Europa League: Τα απίστευτα ρεκόρ της Τσέλσι του Σάρι και του Αζάρ! (photos)

Η Τσέλσι διέλυσε 4-1 την Άρσεναλ στον τελικό, κατέκτησε το Europa League και τόσο αυτή όσο και ο προπονητής κι ο πρωταγωνιστής της, έκαναν μια σειρά από εντυπωσιακά ρεκόρ.

Μια απίστευτη χρονιά ολοκληρώθηκε για την Τσέλσι, που κατάφερε να διαλύσει 4-1 την Άρσεναλ στον τελικό και να κατακτήσει το Europa League. Αυτός ήταν ο πέμπτος ευρωπαϊκός τίτλος στην ιστορία των «μπλε» και το δεύτερο Europa League που κατακτούν μετά από εκείνο του 2013. Παράλληλα, οι Λονδρέζοι κατάφεραν να εξασφαλίσουν την παρουσία τους στο Champions League της επόμενης περιόδου, αφήνοντας για 3η συνεχόμενη χρονιά μακριά από αυτό τη συμπολίτισσα Άρσεναλ.

Με την κατάκτηση του Europa League, η Τσέλσι έκανε μια σειρά από εντυπωσιακά ρεκόρ. Το ίδιο ισχύει και για τον Μαουρίτσιο Σάρι αλλά και τον Εντέν Αζάρ. Παράλληλα, αρνητικά ρεκόρ κατέγραψε η Άρσεναλ. Δείτε όλα τα εντυπωσιακά στατιστικά στο photostory που ακολουθεί…

Η πρώτη ομάδα που κατακτά τίτλο στην Ευρώπη αήττητη μετά το 2007 και τη Γιουνάιτεντ έγινε η Τσέλσι που πήρε το Europa League χωρίς ήττα!
Σε ηλικία 60 ετών, ο Σάρι έγινε ο γηραιότερος που κατακτά τον τίτλο με τη σημερινή του μορφή. Παράλληλα, έγινε ο δεύτερος Ιταλός μετά τον Αλμπέρτο Μαλεζάνι που σηκώνει το τρόπαιο! Παράλληλα, είχε 39 νίκες σε όλες τις διοργανώσεις στην πρώτη του σεζόν. Πράγμα που είχε κάνει μόνο ο Μουρίνιο με την Τσέλσι με 42!
Η Άρσεναλ έγινε η πρώτη ομάδα που δέχεται τέσσερα γκολ σε τελικό, μετά τη Μίντλεσμπρο του 2006 που τα είχε δεχθεί από τη Σεβίλλη.
Ο Πέδρο έγινε ο πέμπτος παίκτης που σκοράρει και σε τελικό Champions League και σε τελικό Europa League. Προηγήθηκαν Σίμονσεν, Κρέσπο, Αλένιτσεφ και Τζέραντ.
Ο Αζάρ έγινε ο πρώτος παίκτης που βάζει δυο γκολ σε τελικό για αγγλική ομάδα, μετά τον Μαρκ Χιουζ το 1991 με τη Γιουνάιτεντ κόντρα στη Μπαρτσελόνα στον τελικό του Κυπελλούχων. Παράλληλα, έφτασε τα 20 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, στην καλύτερη χρονιά του στην ομάδα, ενώ τα γκολ του τελικού ήταν τα πρώτα του φέτος στο Europa League!
Ο Ολιβιέ Ζιρού έγινε ο πρώτος παίκτης αγγλικής ομάδας που βάζει 10+ γκολ (11) σε διοργάνωση της UEFA μετά τον Άλαν Σίρερ το 2005 με τη Νιούκαστλ!
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×