Euro 2012: Ρατσιστική επίθεση εναντίον της Ολλανδίας!

Επεισοδιακά ήταν τα πρώτα λεπτά της χθεσινής (06/06) -ανοιχτής για το κοινό- προπόνησης της Ολλανδίας στην Κρακοβία, στο πλαίσιο του Euro 2012, καθώς οι παίκτες των «οράνιε» έπεσαν θύματα ρατσιστικής επίθεσης!

Όλα ξεκίνησαν όταν κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης των παικτών του Μπερτ Φαν Μάαρβαϊκ, μία μερίδα περίπου 25.000 θεατών που βρίσκονταν στις εξέδρες καταφέρθηκε με συνθήματα εναντίον της UEFA, λόγω της προ τριετίας απόφασής της να αποκλείσει την πόλη της Κρακοβίας από τη φιλοξενία αγώνων της τελικής φάσης του Euro 2012.

Το γεγονός, που μεταδόθηκε αρχικά από τα ολλανδικά ΜΜΕ, επιβεβαίωσε η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, η οποία όμως διέψευσε ότι οι διαμαρτυρίες αφορούσαν την Ολλανδία και είχαν ρατσιστικό χαρακτήρα.

Πάντως, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, κάποια άτομα απευθύνθηκαν υβριστικά προς τους μαύρους ποδοσφαιριστές των «οράνιε», ενώ αρκετοί εξ αυτών δε δίστασαν να επιτεθούν ρατσιστικά κατά παικτών όπως οι Νάιτζελ ντε Γιονγκ και Γκρέγκορι φαν ντερ Βιλ, μιμούμενοι ήχους... μαϊμούδων!

Δηλώσεις επί του θέματος έκανε και ο αρχηγός της ομάδας, Μαρκ Φαν Μπόμελ, που τόνισε: «Είναι πραγματικά ντροπή να μας συμπεριφέρονται έτσι. Θα μιλήσουμε με την UEFA και αν γίνει κάτι τέτοιο σε αγώνα θα ζητήσουμε από τον διαιτητή να αποχωρήσουμε από το γήπεδο».

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×