίσουν την παρουσία τους στην κορυφαία διοργάνωση μετά από 12 χρόνια. Ο «Δικέφαλος» που είχε τον έλεγχο στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα κέρδισε πέναλτι σε σπρώξιμο του Φιόλα στον Λόπες με τον Μάνταλο να ανοίγει το σκορ από την άσπρη βούλα στο 48'.

Δέκα λεπτά μετά η Βίντι ισοφάρισε με τον Νεγκό από αδράνεια της άμυνας με αποτέλεσμα η ΑΕΚ να βγάλει νευρικότητα. Ακολούθησε απίστευτο θρίλερ μέχρι το τέλος, με την Ένωση να μένει με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Λόπες στο 80' αλλά να φτάνει στο στόχο της με μπόλικο άγχος.

Στο τέλος του αγώνα, υπήρξε επεισόδιο μεταξύ των παικτών με αποτέλεσμα να αποβληθεί και ο Λιβάγια με κόκκινη κάρτα.

Το παιχνίδι:

Με εξαίρεση τις ατομικές προσπάθειες του Λιβάγια, που ήταν και απόψε εξαιρετικός, η Βίντι έδειχνε να έχει φέρει το παιχνίδι εκεί που ήθελε. Όμως τα πάντα άλλαξαν μόλις 65 δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του β΄ ημιχρόνου.

Σε μια φάση χαμηλής επικινδυνότητας, ο Φιόλα έσπρωξε τον Λόπες στην περιοχή. Πέναλτι το οποίο καταλόγισε χωρίς δεύτερη σκέψη ο Μαρτσίνιακ και εκτέλεσε εύστοχα ο Πέτρος Μάνταλος στο 48΄.

Όμως τίποτα δεν είχε τελειώσει ακόμα... Μόλις εννέα λεπτά αργότερα, η πόρτα της πρόκρισης –που μέχρι τότε έμοιαζε κλειδωμένη- έγινε ξανά ορθάνοιχτη. Από κάθετη πάσα του Φιόλα ο Νεγκό εκμεταλλεύτηκε κακή τοποθέτηση των αμυντικών της ΑΕΚ και βεβιασμένη έξοδο του Μπάρκα και ισοφάρισε στο 58΄.

Τα πράγματα άρχισαν να «στραβώνουν» επικίνδυνα για την ΑΕΚ, καθώς η πρωταθλήτρια Ουγγαρίας απέκτησε το «πάνω χέρι» και απείλησε άμεσα με το Νεγκό στο 68΄ (άουτ) και με τους Σέποβιτς (71΄), Λάζοβιτς (82΄) όπου ο Μπάρκας κράτησε το όνειρο ζωντανό με εξαιρετικές επεμβάσεις. Η αποβολή του Ελντερ Λόπες που χτύπησε το Νεγκό εκτός φάσης στο 80΄ σήμαινε ότι οι 30.000 φίλοι της ΑΕΚ που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ δεν θα γλύτωναν το καρδιοχτύπι.

Οι τελευταίες στιγμές του αγώνα έμοιαζαν με αιωνιότητα. Τα πέντε λεπτά των καθυστερήσεων κύλησαν βασανιστικά και θα νόμιζε κανείς ότι ένας τεράστιος στεναγμός ανακούφισης βγήκε από 30.000 στόματα όταν ο διαιτητής σφύριξε τρεις φορές.

ΑΕΚ: Μπάρκας, Μπακάκης, Οικονόμου, Λαμπρόπουλος, Χουλτ, Γαλανόπουλος, Σιμόες, Μάνταλος (89' Τσόσιτς), Κλωναρίδης (62' Πόνσε), Λόπες, Λιβάγια (84' Άλεφ)

BINTI: Κόβασικ, Φιόλα, Πάουλο Βινίσιους, Γιουχάς, Στοπίρα, Χάντζιτς, Νικόλοβ (46' Πάτκαϊ), Νεγκό, Κόβατς, Στσέποβιτς, Λάζοβιτς


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×