Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2014: Ουρουγουάη – Αγγλία (22.00 ΝΕΡΙΤ + videos)

Τελικός ελπίδας μπορεί να χαρακτηριστεί για τις δύο πρώην παγκόσμιες πρωταθλήτριες η αναμέτρηση της Ουρουγουάης με την Αγγλία στην «Corinthians arena» του Σάο Πάουλο (22:00 ΝΕΡΙΤ) για την 2η αγωνιστική του 4ου ομίλου του Μουντιάλ 2014.

Ιδιαίτερα οι δις θριαμβευτές των Μουντιάλ (1930 και 1950) «σελέστε» είναι κυριολεκτικά με την πλάτη στον τοίχο έπειτα από την ήττα-σοκ από την Κόστα Ρίκα με 3-1 στην πρεμιέρα. Κι ο τεχνικός τους Όσκαρ Ταμπάρες καλείται να αξιοποιήσει την επιθετική ποιότητα της ομάδας του με τους Έντισον Καβάνι,Ντιέγκο Φορλάν αλλά και τον … «Άγγλο» Λουίς Σουάρες, που επιστρέφει μετά τον τραυματισμό του. Παρόλα αυτά δεν θα μπορέσει να στηριχθεί σε δύο λίαν σημαντικούς και έμπειρους παίκτες όπως ο αρχηγός Ντιέγκο Λουγκάνο και ο Μάξι Περέιρα λόγω τραυματισμού κι τιμωρίας αντίστοιχα.
Από την πλευρά του στα «λιοντάρια» που μάταια επιζητούν τη παγκόσμια διθάκριση μετά τον επί πατρίου εδάφους θρίαμβο το 1966 ο Ρόι Χότζον, αναμένεται να στηριχθεί στη φρεσκάδα και τη συνοχή των παικτών της Λίβερπουλ και φυσικά στην αξία και το ειδικό βάρος του Γουέϊν Ρούνεϊ στην επίθεση των Ευρωπαίων.


Στις προηγούμενες δέκα αναμετρήσεις των δύο ομάδων, οι Νοτιοαμερικανοί έχουν νικήσει τέσσερις φορές, οι Άγγλοι τρεις, ενώ ισάριθμοι αγώνες έληξαν χωρίς νικητή.


Οι Ευρωπαίοι όμως νίκησαν στην πιο πρόσφατη εξ αυτών με το 2-1 σε φιλικό τον Μάρτιο του 2006 χάρη στα γκολ των Κράουτς και Κόουλ ενώ για τους Λατινοαμερικανούς σκόρερ ήταν ο Πούσο.

{youtube}I_Qt_mAYdSM{/youtube}

Η πιο πρόσφατη επικράτηση των «σελέστε» ήταν πριν από 24 χρόνια το φιλικό 2-1 τον Μάιο του 1990.
Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι οι δύο ομάδες μονομάχησαν και στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1966 με τους «σελέστε» να υποχρεώνουν σε ισοπαλία 0-0 την οικοδέσποινα που στη συνέχεια όμως έφθασε στο μοναδικό μέχρι σήμερα μουντιαλικό της θρίαμβο.

{youtube}BGDwhSCatr8{/youtube}


Διαιτητή της αναμέτρησης θα είναι ο Ισπανός Κάρλος Βελάσκο Καρμπάγιο.


Οι πιθανές συνθέσεις:

ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ: 1.Μουσλέρα, Φουσίλε , Κόατες Γκοντίν, Κάσερες, Αρεβάλο Ρίος, Γκαργκάνο, Στουάνι, Ροντρίγκες, Σουάρες, Καβάνι
ΑΓΓΛΙΑ: Χαρτ, ΤζόνσονΚέϊχιλ, Γιαγκέλκα, Μπέινς, Τζέραρντ, Χέντερσον, Στέρλινγκ, 1Ουέλμπεκ, Στάριτς, Ρούνεϊ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×