Champions League: Η πρώτη ομάδα που απέκλεισε η UEFA λόγω κορονοϊού

Η Ντρίτα από το Κόσοβο έχασε 0-3 άνευ αγώνα τον «τελικό» πρόκρισης στον Α’ προκριματικό του Champions League, καθώς η UEFA έκανε για πρώτη φορά χρήση του νέου κανονισμού για τις ομάδες που δεν μπορούν να παρουσιάσουν τουλάχιστον 13 διαθέσιμους ποδοσφαιριστές…

Την Τρίτη (11/08) ήταν προγραμματισμένη να διεξαχθεί η αναμέτρηση της Ντρίτα από το Κόσοβο με τη Λίνφιλντ από τη Βόρειο Ιρλανδία για μια θέση στον Α’ προκριματικό του Champions League. Στην ομάδα από το Κόσοβο εμφανίστηκαν δυο κρούσματα κορονοϊού, με τον αγώνα να αναβάλλεται και στη συνέχεια τους Κοσοβάρους να μπαίνουν όλοι σε καραντίνα.

Η UEFA μετά από αυτή την εξέλιξη, κλήθηκε να αποφασίσει για την τύχη του αγώνα καθώς και για το ποια ομάδα θα προκριθεί αφού ο χρόνος «πιέζει» και την προσεχή Τρίτη (18/08) ξεκινάει ο Α’ προκριματικός της διοργάνωσης.

Η πειθαρχική επιτροπή της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, λοιπόν, πήρε την απόφαση να «ενεργοποιήσει» για πρώτη φορά το νέο κανονιστικό πλαίσιο, που υπερψηφίστηκε πριν από δέκα ημέρες, στο οποίο προβλέπεται να χάνει μια ομάδα τον αγώνα στα χαρτιά αν δεν μπορεί – προφανώς λόγω κορονοϊού – να παρουσιάσει τουλάχιστον 13 ποδοσφαιριστές. Αυτό ήταν αδύνατο να συμβεί για την Ντρίτα, αφού όλη η ομάδα μπήκε σε καραντίνα και έτσι η Λίνφιλντ ήταν αυτή που προκρίθηκε χωρίς αγώνα!

Η ομάδα από τη Βόρεια Ιρλανδία, λοιπόν, θα αντιμετωπίσει την Τρίτη (18/08) τη Λέγκια Βαρσοβίας εκτός έδρας, σε μονό αγώνα που θα δώσει την πρόκριση στον Β’ προκριματικό γύρο του Champions League…

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×