Eurodilemmas: Πολλά γκολ και θέαμα ή κλειστές άμυνες και αποτέλεσμα;

Τα πολλά γκολ σημαίνουν πλούσιο θέαμα και μεγάλες συγκινήσεις, όμως, δεν είναι πάντα έτσι. Υπάρχουν περιπτώσεις όπου ομάδες έχουν παρουσιάσει ένα «σφιχτό» σύνολο κι έχουν φτάσει μέχρι το τέλος του δρόμου. Εσύ τι προτιμάς να βλέπεις στη διάρκεια ενός Euro;

Πριν καν ολοκληρωθεί, το Euro 2020 – που διεξάγεται το 2021 ως γνωστόν – έχει καταφέρει να κάνει ένα σπουδαίο ρεκόρ. Έγινε η διοργάνωση με τα περισσότερα γκολ από κάθε άλλη στην ιστορία. Κι αν το γεγονός ότι οι ομάδες πλέον είναι 24 αντί για 16, κάτι που σημαίνει περισσότερους αγώνες άρα και αυξημένες πιθανότητες για να περισσότερα τέρματα, ο μέσος όρος των γκολ ανά αγώνα αποδεικνύει ότι πράγματι η φετινή διοργάνωση είναι η πιο παραγωγική όλων των εποχών.

Ειδικότερα αναμετρήσεις όπως αυτή της Ισπανίας με την Κροατία και της Γαλλίας με την Ελβετία χάρισαν μεγάλες συγκινήσεις και γκολ. Πολλά γκολ. Η πεμπτουσία του ποδοσφαίρου δεν έχει λείψει από τη φετινή διοργάνωση, αφού μέχρι τώρα έχουμε δει την μπάλα να αναπαύεται στα δίχτυα 118 φορές σε 42 αναμετρήσεις.

Αυτό σημαίνει 2,81 γκολ ανά αγώνα. Είναι ο καλύτερος ρυθμός σκοραρίσματος που έχει σημειωθεί ποτέ σε διοργάνωση από το 1960 μέχρι και σήμερα. Το 2.74 της διοργάνωσης του 2000 ήταν η αμέσως επόμενη καλύτερη επίδοση. Αναμφίβολα το θέαμα είναι πάνω από όλα και κάποια από τα γκολ που έχουν μπει στο φετινό Euro είναι συγκλονιστικά, όμως, κάποιες φορές πάνω από όλα αυτά έρχεται και η σκοπιμότητα. Ο στόχος. Η συγκέντρωση στο να καταφέρει να φτάσει κανείς ως το τρόπαιο του πρωταθλητή Ευρώπης. Σε μια τέτοια περίπτωση, είναι εξαιρετικά πιθανό μια ομάδα να ενδιαφερθεί πρώτα για το «μηδέν» στην άμυνά της και με το μίνιμουμ των γκολ να φτάσει ακόμα και στο τρόπαιο.

Διαβάστε περισσότερα στο Ratpack.gr

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×