ΑΕΚ-Βόλφσμπουργκ 2-1: Με Καρίμ και...καρύδια στους ομίλους!

Με γκολ του Καρίμ Ανσαριφαρντ στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων η ΑΕΚ έκανε την ανατροπή και πήρε παλικαρίσια την πρόκριση για τους ομίλους του Europa League.

Οι «κιτρινόμαυροι» βρέθηκαν να πίσω στο σκορ στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου, ενδεχομένως και χωρίς να το αξίζουν, αλλά έβγαλαν μεγάλα αποθέματα ψυχής και έκαναν την ανατροπή!

Με την γκολάρα του Σιμόες και το... buzzer beater του Καρίμ Ανσαριφάρντ στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων η ΑΕΚ νίκησε με 2-1 και πήρε μια άξια πρόκριση!

Παραλίγο σοκ

Η ΑΕΚ είχε την κατοχή στα πρώτα λεπτά του αγώνα χωρίς όμως να μπορέσει να απειλήσει. Αντίθετα το έκανε η Βόλφσμπουργκ στο 8' εκμεταλλευόμενη ένα λάθος του Γκαρσία, ο οποίος έκανε κοντρόλ με το στήθος στη μεγάληπεριοχή. Δεν πρόσεξε τον Οτάβιο, ο οποίος κέρδισε την μπάλα, αλλά ο Τσιντώτας έσωσε την ομάδα του διώχνοντας το πλασέ του παίκτη των φιλοξενούμενων. Η πρώτη καλή ευκαιρία για την «Ένωση» ήρθε στο 16' όταν η γερμανική άμυνα δεν μπόρεσε να διώξει μετά την εκτέλεση φάουλ του Μάνταλου αλλά το σουτ του Τσιγκρίνσκι έφυγε ψηλά άουτ.

Χαμένο πέναλτι...

Ο Μάνταλος ήταν από τους κορυφαίους της ΑΕΚ και μάλιστα μετά από δική του έξυπνη εκτέλεση φάουλ, ο Κρίστιτσιτς βρέθηκε στην περιοχή και ανατράπηκε από τον Σλάγκερ! Ο αρχηγός της ΑΕΚ ανέλαβε την εκτέλεσε αλλά ο Πέρβαν έπεσε σωστά στην αριστερή του γωνία και έδιωξε την μπάλα. Μεγάλη ευκαιρία για τους «κιτρινόμαυρους», οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν και στο 23' για πέναλτι μετά το σπρώξιμο του Στέφεν στον Σάκχοφ, αλλά ο Ντίας έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Το χαμένο πέναλτι επηρέασε σε μεγάλο βαθμό τον Μάνταλο, με την απόδοση του να πέφτει κατακόρυφα.

«Διαβασμένη» αλλά την... έπαθε στη λήξη!

Η ΑΕΚ εμφανίστηκε «διαβασμένη» στο χορτάρι κι αμύνθηκε υποδειγματικά, αναγκάζοντας την Βόλφσμπουργκ να ψάχνει τρόπο για να φτάσει στην εστία του Τσιντώτα με βαθιές μπαλιές. Ακόμα κι ο Γκαρσία που δεν είχε απειλήσει ήταν εξαιρετικός στα ανασταλτικά του καθήκοντα, ενώ πολύ καλά πήγε κι τριάδα των Σάκχοφ, Σιμόες και Κρίστιτσιτς στο κέντρο. Η τύχη, όμως, γύρισε την πλάτη στους «κιτρινόμαυρους» κυριολεκτικά στην τελευταία φάση του ημιχρόνου. Ο Μπρέκαλο μπήκε στη μεγάλη περιοχή από τα δεξιά κι έστρωσε την μπάλα στον Μεχμέντι, ο οποίος με πλασέ κι αφού η μπάλα χτύπησε και λίγο στα πόδια του Βασιλαντονόπουλου έκανε το 1-0 για την ομάδα του. Αμέσως μετά ο Ντίας σφύριξε λήξη!

Δυνατό ξεκίνημα...

Οι παίκτες του Καρέρα μπήκαν δυνατά στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου και με διάθεση να πιέσουν τη γερμανική ομάδα. Στο 49' ο Σιμόες κέρδισε την μπάλα από τον Σλάγκερ αλλά το σουτ που έκανε δεν είχε δύναμη και μπλόκαρε εύκολα ο Πέρβαν, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Οτάβιο διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι σε μαρκάρισμα του Βασιλαντωνόπουλο. Ο Ντίας έδωσε εντολή να συνεχιστεί το παιχνίδι. Η ΑΕΚ δεν κατάφερε να γίνει απειλητική κι έτσι η Βόλφσμπουργκ σταδιακά κατάφερε να ισορροπήσει το ματς.

ΓΚΟΛΑΡΑ από τον Σιμόες!

Στο 63ο λεπτό ο Λιβάγια μπήκε στη θέση του Μάνταλου, ο οποίος μετά το χαμένο πέναλτι επηρεάστηκε κι ήταν κακός. Εκείνος, όμως, που έδωσε τη λύση για την ΑΕΚ ήταν ο Αντρέ Σιμόες, ο οποίος πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ στο 65', με τρομερό σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή, το οποίο πανηγύρισε έξαλλα όλη η ομάδα! Μετά την ισοφάριση οι «κιτρινόμαυροι» άρχισαν να πιέζουν για την ολική ανατροπή, με τον Λιβάι Γκαρσία να αποτελεί μόνιμη απειλή. Το πάθος του επιθετικού της ξεχείλιζε, αν και κάποιες φορές θα έπρεπε να ήταν πιο ουσιαστικός. Ίσως και γι' αυτό στο 81' έγινε αλλαγή για να περάσει ο Μαχαίρας.

Buzzer beater του Καρίμ και παλικαρίσια πρόκριση!

Οι «κιτρινόμαυροι» συνέχισαν να παλεύουν σε ένα ματς, όπου τα πάντα θα μπορούσε να συμβεί αλλά τελικά το έκριναν δύο αλλαγές του Μάσιμο Καρέρα. Συγκεκριμένα, ο Μάρκο Λιβάγια με τον Καρίμ Ανσαριφάρντ, οι οποίοι έβγαλαν μια υποδειγματική αντεπίθεση στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Κροάτης έβγαλε την κατάλληλη στιγμή στον Ιρανό, ο οποίος πρόλαβε τον Λεκρουά και πλάσαρε με πολύ ωραίο τρόπο για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και την ΑΕΚ στα... ουράνια των ομίλων του Europa League.

ΓΚΟΛ: 65' Σιμόες, 90 +4 Ανσαριφάρντ / 45' Mεχμέντι

Κίτρινες: Ινσούα (16’), Σιμόες (89’), Λιβάγια (90’+) / Σλάγκερ (19’), Λακρουά (23’), Γκλάσνερ (79’).

ΑΕΚ (Μ. Καρέρα): Τσιντώτας, Βασιλαντωνόπουλος, Σβάρνας, Τσιγκρίνσκι, Ινσούα, Σιμόες, Κρίστισιτς, Σάκχοφ, Γκαρσία (81’ Μαχαίρας), Μάνταλος (63’ Λιβάγια), Ολιβέιρα (87’ Ανσαριφάρντ)

Βόλφσμπουργκ (Ο. Γκλάσνερ): Περβάν, Λακρουά, Οτάβιο, Μπεκάλο (79’ Μπιάλεκ), Στέφεν, Βέγκχορστ, Μεχμέντι, Ρουσιγιόν, Γκιλαβογκί, Σλάγκερ (60’ Γκέρχαρντ), Αρνολντ.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×