Europa League: Ισοπεδωτικές Φιορεντίνα και Ντιναμό Κιέβου!

Πανηγυρικά στα προημιτελικά του Europa League προκρίθηκαν Φιορεντίνα και Ντιναμό Κιέβου, διαλύοντας 3-0 την Ρόμα στο Ολίμπικο και 5-2 την Έβερτον στην Ουκρανία, αντίστοιχα - Προκρίσεις για Νάπολι, Ντνίπρο, Ζενίτ, Βόλφσμπουργκ, Σεβίλλη και Κλαμπ Μπριζ.

Η Νάπολι ήταν, χρονικά, η πρώτη ομάδα που εξασφάλισε την παρουσία της στην επόμενη φάση της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, καθώς πήρε «λευκή» ισοπαλία 0-0 από την Ντιναμό Μόσχας και με τη νίκη της 3-1 στο πρώτο ματς, «σφράγισε» το «εισιτήριο» για τα προημιτελικά.

Τον ίδιο… δρόμο ακολούθησε η Φιορεντίνα, η οποία στον ιταλικό «εμφύλιο» διέσυρε 3-0 την Ρόμα στο «Ολίμπικο» της «Αιώνιας Πόλης» και επιβεβαίωσε την εξαιρετική της φόρμα. Παράλληλα, μεγάλη νίκη πήρε η Ντιναμό Κιέβου, η οποία έκανε… πλάκα απέναντι στην Έβερτον, επικράτησε 5-2 και ανέτρεψε την ήττα 2-1 στο πρώτο ματς στην Αγγλία.

Στον ισπανικό «εμφύλιο» των «16» η Σεβίλλη ήταν η μεγάλη νικήτρια, μια και επικράτησε 2-1 της Βιγιαρεάλ και σε συνδυασμό με την εκτός έδρας νίκη της 3-1 στο πρώτο ματς, πήρε την πρόκριση και θα βρίσκεται στην κλήρωση της Παρασκευής (20/3) στις 14:00 στη Νιόν. Εκεί θα είναι και η Βόλφσμπουργκ, η οποία διπλασίασε τις νίκες της επί της Ίντερ, καθώς επικράτησε 2-1 των «νερατζούρι» στο Μιλάνο και προκρίθηκε, ενώ μεγάλο «διπλό» πανηγύρισε η Κλαμπ Μπριζ, επικρατώντας 3-1 της Μπεσίκτας στην Πόλη.

Ακόμα, η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης τα βρήκε… σκούρα στον επαναληπτικό με την Τορίνο στην Ιταλία, ηττήθηκε 1-0 αλλά με… προίκα τη νίκη της 2-0 στον πρώτο αγώνα, έκλεισε… θέση στα προημιτελικά. Τέλος, μεγάλη πρόκριση πανηγύρισε η Ντνίπρο, καθώς άφησε εκτός συνέχειας τον Άγιαξ, παρά την ήττα 2-1 στον επαναληπτικό της Ολλανδίας. Οι Ουκρανοί, που είχαν αποκλείσει στον προηγούμενο γύρο τον Ολυμπιακό, πήραν το «εισιτήριο» με το εκτός έδρας γκολ, μια και στο πρώτο ματς είχαν επικρατήσει 1-0 του «Αίαντα».

Τα αποτελέσματα της φάσης των «16» (σε παρένθεση το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα):

Ντιναμό Μόσχας – Νάπολι 0-0 (1-3)
Ρόμα – Φιορεντίνα 0-3 (1-1)
Ντιναμό Κιέβου – Έβερτον 5-2 (1-2)
Άγιαξ – Ντνίπρο 2-1 παρ., 1-0 κ.α. (0-1)
Τορίνο – Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης 1-0 (0-2)
Ίντερ – Βόλφσμπουργκ 1-2 (1-3)
Σεβίλλη – Βιγιαρεάλ 2-1 (3-1)
Μπεσίκτας – Κλαμπ Μπριζ 1-3 (1-2)

Δείτε τα αποτελέσματα της φάσης των «16» του Europa League

Θυμηθείτε την εξέλιξη των αγώνων, όπως σας τους πρόσφερε το Onsports:

{iframe}http://livechat.bbend.com/livebomb/550adfa50db687ae067555e9?theme=onsports|600|700{/iframe}

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×