Ρωσία - Νότια Κορέα 1-1: Σώθηκε η «αρκούδα»

Ο Ιγκόρ Ακινφέεφ έκανε ένα γκολ δώρο στη Νότια Κορέα, αλλά ο Κερζάκοφ έσωσε από την κατακραυγή τον συμπαίκτη του ισοφαρίζοντας λίγο αργότερα για το τελικό 1-1 στην πρεμιέρα της Ρωσίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο

Το παιχνίδι ποιοτικά ήταν ένα από τα χειρότερα μέχρι τώρα στο Μουντιάλ που διεξάγεται στα γήπεδα της Βραζιλίας. Οι Ρώσοι ήταν κατώτεροι των περιστάσεων με τον Φάμπιο Καπέλο να μην έχει κατορθώσει να βάλει όπως φάνηκε τη σφραγίδα του στην «αρκούδα».

Στο πρώτο ημίχρονο οι Ασιάτες είχαν τον πλήρη έλεγχο και μάλιστα χωρίς μόνο να αμύνονται. Το... αξιοπρόσεκτο ήταν ότι κυκλοφορούσαν την μπάλα με τους Ρώσους απλά να κοιτούν χωρίς να μπορούν να αντιδράσουν. Το μόνο κακό για την Κορέα ήταν ότι δεν μπορούσε να φτάσει με αξιώσεις στην περιοχή της αντιπάλου, αν και σε μερικά σουτ από μακρινή απόσταση φάνηκε ότι ο Ακινφέεφ ήταν ασταθής.

Η επανάληψη ήταν μία διαφορετική υπόθεση, μιας και η Ρωσία ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων, προσπαθώντας να διασπάσει την άμυνα της Κορέας. Στο 68', σε μία ανύποπτη φάση ο Λι δοκίμασε ένα σουτ από τα 25 μέτρα. Η μπάλα φάνηκε ότι θα σταματούσε εύκολα στα χέρια του Ακινφέεφ αλλά ο γκολκίπερ της ΤΣΣΚΑ Μόσχας έκανε ένα από τα μεγαλύτερα λάθη όλων των εποχών σε Παγκόσμιο Κύπελλο με τους ποδοσφαιριστές της Κορέας να πανηγυρίζουν έξαλλα!

Ο Καπέλο πανικοβλήθηκε κι έκανε άμεσα κινήσεις από τον πάγκο για να διορθώσει την κατάσταση. Μία από τις αλλαγές, ο πολύπειρος Αλεξάντερ Κερζάκοφ της Ζενίτ, εκμεταλλεύτηκε στο 74' μία φάση διαρκείας και από κοντά σούταρε στο τέρμα για να ισοφαρίσει. Ο ρυθμός του αγώνα έδειχνε ότι θα υπήρχε κι άλλο γκολ, όμως το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Πιτάνα βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες 1-1.

Μετά το τέλος της πρώτης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Μουντιάλ η Ρωσία με τη Νότια Κορέα έχουν από ένα βαθμό και το Βέλγιο τρεις, με την Αλγερία να έμεινε χωρίς βαθμούς...

Δείτε το φύλλο αγώνα του Ρωσία - Νότια Κορέα

Θυμηθείτε λεπτό προς λεπτό την εξέλιξη του αγώνα μέσα από το virtual γήπεδο του Onsports.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×