Ώρα ΠΑΟΚ, ώρα Τούμπας, ώρα... πρόκρισης!

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται την Ουντινέζε με στόχο την ιστορική πρόκριση στους «16» του Europa League.

Η κλήρωση από τη φάση των ομίλων κιόλας δεν του έστρωσε ροδοπέταλα στο δρόμο του. Ο ΠΑΟΚ, όμως ήταν... ΠΑΟΚ και έκανε τα αδύνατα να μοιάζουν με παιχνιδάκι. Πρώτη θέση, αήττητο ευρωπαϊκό σερί που κρατά από τις 22 Φεβρουαρίου 2011 και τελευταίο ματς που έφυγε από την Τούμπα με σκύμμένο το κεφάλι στις 17 Φεβρουαρίου του ίδιου χρόνου. Πορεία ονειρεμένη, η οποία, φυσικά μπορεί να συνεχιστεί.

Όταν ο «Δικέφαλος του Βορρά» κληρώθηκε στους «32» με την Ουντινέζε αρκετοί... πάγωσαν στο άκουσμά της. Όχι άδικα, καθώς η ιταλική ομάδα είναι μία από τις πρωταγωνίστριες στη Serie A. Κι όμως... Το Φρίουλι ντύθηκε στα ασπρόμαυρα, έγινε Τούμπα και ο ΠΑΟΚ πήρε την ισοπαλία. Σύμφωνοι, ύπουλο το 0-0, όμως με δεδομένο ότι η ρεβάνς της 23ης Φεβρουαρίου (20:00 ΑΝΤ1) γίνεται στην κατάμεστη Τούμπα οι Θεσσαλονικείς έχουν τη μεγάλη ευκαιρία να πανηγυρίσουν μία ακόμα ιστορική πρόκριση στους «16». Αδύνατο; Για τον Ευρωπαίο ΠΑΟΚ δεν είναι τίποτα αδύνατο και αν κρίνουμε από τα αποτελέσματά του, μάλλον αδύνατο για τους αντιπάλους είναι να τον νικήσουν.

Τα προβλήματα γνωστά και κανείς δεν στέκεται πλέον σε αυτά. Η συμπαράσταση του κόσμου δεδομένη και οι ημέρες της ξεκούρασης μόλις τρεις. Ωστόσο, ο ΠΑΟΚ έδειξε και απέναντι στον Άρη ότι αντέχει. Και στο 37ο (!) φετινό του παιχνίδι θα τα δώσει όλα για να κρατήσει ψηλά την ελληνική σημαία και να κάνει υπερήφανους τους οπαδούς του, παίρνοντας το εισιτήριο για τους «16».

Η Ουντινέζε είναι, σίγουρα, το φαβορί, αλλά ο ΠΑΟΚ έχει μάθει να ανατρέπει τα προγνωστικά. Θα κυνηγήσει, λοιπόν, το γκολ, κρατώντας το μηδέν παθητικό και θα προσπαθήσει να αναβιώσει τη νύχτα της 9ης Νοεμβρίου 2000, τότε που ο Πατρίτσιο Καμπς και η παρέα του οδηγούσαν σε θρίαμβο (3-0) τους «ασπρόμαυρους» απέναντι στην ομάδα από το Ούντινε, ενώ παράλληλα θέλει να προκριθεί για να βάλει στα ταμεία του ένα ποσό το οποίο θα αγγίζει το 1 εκατ. ευρώ!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×